Revin tâlhăriile din locuinţe la Carei

• publicat la: 11 ianuarie 2015
Revin tâlhăriile din locuinţe la Carei

După ce în perioada în care a existat pana prelungită de curent din municipiul Carei hoţii au acţionat de multe ori nestingheriţi şi  neidentificaţi încă, aceştia şi-au păstrat apetitul pentru infractiunile de violare de domiciliu in scopul sustragerii  de bunuri pe care apoi le valorifică.

În noaptea de Revelion,un număr de 3 bărbaţi neidentificaţi încă au încercat să intre în locuinţele de pe strada Vasile Lucaciu dar au fost surprinşi de vecinii vigilenţi care au împiedicat astfel vandalizarea locuinţelor. Nu de acelaşi noroc s-au bucurat locatarii de la parterele blocurilor din Pioaţa 1 Mai, unde  s-au mutat apoi indivizii  şi de unde au sustras bunurile din   încăperile care aveau geamul întredeschis.

La data de 09.01.2015, ora 22:51, Poliția municipiului Carei a fost sesizată prin Serviciul Apeluri de Urgență 112, de către V. Sonia, de 28 ani, din Căuaș,  judeţul Satu Mare, despre faptul că, în timp ce se afla în locuința prietenului său, V. Erik, de 29 ani, din Carei, a surprins și reținut într-o cameră a locuinței o persoană necunoscută care a pătruns în locuință fără drept. La faţa locului s-a deplasat patrula de siguranță publică, formată dintr-un polițist și un subofițer jandarm, ocazie cu care a fost identificat numitul G. Alexandru de 37 ani, din Carei. Față de acesta se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de violare de domiciliu și tentativă la furt calificat.

ALTE  EVENIMENTE

La data de 09.01.2015, ora 17.56, pe strada Botizului din municipiul Satu Mare, conducătorul auto C. Ioan de 50 ani, din municipiul Baia Mare, județul Maramureș, în timp ce conducea autoturismul marca Citroen, pe fondul nepăstrării unei distanțe corespunzătoare în mers, a intrat în coliziune cu autoturismul Mercedes, condus de B. Adrian de 37 ani, din Satu Mare. Autoturismul Mercedes a fost proiectat în autoturismul marca Fiat, condus în aceeași direcție de mers, de către P. Ioan de 33 ani din Odoreu, județul Satu Mare. În urma evenimentului a rezultat rănirea ușoară a minorei B. C., în vârstă de 9 ani, pasageră în autoturismul Mercedes. Conducătorii auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. S-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii eventualei alcoolemii. Cercetările în cauză continuă.

La data de 09.01.2015, ora 13:15 Poliția municipiului Satu Mare a fost sesizată de către M. Sorin despre comiterea unui furt dintr-un supermarket din municipiu. Patrula de siguranță publică sosită la fața locului l-a identificat pe numitul F. Vasile de 63 ani, din Satu Mare, care a sustras din magazin o trusă de scule și un măsurător antigel, în valoare totală de 56,98 lei. Prejudiciul a fost recuperat și restituit părții vătămate. Susnumitul este cercetat în stare de libertate sub aspectul comiterii infracțiunii de furt.

 

La data de 10.01.2015, orele 14:54, pe DN 19 F, la ieșirea din localitatea Băbășești, comuna Medieșu Aurit, conducătorul auto F. Vasile de 39 de ani, din Satu Mare, în timp ce conducea autoturismul marca Dacia, pe fondul nepăstrării distanței regulamentare în mers, a intrat în coliziune cu autoturismul marca Mercedes, condus regulamentar de către P. Csaba, de 42 de ani, din localitatea Cămin, județul Satu Mare. În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea ușoară a numitei F. Mariana, de 36 de ani, din Satu Mare, pasageră în autoturismul marca Dacia. Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. S-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii eventualei alcoolemii. Cercetările în cauză continuă.

La data de 10.01.2015 ora 18:00, lucrătorii Poliției orașului Negrești Oaș au fost sesizați prin apel de urgență 112, cu privire la faptul că pe str. Principală din localitatea Trip a avut loc un eveniment rutier. Polițiștii au stabilit faptul că numitul E. Istvan de 58 ani, din Negrești Oaș, a condus autovehiculul marca Energic pe str. Principală din localitatea Trip, fără ca acesta să fie iluminat, fiind lovit din spate de autoturismul marca Mercedes condus de către C. Nicolae, de 42    ani din localitatea Trip. În urma impactului a rezultat avarierea celor două autovehicule. Polițiștii au mai stabilit faptul că E. Istvan nu posedă permis de conducere, iar autovehiculul nu este înmatriculat sau înregistrat. Susnumitul este cercetat penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat, respectiv conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

comentarii

de Horia Mărieș la 11 ianuarie 2015 - 16:41

Zău?????

Tocmai au vorbit la Radio Transilvania Carei președintele ATOP Satu Mare domnul consilier județean Pinter și șeful politiei Carei dl. Coșarcă. Ma asigurau că totul este sub un absolut control in Carei, că municipiul Carei este cel mai sigur din județ, pe scurt că viața acolo este O dolce farniente.
N-au trecut nici 10 minute de când s-a terminat emisiunea. Mă liniștisem auzind aceste asigurări.
Acum ce să fac? Să intru din nou în panică? Să nu mai vin niciodată in Carei fiindcă

https://www.buletindecarei.ro/2015/01/revin-talhariile-din-locuinte-la-carei.html

Este drept, eu unul nu mă stresez, mie pot să-mi fure hoții toți caii de la bicicletă. Doar să nu-mi dea în cap fiindcă altul n-am.
Dar cetățenii din Carei nu sunt in mod sigur de această părere. Să intreb din nou ce face Poliția Locală subirdonată primașului?
Nu mai întreb fiindcă oricum n-o să mi se răspundă. Sau poate că da, dar doar pe f-book la pagina “Carei Primaria”

de puiu la 11 ianuarie 2015 - 17:01

astia ne cred prosti de parca noi nu in carei am trai!
cum se face ca la ei totul e sub control?
poate pentru ca se pun camerele de supraveghere la locuintele lor adica a lui ecsedi sef la politie fara concurs sau la cuscrul primarului sau la sectia de scaune de pe ecoului unde se lucra la negru si se duce fara facturika mobilier la ungaria de romika????

de puiu la 11 ianuarie 2015 - 17:02

si nici nu raporteaza politia toate furturile si alte alea de se intampla in carei ca sa nu creasca procentul de…nerezolvat

de giorgio la 11 ianuarie 2015 - 20:03

Autorul articolului nu stie sa faca diferenta intre talharie si furt…pacat ca nu are cunostinte juridice…Talharia presupune folosirea violentei…

de Maria la 11 ianuarie 2015 - 22:07

da domnule comandant,acest aspect e cel mai important pentru cetatenii careieni,daca e furt sau talharie si nu daca politia prinde faptasii.
cate cazuri nerezolvate aveti in oras?politia locala nu mai patruleaza ca si alta data pe strazi dar ce mai conteaza\ca doar primarii le platesc benzina si motorina pentru masini mai ales daca trebuie sa faca naveta la capleni sau la vallaj

de Horia Mărieș la 12 ianuarie 2015 - 03:02

@giorgio la 11 January 2015 – 20:03

Deci hoțiile, furturile nu se pun la socoteală!

Dar-ar naiba-n tine dragoste, furați-ar hoții totul din casă inclusiv capacul de pe WC și pe urmă mai vorbim!

Pe urmă poți să ne povestești matale care este diferența dintre noțiunile juridice “furt” și “tâlhărie”.
O să te ascultăm cu cea mai mare atenție, Domnule Șerif.

Lasati un comentariu