Sute de cetăţeni din 5 judeţe,nu şi Satu-Mare, au scandat la Cluj-Napoca împotriva “bancherilor cămătari” şi împotriva lui Mugur Isărescu

• publicat la: 8 februarie 2015
Sute de cetăţeni din 5 judeţe,nu şi Satu-Mare, au scandat la Cluj-Napoca împotriva “bancherilor cămătari” şi împotriva lui Mugur Isărescu

Aproximativ 200 de români din Cluj, Maramureş, Sălaj, Bihor şi Bistriţa Năsăud au scandat la Cluj-Napoca, duminică după-masa, împotriva conducerii Băncii Naţionale a României şi împotriva “bancherilor cămătari”, care le-au majorat ratele în franci elveţieni chiar şi cu 100%.

O femeie din Oradea a precizat că i-a crescut rata luată pentru un apartament de la 1100 de lei la 1800 de lei din 2008 şi până în ianuarie 2005. “Ni s-a spus de către BNR că suntem lacomi, însă nu am luat credite pentru vile, am luat credite pentru un apartament, pentru copiii noştri, pentru ca să evoluăm de la stadiul de chiriaşi”, a declarat aceasta.

Protestatarii au reclamat faptul că BNR a lucrat în complicitate cu băncile şi nu a avertizat românii cu credite în franci elveţieni despre criza care avea să se întâmple. De asemenea, ei au subliniat şi rolul complice cu băncile pe care îl joacă Fondul Monetar Internaţional, care respinge în discuţiile cu Guvernul denominarea francului elveţian.

Creditorii au spus că pot să suporte o majorare de maxim 20% a ratelor.

sursa napocanews.ro

comentarii

de HENI la 9 februarie 2015 - 08:15

LA SATMAR NU AU LUAT CREDITE IN FRANCI DE LA BANKA

Lasati un comentariu