Dacia a uimit în prima zi la Salonul Auto de la Geneva

• publicat la: 4 martie 2015
Dacia a uimit în prima zi la Salonul Auto de la Geneva

Dacia a inceput în forţă prima zi a Salonului Auto de la Geneva (Elvetia), prezentând o surpriză care i-a uimit pe jurnalistii străini si români aflati la eveniment.

Producătorul autohton a venit cu o premieră istorică: un motor  1.2 TCe 4×4, ce va fi disponibil pe Dacia Duster (primul Euro 6 din istoria Dacia), ce va include si un sistem Start-Stop.

Noutatea Dacia a primit numeroase laude din partea jurnalistilor străini prezenti la eveniment, iar Duster este considerat in acest moment o adevărată afacere pentru soferii care-si doresc un SUV, dar nu au un buget considerabil.

Jurnalistii de la Plymouth Herald notează că Duster lupta pe o piata din care fac parte Nissan Qashqai sau Land Rover Freelander, dar are avantajul pretului.

„Pretul acestor vehicule ce tind să coste intre 17 si 30 de mii de lire sterline, in functie de preferinte, se situează mult peste cu adevărat uimitorul pret de pornire al Dacia Duster. Cu mai putin de 10 mii de lire sterline primesti versiunea de bază, in timp ce chiar si versiunea de top 4×4 diesel costa cu cel putin 25% mai putin decat rivalele sale”, a comentat sursa citata.

Publicatia britanica mai scrie ca scaunele din Dacia Duster „sunt foarte confortabile si ofera o vizibilitate decenta”, singura problema fiind geamurile laterale.

Jurnalistii mai remarca faptul că Dacia nu este doar ieftină la cumpărare, ci si „la fel de ieftina la intretinere”, intrucât consumul este foarte scăzut.

In ceea ce priveste eventualele minusuri ale Dacia Duster, jurnalistii britanici concluzioneaza ca acestea nu merita luate in seama.

„Dacă este ceva ce aceasta masină nu poate oferi, deja devine irelevant tinand cont de pret. Orice ai alege, vei găsi Dacia o masina stilată, finisată practic si convenabila”, a conchis sursa citată.

Tot in cadrul Salonului de la Geneva, Dacia a lansat si modelele aniversare pentru toată gama.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu