Infracţiuni rutiere

• publicat la: 26 februarie 2015
Infracţiuni rutiere

Poliţiştii au depistat ieri 3 persoane care au încălcat regimul rutier din punct de vedere infracţional.

Ieri dimineaţă lucratorii Biroului Rutier Carei au depistat-o in trafic pe Daniela B. de 34 de ani, conducand autoturismul marca Chevrolet  pe str. Caplenilor din municipiul Carei. În urma controlului efectuat s-a stabilit  că, conducătoarea auto avea permisul de conducere reţinut. Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

La data de 25.02.2015 ora 10;15 poliţiştii din Cămârzana , în colaborare cu lucratori din cadrul SPF Negresti Oas au identificat în trafic  pe DJ 109 K ,  pe raza localităţii Cămârzana  autovehiculul marca Opel, la volanul căruia se afla o persoană de sex masculin. Conducătorul auto a fost identificat ca fiind

Grigore M. de 37 .In urma verificarilor efectuate  s-a constatat că acesta nu figureaza in evidenta detinatorilor de permise de conducere.

În această situaţie s-a întocmit dosar penal pentru conducerea pentru drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Miercuri poliţiştii rutieri careieni    l-au depistat în trafic pe numitul Edmond S., de 54 ani, cetatean Canadian care a condus pe Calea Armatei Române din municipiul  Carei, autoturismul marca Land Rover . În urma testării cu aparatul etilotest acesta a indicat o concentraţie de  0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat , bărbatului i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

In acest caz  a fost înregistrată lucrarea penală conform prevederilor , art. 336 alin. 1 din Codul Penal, respectiv con privind comiterea infractiunii de  conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de 0,80 g/l alcool pur în sânge. Legea prevede pentru această faptă  pedeapsa cu închisoarea de la unu la 5 ani.

În toate situaţiile persoanele sunt cercetate în stare de libertate.

În cadrul acţiunilor desfăşurate miercuri pe raza municipiului şi a  judeţului Satu Mare  pentru reducerea riscului rutier  şi pentru prevenirea evenimentelor rutiere   au fost aplicate    343  contravenţii  în valoare de  27000  lei.

Lasati un comentariu