Proiect transfrontalier finalizat…în continuare WC neutilizabil. Fără WC public în Carei

• publicat la: 19 februarie 2015
Proiect transfrontalier finalizat…în continuare WC neutilizabil. Fără WC public în Carei

Proiectul transfrontalier “Revitalizarea Grădinii aferente Castelului”, cod  HURO 1101/019/1.3.1. a beneficiat deja de sedinta de închidere, când se presupune că au fost finalizate toate obiectivele cuprinse, pentru care au fost alocate fondurile aferente.

La  conferinţa de lansare a proiectului de Cooperare între Nyrbator  şi Carei pentru dezvoltarea comună a destinaţiilor turistice,ce a avut loc joi,10 octombrie 2013, a participat si delegaţia maghiară condusă de primarul oraşului Nyirbator, Balla Jánosné.

Valoarea totală a proiectului finanţat în cadrul programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria România HURo1101/124/2.1.3.  a fost de 1.536.230 euro din care 675.434,00  euro au revenit Careiului. Manager de proiect a fost Veress Toma.

Unul din obiectivele proiectului prevedea şi realizarea unor căsuţe care să adăpostească WC-uri publice atât de necesare turiştilor ce tranzitează zona.

Sunt gata încă de dinainte de şedinţa de închidere a proiectului doar că…sunt mereu închise. Cu alte cuvinte, mai pe înţelesul tuturor, sunt  NEACCESIBILE .

Arată bine, sunt vizibile de la mare distanţă…şi cam atât. Cei cu nevoi fiziologice stringente apelează tot la ruinele din incinta grădinii castelului.

După cum am mai semnalat şi în anii trecuţi, muncipiul Carei este unul care nu dispune de un WC public, în condiţiile în care avem Fundaţie de promovare a turismului local şi avem vizitatori însemnaţi din punct de vedere numeric.
Dacă luăm în calcul faptul că acelaşi manager de proiect a fost desemnat şi pentru lucrarea de amenajare a Centrului Social, din Fonduri Europene, unde a fost semnată recepţia înainte de finalizarea lucrărilor, nu ne puteam aştepta la alt mod de lucru.

Din păcate, cei care au de suferit sunt careienii, turiştii … şi imaginea oraşului.

Şi la început de an 2015, municipiul Carei  rămâne fără WC public.

redactia

comentarii

de cindy la 19 februarie 2015 - 23:02

nu trebuie la polgar bacsi wc in oras ca asa arata acum orasul

de dimitriu radu mihai la 20 februarie 2015 - 06:03

este corect si civilizat ca intr-un oras care se vrea european sa ai WC-ri publice nu numai in gradina castelului ci si pe strada.Sunt cele pe care le-am vazut la Zilele Careiului,acele sunt foarte bunesi ar trebui sa fie aproape in fiecare colt al orasului.Pentru ca daca trebuie ca omulsa isi faca necesitatile fiziologice normal ca isi cauta un loc in parc dar daca nu este in preajma parcului ce face?

de Albert la 21 februarie 2015 - 21:49

o rusine de conducere oraseneasca pusa numai pe jaf

Lasati un comentariu