Titus Doboş şi „Amalgam”-ul său de fapte şi trăiri

• publicat la: 25 ianuarie 2015
Titus Doboş şi „Amalgam”-ul său de fapte şi trăiri

Duminică, 25 ianuarie 2015, de la ora 12.30  a avut loc lansarea cărții „Amalgam”, a profesorului Titus Doboș.

Evenimentul a fost deschis de Bogdan Georgescu, director al Direcției de Cultură Carei, după care a avut loc un scurt moment muzical dedicat   de corul Astra Careiană al Despărţământului ASTRA Carei colegului lor astrist.

Prof. Adrian Țineghe a prezentat pe scurt cartea, dând citire câtorva pasaje din volumul lansat. Autorul  a adresat  apoi câteva cuvinte  publicului numeros,căruia  i-a mulţumit pentru  participare. A multumit si Consiliului Local si primăriei Carei pentru sprijinul financiar acordat. Din partea Consiliului Local au fost prezenti consilierii municipali Alina Mocanu si Ilie Ciută.

Momentele artistice ulterioare au fost susținute de elevii  Borbely Patricia, Latiș Larisa și Caloian Antonio.

La finalul manifestării toţi cei prezenți au primit o carte cu autograf din partea autorului şi au zăbovit  apoi la un pahar de vorbă.

Recomand tuturor această carte care  ne oferă o binevenită infuzie de încredere din partea unui optimist incurabil cum se  autodenunţa autorul.

Dacă anul trecut  prof. Titus Doboş ne invita la vernisajul unei expoziţii fotografice dedicate mamei sale, de această dată a reuşit să impresioneze prin  hotărârea  de a face publice atât putinţele cât şi neputinţele domniei sale de-a lungul vieţii sale.

In viziunea autorului,viaţa este un amalgam de fapte ,întâmplări şi trăiri.

Năsăudean la origine,Titus Doboş a  beneficiat în timpul carierei sale de  avantajul de a-şi derula activităţile atât pe  plaiurile văii Ilvelor cât şi în urbea noastră de câmpie.

Am  apreciat şi sublinierea,într-un mod delicat, a modului de adresare al tinerilor faţă de vârstnici  precum şi noianul  de amintiri din casa bunicilor dar mai ales regretul pentru lipsa de importanţă acordată momentului despărţirii de aceştia. Mic de statură,autorul se dovedeşte un caracter puternic mai ales din prisma dezvălurilor sale din perioada tinereţilor tumultoase.

Referirile la întâlnirea cu Valeria Peter Predescu, cu Cristian Pomohaci sau prietenia cu Cornel Balla sau Dorel Daneş  sau vărul Virgilică sunt doar câteva dintre motivele pentru care vă recomand lecturarea ei.

Dacă poţi să-ţi trăieşti viaţa cu iubire,bucurie şi umor,atunci ai învins ”  este motto-ul după care s-a ghidat prof. Titus Doboş la realizarea lucrării sale, accesibilă oricui doreşte să se relaxeze  într-un moment dat al zilei.

 Daniela Ciută

comentarii

de corina la 25 ianuarie 2015 - 16:55

felicitari domnule dobos pentru carte!!!
sanatate si la cat mai multe!

de ANUCA la 26 ianuarie 2015 - 02:34

TITUS dragule ,
Te felicit si ma bucur din tot sufletul ca iti continui activitatea intelectuala ,asa de nobil ,de frumos .Ai ramas acelasi ,mereu indragostit de viata si de partea frumoasa a ei .Pe undeva te invidiez la modul frumos …Regret din tot sufletul ca n-am putut lua parte la aceasta bucurie .TU MA IARTA …
Un sarut ,,cald ,, din CANADA cea rece si plina de zapada
ANUCA din capitolul 7 ,daca nu ma insel
paaa si un SERVUS din copilaria si tineretea noastra

de Titus Doboş la 26 ianuarie 2015 - 05:40

Mulţumesc din suflet, doamnei Daniela, care a scris atât de frumos despre mine şi cartea mea, Corinei pentru felicitări şi urări, iat ţie Anucă dragă, muza inspiraţiei mele, îţi doresc să rămâi la fel de tânără şi frumoasă, iar în invidia să ţi se transforme în gelozie. La mulţi ani !

Lasati un comentariu