PNL solicită comisii parlamentare de anchetă pentru Fondul de rezervă aflat la dispoziția premierului și pentru autostrada Comarnic-Brașov

• publicat la: 18 februarie 2015
PNL solicită comisii parlamentare de anchetă pentru Fondul de rezervă aflat la dispoziția premierului și pentru autostrada Comarnic-Brașov

Partidul Național Liberal va solicita, la nivel parlamentar, constituirea a două comisii de anchetă: una la Camera Deputaților, în legătură cu modul de folosire a banilor din Fondul de rezervă aflat la dispoziția primului ministru, iar alta, la Senat, având ca temă situația autostrăzii Comarnic-Brașov.

”Raportul Curții de Conturi, recent mediatizat, relevă faptul că banii din Fondul de rezervă au fost alocați după criterii politice. În mod evident, aceasta nu face decât să confirme practica alocării subiective și politice a banilor aflați la dispoziția primului ministru și, bineînțeles, în afara scopului în care s-a format acest fond. Criteriile care au stat la baza acestei alocări sunt netransparente, iar alocarea s-a făcut fără a se respecta caracterul urgent al acestor bani. În raportul Curții de Conturi se evidențiază și faptul că există lucrări de investiții fără motivare și fără prioritizare. Acestea sunt motivele pentru care, la nivelul Camerei Deputaților, vom solicita constituirea unei comisii de anchetă în legătură cu modul de cheltuire a banilor din fondul de rezervă aflat la dispoziția premierului”, a declarat astăzi, în conferință de presă, Ionuț Stroe, purtător de cuvânt al PNL.

Cea de a doua comisie de anchetă pe care PNL o solicită – la Senat, în acest caz – vizează situația autostrăzii Comarnic-Brașov. ”Este cât se poate de limpede că motivul care stă la baza acestei solicitări ține de costurile extrem de ridicate la care se ridică acest proiect – de câteva ori față de celebrul caz Bechtel, foarte bine știut. O întrebare la care Guvernul trebuie să răspundă este de ce nu se realizează acest obiectiv și din fonduri europene. De asemenea, așteptăm explicații în legătură cu modul în care, nejustificat, s-a tot amânat luarea unei decizii finale pe acest proiect”, a precizat Ionuț Stroe.

Departamentul de comunicare al PNL

comentarii

de dimitriu radu mihai la 19 februarie 2015 - 06:13

ei dragi PNL+PDL iar faceti impresia ca lucrati si aratati FALS preocuparea voastra fata de binele tarii.Hai sa lasam aceste lucruri pentru justitie ca si asa afirmati tot timpul ca aveti incredere in ea.Dar atunci cand s-a pus problema ca sa vedeti de ce unele dosare zac de ani buni la DNA va-ti facut ca nu auziti si acum vreti sa deschideti nu stiu ce comisii pentru nu stiu ce fonduri.OK dar toate trebuiesc facute cronologic pentru ca am impresia ca vreti sa acoperiti aceste anchete cu altele,pai este frumos ,pai nu este frumos.

Lasati un comentariu