Marș împotriva poluării la Alba Iulia

• publicat la: 2 martie 2015
Marș împotriva poluării la Alba Iulia

Campania Opriți poluarea în Sebeș a ajuns duminică în Alba Iulia. Peste 300 de persoane au participat la un marş ce a avut loc între sediile Agenţiei pentru Protecţia Mediului şi Prefectura Alba, titrează ActiveNews.

Manifestanţii au cerut relocarea noii fabrici de formaldehidă la cel puţin 50 de kilometri depărtare de oraşul Sebeş. Acesştia au venit la Alba Iulia cu pancarte pe care erau imprimate mesaje precum: „Agenția pentru protecția poluatorilor”, „DNA, DNA Sebeșu-i ancheta ta”, „APM, GNM, DSP protejați-ne”. De asemenea pe traseul pe care l-au parcurs de la sediul APM Alba și până la Instituția Prefectului, protestatarii au scandat: „Afară, afară cu Kronospan din țară”, „Kronospanu ne poluează, oare cine protejează?”, „Nu mai vrem poluare!”, scrie alba24.ro

La ora 15:40 o parte din organizatorii protestului au intrat în sediul Prefecturii, unde au depus o petiție cu 6.000 de semnături.

Până în prezent au fost organizate șapte proteste la Sebeș, la care au participat şi persoane din Timișoara, Cluj, Sibiu, dar și alte orașe din România, după cum au anunţat organizatorii. Obiectivul acestori manifestaţii este de a milita împotriva construirii unei noi fabricii de formaldehidă în Sebeş, cu o capacitate de 60.000 de tone pe an.

sursa napocanews.ro

Lasati un comentariu