Tineri din Germania, Italia, Turcia şi Spania, în stagiu de voluntariat la Satu Mare

• publicat la: 7 februarie 2015
Tineri din Germania, Italia, Turcia şi Spania, în stagiu de voluntariat la Satu Mare

Asociaţia pentru Copii şi Tineri 4 U implementează în perioada 1 octombrie 2014-1 noiembrie 2015 proiectul ,, EVStart Paying Forward’’. În proiect sunt implicaţi 4 tineri voluntari, proveniţi din Germania, Italia, Turcia şi Spania, care desfăşoară un stagiu de voluntariat de 6 luni de zile (1 februarie 2015 – 31 iulie 2015) prin Serviciul European de Voluntariat .

Prin proiect se urmăreşte crearea cadrului în care cei 4 voluntari să aibă ocazia să se dezvolte atât în plan personal, cât şi în plan profesional prin implicarea lor în activităţi sociale şi culturale, în Satu Mare. Ei vor fi implicaţi în activităţi de voluntariat din cadrul organizaţiei ACT4U menite să aducă beneficiu comunităţii sătmărene.

Prin activităţi diverse precum, ateliere creative, teatru, ateliere foto şi film, lecţii interactive, vînători de comori, coordonare cluburi de limbă străină şi organizare de evenimente pentru promovarea voluntariatului, cei 4 voluntari vor contribui activ la creşterea interesului pentru voluntariat internaţional în rândul tinerilor şi mai presus de atât la dezvoltarea de abilităţi şi cunoştinţe în diverse domenii.

Pe perioada celor 6 luni de stagiu a voluntarilor aceştia vor interacţiona cu numeroşi copii şi tineri elevi in liceele din Satu Mare şi voluntari în organizaţii pentru care vor pregăti diverse activităţi creative folosind metode de educaţie non formală.

De asemenea, voluntarii vor avea ocazia să se implice în activităţi şi evenimente anuale ale asociaţiei ACT4U şi să participe la dezvoltarea de evenimente în cadrul Săptămânii Naţionale a Voluntariatului organizate de Centrul ProVobis Cluj Napoca.

Proiectul “EVStart paying forward” este finanţat de Comisia Europeană prin programul Erasmus Plus administrat în România de Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale.

comentarii

de Adriana Marillene Panduru la 24 februarie 2015 - 13:15

Buna ziua.
Numele meu este Adriana Marillene Panduru, in varsta de 24 de ani. Ma intereseaza foarte tare un program de voluntariat in Turcia ( arte/creativitate/ animale), de maxim o luna. Puteti, va rog, sa ma informati care sunt procedurile? O zi frumoasa.
Nr tel 0763 159 802

Lasati un comentariu