Simpozion misterios la Castelul Karolyi. Subiect tabu pentru primăria Carei

• publicat la: 29 ianuarie 2015
Simpozion misterios la Castelul Karolyi. Subiect tabu pentru primăria  Carei

UPDATE:

La câteva ore după aparitia articolului in Buletin de Carei, pe pagina de Facebook a primăriei Carei a apărut un articol în care se dau câteva date despre evenimentul de la Castel, eveniment neanuntat în prealabil desi se face referire la importanta oraşului Carei ca „centru spiritual important al Drumului Mariei”.

Aflăm că simpozionul de la Carei  „este parte a unui eveniment ce s-a desfăşurat pe durata a două zile, intitulat  „Turism ecumenic de-a lungul Drumului Mariei”. Evenimentul a fost organizat de Primăria oraşului Máriapócs din Ungaria, iar faptul că s-a desfăşurat în Carei se datorează legăturilor spirituale existente între cele două localităţi”.

Desi participarea a fost doar din partea cultelor maghiare, legăturile  spirituale dintre cele două localităţi sunt mult mai complexe.  Máriapócs este o localitate ce a ajuns in granitele statului maghiar doar in urma Tratatului de la Trianon. Biserica greco-catolică din localitate a fost de rit bizantin,  dovada fiind iconostasul si  celelalte obiecte de cult specifice.  Aici a fost hirotonit ca preot Inocenţiu-Micu Clain  în data de 23 septembtrie 1729 ,când nu exista decât ritul greco-catolic român, cel maghiar luând  fiinţă  abia in anul 1912 potrivit documentelor. Biserica greco-catolică din Máriapócs a fost una de lemn, deoarece românii nu aveau voie să ridice asezări de piatră si nici biserici. În 1749, Racz Demetriu , administratorul contelui Károlyi Ferenc din Carei, stăpânul comunei la acea perioadă, a depus piatra de temelie la noua construcţie de piatră.  Construirea a  a fost terminată în 1756.  Cele doua turnuri mari fost construite mai tîrziu, în 1856.  Este renumită Icoana Făcătoare de minuni a Fecioarei Maria ,de aici. Până  în jurul anilor 50,  românii greco-catolici din toată zona  Careiului, mergeau în pelerinaj an de an în data de 15 august, sărbătoarea Sfintei Marii.  Până nu demult, în curtea bisericii existau montate plăcuţe  cu numele celor  care au dorit să aducă mulţumire Prea Curatei pentru ajutorul oferit . Acum mai sunt doar cele cu numele scrise în limba statului căreia îi aparţine localitatea.

.

Astăzi de la ora 10,00,  la castelul Karolyi a avut  loc un eveniment  amplu despre care nu am reusit să obtinem informatii de la nici o persoană  din primăria Carei. Primul contactat a fost domnul Bogdan Geogescu,în calitate de director al Directiei de Cultură din primăria Carei care a afirmat că stie doar că a fost inchiriată sala cavalerilor pentru un simpozion dar nu cunoaste tematica şi nici participanţii.

La secretariatul primăriei a răspuns doamna Poosz care a afirmat că nu are cunostinţă  despre evenimentul la care participă  domnul primar Kovacs impreună  cu secretara Angela  Pop. Am solicitat numele persoanei din primărie care se ocupă de relatiile cu publicul sau a purtătorului de cuvânt din primărie  dar cea  care a răspuns la telefon a  declarat că …”domnul cu presa este si el la castel dar nu pot să spun numele si vă rog să sunati pe doamna Angela că eu numai răspund la telefon”.

Vă rugăm ca în acest context să aveţi „întelegere”  faţă de o Organizaţie  Guvernamentală  ca si primăria Carei care nu poate să ofere nici o relatie despre persoana care este responsabilă cu presa şi comunicatele, despre manifestările la care participă invitaţi din Ungaria şi primarul  si la care   protocolul este asigurat de  o  unitate privată de alimentatie publică ajutată de una din maşinile  primăriei, SM-06-UEJ.  Sunaţi numai când este doamna Angela, secretara . Aşteptăm un orar pentru a afla când anume putem suna pentru a obţine informaţii.

Nici măcar şeful departamentului PR din primărie nu cunoaşte numele persoanei care gestionează pagina de Facebook  de fapt cele 2 pagini oficiale amândouă ale primăriei Carei sau a persoanei  care e abilitată să ofere relaţii despre evenimentele ce au loc în spaţiile publice ce aparţin patrimoniului local.

Nu a putut fi contactată nici persoana  care este deţine funcţia de administrator intermediar la  Fundația Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Grof Károlyi”din cadrul Direcției de Cultură, Sport și Turism a municipiului Carei şi la care acţionar este Consiliul Local Carei. Telefonul mobil a fost în permanenţă ocupat iar la numărul de fix intra  tonul de  fax.

