Balul Codrenilor, un bal ca-n poveşti

• publicat la: 24 februarie 2015
Balul Codrenilor, un bal ca-n poveşti

Duminică 22 februarie 2015, înainte de intrarea în Postul Paştelui,la restaurantul Poiana Codrului din Satu Mare a avut loc prima editie a  Balului  Codrenilor, care s-a bucurat de o participare numeroasă. Organizarea a aparţinut Asociatiei Codrenii,  al cărei preşedinte neobosit, ing.Ioan Costescu  militează pentru păstrarea tradiţiilor locuitorilor de sub Codru.

La manifestare  a participat şi presedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, care a  afirmat  că patrimoniul cultural din Ţara Codrului este foarte important si trebuie păstrat intact. Au fost prezenti şi reprezentanţii altor societăţi culturale din judeţ, societatea „Avram Iancu”  şi Despărţământul ASTRA Carei.

Lume multă, voie bună , bucate pe alese dar şi artişti pe măsură. Programul artistic a fost asigurat de Ansamblul Cununiţa condus de Leontina  Dorca, de  Carmen Sas, Malvina Madar Iederan, Ionică Hainal și orchestra dar si de talentata violonistă Alexandra Gheorghe.

Finalul  balului a fost la înălţimea evenimentului , fiind  marcat de o tombolă tematică cu premii din  producţia de vin şi miere a codrenilor,monografii ale localităţilor din Codru.

redactia

Lasati un comentariu