EUROVISION 2015: finala naţională a concursului

• publicat la: 16 februarie 2015
EUROVISION 2015: finala naţională a concursului

Luminiţa Anghel, Alexa şi Aurelian Temişan, Voltaj, Băieţii, Blue Noise, Rodica Aculova, Cristina Vasiu, Tudor Turcu, Super Trooper, Ovidiu Anton, Lara Lee şi CEJ vor concura în finala naţională a concursului Eurovision, care se va desfăşura pe 8 martie, pe scena Sălii Polivalente din Craiova,informeaza Mediafax.

După ascultarea melodiilor validate să participe la selecţia naţională a Eurovision, juriul a decis cele 12 piese care vor intra în finala Selecţiei Naţionale Eurovision România.

Luminiţa Anghel, Alexa şi Aurelian Temişan, Voltaj, Băieţii, Blue Noise, Rodica Aculova, Cristina Vasiu, Tudor Turcu, Super Trooper, Ovidiu Anton, Lara Lee şi CEJ sunt cei care vor concura în finala naţională a concursului Eurovision, care se va desfăşura pe 8 martie, pe scena Sălii Polivalente din Craiova şi va fi transmisă în direct la TVR.

Robert Turceascu, Amna feat. Glance, membrii fostei trupe Rednex se numără printre cei care nu au trecut de preselectie.

Piesele finaliste au fost anunţate joi, într-o conferinţă de presă la care au participat, printre alţii, Liana Stanciu, şefa delegaţiei României la Eurovision,Lia Olguta Vasilescu, primarul municipiului Craiova, Iuliana Marciuc, producător al evenimentului, şi o parte dintre finalişti.

Piesele au fost ascultate de mai multe ori, chiar şi de 10 ori, de către membrii juriului, care şi-au dorit să facă cele mai bune alegeri pentru selecţia naţională. În final, cu toţii au fost de acord că oricare dintre cele 12 compoziţii ar putea reprezenta România cu succes în faza internaţională a concursului, de la Viena, a declarat Iuliana Marciuc, producătorul evenimentului, la încheierea preselecţiei.

Prezentă la conferinţă, Lia Olguţa Vasilescu a spus că acesta va fi „cel mai frumos spectacol organizat până acum de Eurovision”.

De asemenea, aceasta a precizat că, la finala naţională, care va avea loc pe 8 martie, la Sala Polivalentă din Craiova, Tudor Gheorghe va susţine un recital în deschiderea evenimentului.

În acest an, la Eurovision au fost înscrise 93 de melodii, dintre care 79 au intrat în preselecţie, fiind audiate de juriul de specialitate desemnat de TVR.

În acest an, la Eurovision au fost înscrise 93 de melodii, dintre care 79 au intrat în preselecţie, fiind audiate de juriul de specialitate desemnat de TVR.

Selecţia naţională va fi transmisă în direct de TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi online, pe www.tvrplus.ro.

Lasati un comentariu