Fraudare de fonduri europene

• publicat la: 18 februarie 2015
Fraudare de fonduri europene

Cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Herţanu, a fost reţinut, marţi, în dosarul vizând fraudarea de fonduri europene.

După aproape 17 ore petrecute în sediul DNA Ploieşti,miercuri dimineaţă, în jurul orei 4.30, Herţanu a fost scos încătuşat şi transportat cu o dubă în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova , Câmpina.

La ieşirea din sediul DNA Ploieşti, cumnatul premierului nu a făcut declaraţii.

Au fost reţinute, de asemenea, două persoane, între care omul de afaceri Vladimir Ciorbă, administrator şi asociat la trei firme, care fusese adus la sediul instituţiei cu aproximativ o jumătate de oră înaintea lui Herţanu.

Miercuri, cei trei vor fi prezentaţi instanţei supreme cu propunere de arestare preventivă.

Marţi, procurorii DNA au făcut 14 percheziţii, în Bucureşti şi Ploieşti, la sediile mai multor societăţi comerciale. Printre acestea şi firma SC Exfin SRL, fondată de Cornelia Naum, mama premierului Victor Ponta, controlată de sora şi cumnatul premierului, Alexandra şi Iulian Herţanu.

Potrivit unor surse judiciare, este vorba de deturnare de fonduri europene de peste şapte milioane de lei şi fapte de evaziune fiscală în cuantum de 2,5 milioane lei, fapte comise în perioada 2011-2015.

În acest dosar mai sunt vizaţi deputatul Sebastian Ghiță, preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, şi fiul acestuia, deputatul PSD Vlad Cosma. Cei au fost puşi sub control judiciar. Fostul consilier judeţean Mihai Coman a fost şi el reţinut în cursul serii de marţi. Aceştia au fost audiaţi, marţi, către procurorii anticorupţie la sediul DNA Ploieşti.

În acest dosar anchetatorii suspectează că s-ar fi deturnat aproximativ 54 la sută din fondurile dintr-un proiect european, un contract de lucrări având ca obiect «Extindere reţele de canalizare în oraşul Comarnic»”.

integral pe cotidianul.ro

comentarii

de Horia Mărieș la 18 februarie 2015 - 11:28

M-am și speriat tare!
Credeam că este vorba de „Fraudare de fonduri europene • publicat la: 18 February 2015″…..la Carei.
Jaj milyen nagyon féltem!!

de Horia Mărieș la 18 februarie 2015 - 19:47

@andrei la 18 February 2015 – 13:07

Așa o fi cum zici matale. Numai că notiunea aia se numește corect „autonomuie”.

de Horia Mărieș la 18 februarie 2015 - 19:53

@andrei

Nu uita să citești și ce mai scrie azi in fițuica la preferată, pe tema „prietenul Orban, la nevoia lui Putin se cunoaște”.
Oare Orban nu vrea cumva și el autonomuie față de Rusia?

http://mesager.net/stiri/externe/viktor-orban-dupa-discutii-de-2-ore-cu-vladimir-putin-critica-europa-pentru-incercarile-de-a-izola-rusia-oricine-crede-ca-europa-poate-fi-competitiva-fara-rusia-vaneaza-fantome/

Lasati un comentariu