Aniversare George Achim la Carei

• publicat la: 1 martie 2015
Aniversare George Achim la Carei

Vineri, 27 februarie,  în Sala cavalerilor  Castelului Karolyi din Carei a avut loc medalionul literar “George Achim-55”, prilejuit de împlinirea vârstei de 55 ani a poetului.

Evenimentul, organizat de Consiliul Judeţean Satu Mare , Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale,Primăria și Consiliul Local Carei  şi Direcţia de Cultură Carei se înscrie în seria manifestărilor cuprinse în calendarul cultural al judeţului Satu Mare la secţiunea medalioane culturale aniversare.

Poetul George Achim a ţinut să-şi celebreze ziua de naştere la Carei, deoarece şi-a început cariera didactică în acest oraş, ca profesor de limba română, în urmă cu mai bine de trei decenii.

Date biografice  şi detalii despre cărţile lui George Achim au  oferit  scriitorii Felician Pop şi Robert Laszlo, care au evidenţiat profunzimea şi originalitatea universului său liric. Din partea Directiei de Cultură Carei a primit un frumos cos cu flori, inmanat de catre Bogdan Georgescu, directorul institutiei.

Momentele  lirice au fost sustinute de recitatorii Roxana Mihaly, Dănuţ Coşarcă şi Darius Duţescu de la Liceul Teoretic Carei iar cele muzicale de către Denisa Vasile de la Liceul de Artă Satu Mare şi grupul Carmina Renascentia din Carei.

Cei prezenti au continuat  discuţiile la un protocol oferit de primăria Carei în sala de expoziţii.

redactia

Lasati un comentariu