Noi spargeri în Carei. 23 de camere de supraveghere ineficiente

• publicat la: 13 februarie 2015
Noi spargeri în Carei. 23 de camere de supraveghere ineficiente

In plină zi si în plin centru, hotii au mai dat o spargere în municipiul Carei. Camerele de supraveghere montate prin oras după un algoritm  putin înteles, şi-au dovedit din nou ineficienţa.

Joi, 12 februarie 2015, în jurul orei 14,00, pe strada Kafka Marghit la nr.21, un necunoscut a spart uşa de la intrare în casă cu o rangă , a furat  pensia recent primită, de la o pensionară de 82 de ani si a plecat liniştit, nederanjat de nimeni. În  tot acest timp, pe strada respectivă, angajati ai DSPL  Carei efectuau tăieri de întretinere la copacii de pe spaţiul verde. Pensionara de 82 de ani era  plecată la momentul  spargerii locuinţei după mici cumpărături.

Contactat telefonic, şeful Poliţiei Locale, Ecsedi Ioan nu avea cunoştinţă despre eveniment, acesta afirmând că există în zona respectivă 2 camere de supraveghere, una orientată spre zona cu restaurante şi cealaltă spre cea cu magazine şi florari dar niciuna spre vreuna din cele 2 străzi  cu locuinţe particulare.

Poliţia Municipală Carei  a luat amprentele  de la faţa locului şi a demarat procedurile de căutare a  infractorului.

Dacă în Ungaria, ţară parteneră în proiectul  transfrontalier HU-RO 1001/178/2.4.4 “Realizarea unei reţele de protecţie şi alarmare în zona Sătmar (acronim: Alarm Network), realizat de Primăria Carei în colaborare cu Asociaţia managerială a comitatului Csenger din Ungaria”, camerele de supraveghere îşi dovedesc utilitatea , la Carei, încă nu au fost de folos în prinderea infractorilor sau vandalilor  de monumente.

În data de 31 ianuarie 2013, la Castel a avut loc o întâlnire de final de proiect, la care au participat toate părţile implicate şi unde reprezentantul Politiei Locale din Mateszalka, Győri Károly ,component al delegatiei din ţara vecină, a tinut să facă cunoscută importanta si utilitatea acestui sistem de supraveghere, amplasat  deja in 11 localităţi maghiare ,  cu ajutorul căruia,deja  la acea dată,  a fost finalizată cu succes o activitate de depistare a unor infractori.

În municipiul Carei au loc spargeri după spargeri iar cele 23 de camere  de supraveghere rămân cuminţi pe stalpi fără a-şi dovedi utilitatea pentru care au fost achiziţionate. Urmare a valului de spargeri din primavara anului 2014, primarul a apelat la Institutia Prefectului pentru depistarea hotilor.

Vă recomandăm dragi careieni, să vă puneţi bine cu vecinii , pentru ca pe timpul părăsirii locuinţei să beneficiaţi de supravegherea locuinţei iar cei cu dare de mână şă îşi achiziţioneze camere  proprii de supraveghere .  Unii dintre infractori urmăresc din timp orarul locatarilor locuinţei vizate  a fi „călcate”  şi nu acţionează doar la întâmplare .

comentarii

de etelka la 13 februarie 2015 - 10:38

poi daca se pune camerele doar la cunoscutii de la sefii de la primarie si la neamurile atunci ce asteptati?
ati auzit sa fie spargere la primari si la neamurile lor?
careienii de rand trebuie sa plateste toate darile si trebuie sa nici nu spune cand hotii sparge casa la ei!!!!\oras de hoti si banditi

de Horia Mărieș la 13 februarie 2015 - 12:22

Șriu că mă repet. Dar asta și vreau:

@Horia Mărieș la 13 February 2015 – 09:07

Mă intreb care oraș din județul Satu Mare va deveni in 2015 “raiul hoților și bandiților”, mai ales după plecarea doamnei prim în concediu de maternitate și atunci cãnd și ceilalți își vor susține “capacitatea”?

Răspunsul nici nu este foarte greu de aflat, fiindcă:

“Parchetul de pe lângă Judecătoria Carei a funcţionat în 2014 cu doi procurori în primul semestru, iar în al doilea semestru cu trei procurori, din care doi sunt stagiari. Funcţionarea acestei unităţi de parchet în 2015 este grav periclitată deoarece prim-procurorul va pleca în concediu de maternitate, iar ceilalţi doi procurori vor uza de dreptul la concediu de studiu şi odihnă pentru pregătirea examenului de capacitate.”

de colonellul la 21 februarie 2015 - 19:46

Oras plin de hoti….nu poti fi sigur pe nimic….la mine la casa au intrat ziua in amiaza in august 2014….iar recent de vreo 2 saptamini…..in 2005…iarasi ….nu mai stiu ce sa zic…..in plina zi mi-au furat tigarile din masina…in 2011…….pur si simplu nu le este frica de nimeni si nimic.Am sa cer audienta la primar sa -l anunt ca nu-i mai platesc impozite…….Politia este fara comandant…numit……de aproape de un an de zile……una ii sa fii titular si alta sa tii locul…..Politia Locala controleaza mai des babutele din piata, daca morcovii au certificat de producator…..Blonda sta la pinda luni si vineri ca nu cunva sa vii pe sens pe str .cimitirului….dinspre tireamului………lucru nesemnificativ…….sigur si astea sunt importante dar ….nu sunt prioritare…….Prioritar este SIGURANTA SI LINISTEA ORASULUI SI IN CADRUL LUI A CETATEANULUI…..Nu mai vorbesc de circulatie….catastrofa……treceri de pietoni…ZERO……sensuri giratorii…parca nu exista……cedari de prioritate……discutabile..Parcari pe unde se apuca…. …Luxul in oras este mult peste posibilitatile de cistig……Recent s-a vazut si de ce…….Astea sunt doar citeva observatii al unui om care trece si sta temporar in oras…..si nici nu are timp sa stea la pinda si nici nu este rau intentionat……Scuze daca am fost prea exigent ……….La multi ani……PS…Subscriu la Comentariul buletinului privind atitudinea udmr si a maghiarilor fata de romani………

de Horia Mărieș la 28 februarie 2015 - 17:45

http://portalsm.ro/2015/02/hoti-saltati-dupa-o-spargere-la-carei-politistii-au-depistat-o-retea-nationala-de-spargatori/

Pe kovax nu l-au ridicat. Au uitat iar de dânsul.
Bine totuși că mai dau câte o raită prin Carei, ca să facă puțină ordine, polițiștii din Alba, Maramureș și Cluj.
După cum bine se știe, Carei este în toate aceste județe, nu în județul Satu Mare.
D-aia nu se vorbește nimic de polițiștii din județul Satu Mare.

Lasati un comentariu