Președintele a acordat un interviu presei franceze,la TV5 Monde

• publicat la: 7 februarie 2015
Președintele a acordat un interviu presei franceze,la TV5 Monde

Președintele Klaus Iohannis a afirmat într-un interviu acordat postului francez TV5 Monde că lupta împotriva corupției trebuie să continue cu intensitate mare în România.

”Nu întâmplător, lupta anticorupţie a fost una dintre temele principale ale campaniei mele prezidenţiale, din simplu motiv că există corupţie în România şi există această ameninţare la adresa securităţii naţionale. Se vede că această corupţie a existat chiar şi în înalte sfere ale politicii româneşti”, a spus Iohannis, precizând însă că s-au făcut în ultimii ani paşi importanţi în lupta împotriva corupţiei.

”Avem rezultatele notabile, de la nume de politicieni la funcţionari cunoscuţi care au fost condamnaţi pentru acte de corupţie, şi cred că astfel avem dovada că nu există doar o dorinţă, ci este un fapt de a eradica corupţia care frânează dezvoltarea României”, a afirmat șeful statului.

Iohannis le-a spus jurnaliștilor francezi că este hotărât să sprijine lupta împotriva corupției și că are pârghii pentru acest lucru.

“Mai este de lucru. Şi aici sunt hotărât să sprijin autorităţile care sunt implicate în lupta anticorupţie. Preşedintele are anumite pârghii prin numirea procurorului şef al DNA, prin demonstrarea determinării sale, prin abordarea publică a acestei chestiuni şi cred că am făcut acest lucru de la începutul mandatului meu şi până acum, să transmit semnale foarte clare: lupta împotriva corupţiei trebuie să continue cu intensitate mare”, a spus Klaus Iohannis.

sursa cotidianul.ro

Lasati un comentariu