Klaus Iohannis: Nimeni nu este mai presus de lege. Nu şi în Republica de la Carei

• publicat la: 16 martie 2015
Klaus Iohannis: Nimeni nu este mai presus de lege. Nu şi în Republica de la Carei

Klaus Iohannis afirmă, într-o postare pe Facebook, că nimeni nu este mai presus de lege.

Oamenii politici au o dublă responsabilitate, a arătat preşdintele, să-și respecte alegătorii și să întărească, prin cinste și corectitudine, instituțiile statului, a arătat acesta. Cazul deputatului UDMR Laszlo Borbely a fost catalogat de Iohannis “o sfidare a justiției în Parlament”.

“Traficul de influență, deturnarea banilor publici, evaziunea fiscală și alte forme de corupție de care se pot face vinovați demnitarii nu compromit numai persoanele în cauză, ci și clasa politică în general și credibilitatea instituțiilor statului în ochii cetățenilor. Am asistat recent la sfidarea justiției în Parlament în cazul Borbely. Acum, un membru al Guvernului întârzie să-și prezinte demisia de onoare, acuzat fiind de trafic de influență. Mesajul meu este unul singur: nimeni nu este mai presus de lege, iar oamenii politici au o dublă responsabilitate, să-și respecte alegătorii și să întărească, prin cinste și corectitudine, instituțiile statului”, a scris șeful statului duminică pe Facebook,potrivit  cotidianul.ro.

Profitând de distanta care desparte Careiul de capitala României şi mizând pe lipsa de timp a colaboratorilor preşedintelui Klaus Iohannis  de a citi şi informaţii ce provin dintr-o mică urbe , primarul Kovacs  condiţionează construirea unei capele mortuare în satul ce aparţine de UAT Carei de orientarea voturilor către formaţiunea premierului, accesează şi primeşte fonduri europene pentru un Centru Social dar la recepţie ( deşi nu este finalizat)  îl foloseşte ca sediu pentru serviciul de taxe şi impozite locale, birou agricol, registru al comerţului , sală de cununii şi potrivit unor surse, chiar pentru Biblioteca Municipală .  În primăria Carei se  pot face  angajări doar pe baza semnăturii primarului, funcţionarii publici nu au avut depuse la vedere niciodată Declaraţiile de Avere, conform legilor în vigoare, se înfiinţează SRL uri ale Consiliului Local fără a avea statutul aprobat de Consiliul Local, se plătesc salarii către persoane care nu frecventează locul de muncă şi se fac plăţi către  firme cu interese apropiate, fără a respecta legile în vigoare. La  contractul de lucrări pentru  sediul noii primării există 6 acte adiţionale  pe baza cărora au fost făcute plăţile la zi dar lucrările nu sunt terminate, la Teatrul Municipal renovat din fonduri europene  şituaţia este una de coşmar şi enumerările pot continua  din oraşul unde sunt 21.112 locuitori şi peste 21.000 persoane cu drept de vot la alegeri, pe listele electorale.

redacţia

comentarii

de tudor la 16 martie 2015 - 11:16

liniste ca primarul e ocupoat sa gaseasca motive de a interzice romanilor si dreptul de a vorbi romaneste dupa ce a interzis bustul lui eminescu sau al regelui si pana si al otiliei marchis de ciuda ca ei nu au asa oameni de valoare!
mandatul de primar il consuma cu sedinte la gradin ite unde impune educatoarelor sa invete copii poezii in ungureste ca doar traiesc la carei zice el dar uita ca e vinitura comunistoida pusa doar pe capatuiala !
singurul primar din romania cu popritre pe salar pentru datoriile la bugetul de stat a angajat in primarie de cum a venit pe ginerele lui si a inceput sa dea din terenuri la apropiati !!!
cu masina primariei se face trafic de tigari si trebe sa vina politia maghiara sa prinda soferul iancsika..de tot rasul ati ajuns eujene

Lasati un comentariu