După fantomaticul consilier personal al primarului Kovacs, aflat pe statul de plată al primăriei Carei din 2008 dar de a cărui prezenţă nu are nimeni cunoştinţă în primăria Carei iată că a mai avem o clonă a acestui personaj , despre care toţi se tem să dea relaţii, de parcă ar fi un hepatic contagios.

Potrivit ultimelor noastre informaţii, consilierul personal şi fantomatic, ce încasează lunar din 2008 peste 2200 lei, a început să  înveţe primii paşi spre  sediul noii primării  Carei din apropierea sediului UDMR unde ne întâlnim mereu cu dânsul. Să fi citit  cele semnalate de noi şi să se fi ruşinat de  sumele încasate fără a face efortul de a se deplasa la locul de muncă pentru care este remunerat, la fel ca ceilalţi angajaţi din primărie  care semnează condica de prezenţă…pe bune?

UPDATE: potrivit unor informatii de ultimă oră, aflăm că astăzi, până la ora 12,00,consilierul personal al primarului, Boros,  se afla in sediul primăriei Carei, intr-o sală de la etajul I, din apropierea biroului primarului. La ora 12,00, acesta poate fi văzut in fiecare zi in postura de bunic, la una din unităţile de invatamant din oras. Un gest lăudabil din partea primăriei Carei care isi protejeaza angajatii si le oferă posibilitatea de a beneficia de un orar maleabil, in functie de solicitările familiale.

redacţia

PS

In acest timp, au loc descinderi la locuintele unor traficanti de tigari din Carei.  Mai multe persoane au fost duse la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Satu Mare, iar altele au fost duse la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul teritorial Satu Mare.

comentarii

de Horia Mărieș la 29 ianuarie 2015 - 13:27

S-a convocat de urgență o reuniune de taină a masonilor pentru a se discuta despre chemarea, azi dimineață, la DNA, cu acuzații grave, cum ar fi spălare de bani si fals in declarații a doamnei Elena Udrea.

Așa cum bănuiam, va urma probabil în curând și audierea fostului prim ministru din vremea marilor furaciuni Microsof și EADS, numitul Tăriceanu. Că doar un prim ministru trebuie să știe tot ce se petrece și tot ce ce fură in guvernarea lui.
Așa cum și un primaș trebuie să știe tot ce se petrece și tot ce se fură în primăria lui.

Altă explicație plazibilă nu pot să am pentru simpozionul misterios care are loc azi la Károlyi Kastély.

de Horia Mărieș la 29 ianuarie 2015 - 13:31

Dacă plătiți bine, dacă faceți cinste cu un bikavér, vă spun eu cine este persoana care gestionează pagina de Facebook.
Mă am bine cu http://en.m.wikipedia.org/wiki/Mark_Zuckerberg

de florin la 29 ianuarie 2015 - 13:38

ce de ministrii din hungaria la castel …acum inteleg de ce a fost mutat concursul judetean de recitari din eminescu la salita de la casa de cultura….nehalitii din ungaria poftesc la bucatele romanesti pe banii careienilor.

de misterul la 29 ianuarie 2015 - 18:41

cica unu veg balaj a fost initiatorul manifestarii si covaci si cu secretara angelika au servit oaspetii pe la protocol

de andrei la 29 ianuarie 2015 - 22:36

Bun si care-i legatura logica intre simpozion, consilier si descinderile, pai articolul ii talmes balmes, nu are nici o coerenta…?

de andras la 29 ianuarie 2015 - 22:49

si care este legatura intre faptul ca primarul plateste pe un consilier personal din 2008 ca sa scrie la nagzkaroli impotriva romanilor si sa primeasca salar din primarie desi nu vine la servici????
oare care este legatura intre faptul ca primaria scoate la concurs un post de director pentru nevasta consilierului judetean gindele desi e angjata de cateva luni dupa ce a venit de la ferma de oua clocite si acum preda la seral in locul profesorilor cu pregatire?
este legatura si intre retinerea pe salar a primarului si masina cumparata pe banii fundatiei de turism si folosita de el si membri familiei sale?
are legatura ca a taiat panglica la noua primarie si lucrarile nu sunt gata da el a platit toti banii la constructor?

de vera la 29 ianuarie 2015 - 22:52

cata coerenta la primarie ca sa aiba cantina sociala si sa plateasca mancarea la o firma privata cu care iese comisionu…

de onuc la 31 ianuarie 2015 - 00:20

jeno aduce teroare in carei ca pe vremea lui hortiiiiii!!!

de feli la 31 ianuarie 2015 - 12:56

despre aceste taiunuri si mentalitati de ev mediu se face referire in adresa de la culturnica judeteana??/
vreti ingroparea romanilor din carei domnule vulturescu dar atunci de ce nu va inscrieti la udmr pe fata nu numai ca simpatizant

Lasati un comentariu