Primarul Kovacs: “l-am convins pe Beko să meargă în locul meu că eu nu am răbdare să ascult acolo tot ce se spune”

• publicat la: 19 martie 2015
Primarul Kovacs: “l-am convins pe Beko să  meargă în locul meu că eu nu am răbdare să ascult acolo tot ce se spune”

 

De 11 minute au avut nevoie aleşii locali careieni pentru a dezbate şi a lua o hotărâre legată de primele 5 proiecte de pe Ordinea de zi a şedinţei extraordinare a CL din data de 19 martie 2015.

Proiectul  de hotărâre privind aprobarea înregistrării drumurilor de exploatare agricolă din extravilanul municipiului Carei în evidenţa contabilă ca mijloc fix si  Proiectul  de hotărâre privind aprobarea demersurilor în vederea obţinerii licenţei de exploatare a apelor geotermale în perimetrul Carei,jud.Satu Mare  au fost aprobate cu votul consilierilor majoritari.
Proiectul  de hotărâre privind aprobarea cuantumului cotizaţiei Municipiului Carei în calitate de asociat  – membru fondator al ;;Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Judeţul Satu Mare,,  a suscitat discuţii  legate de oportunitatea aprobării acestuia în condiţiile în care nu există multe informaţii legate de activitatea şi personalul  ce face parte din Asociaţie.

Primarul Kovacs a precizat de la bun început că “ cererea vine de la conducerea judeţului, de la preşedintele Ştef şi dacă suntem sinceri, a fost creat pentru a contrabalansa zona Metropolitană înfiinţată acum 2 ani de primăria Satu Mare. Ideea celor de la judeţ e să poată accesa proiecte la nivel de judeţ. Dacă nu sunteţi de acord nu ştiu cum o să explic eu la domnul preşedinte Ştef. Ştiu că au 1 sau doi angajaţi care sincer nu ştiu ce fac”

Vasile Tempfli, consilier UDMR, a solicitat date despre activitatea  de până acum a acestei asociaţii şi îşi  exprimă temerea că banii alocaţi vor fi  doar pentru plata salariilor unor angajaţi.

Să vină cu o foaie A4 şi să descrie ce fac ei acolo şi pe ce se vor cheltui aceşti bani” a afirmat consilierul Tempfli.

Consilierul PNL Ilie Ciută a adus la cunoştinţa colegilor săi faptul că  reprezentantul acestei asociaţ judeţene era primarul Kovacs, moment în care acesta intervine şi explică motivele pentru care a  renunţat la această calitate.  “Ştiu că eu am fost reprezentant dar l-am convins pe Beko Tamas să  meargă în locul meu că eu nu am răbdare să ascult acolo tot ce se spune…”.

Pentru că nu s-a ajuns la un consens, consilierii au votat pentru amânarea acestui proiect pentru o dată viitoare.

Aceiaşi soartă a avut-o şi Proiectul  de hotărâre privind aprobarea modificării Actului constitutiv şi a Statutului Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru servicii în sectorul de apă şi apă uzată din jud.Satu Mare prin Actul adiţional nr.1/2014, existând unanimitate de voturi pentru amânarea  lui.

Unul din tinerii studenţi careieni, Paul Musta,cu o carieră promiţătoare în domeniul construcţiilor a întrunit acordul tuturor celor prezenţi pentru   o susţinere financiară modestă, de 2.000 lei, pentru  deplasarea  la Conferinţa  Naţională  de Inginerie din Boston.

În sală au fost prezenţi alături de Buletin de Carei doar reprezentanţi ai presei maghiare.

Daniela Ciută

comentarii

de dimitriu radu mihai la 20 martie 2015 - 06:34

este frumos gestul de a ajuta pe tanarul nostru inventator Musta Paul ,macar asa ne punem si noi pe harta inventatorilor si a oamenilor care fac ceva pentru acest oras ,tara si de ce nu lume.Felicitari pentru hotarare.Cat despre celelalte hotarari NO COMENT!

de Horia Mărieș la 20 martie 2015 - 06:47

Motto: “Careienilor, învățăți să spuneti NU, atunci când nu vă convine ceva”

Autorul rândurilor din articolul la care vă direcționează link-ul de mai jos, pare să fie mult mai tânăr decât mine.
Unele din ideile prezentate de dânsul mi se potrivesc însă și mie.
În orice caz, mi se potrivește adresarea ce răzbate din titlu: “Copilului meu, pentru vremea când îi va păsa”.
De multe ori când scriu, așa cum mă pricep și eu, mai mult agramat și amatoricește, câte o snoavă, câte o prostioară, câte o amintire din vremuri de mult timp apuse, câte un articolaș, câte un comentariu, le scriu cu sentimentul că sunt adresate “copilului meu, pentru vremea când ii va păsa”. Sau cu impresia că le scriu celor trei nepoți ai mei pentru vremea când le va păsa.

Îl corectez totuși puțin pe autorul articolului. Nu este de loc “fair play” să afirm că acum nu le (îi) pasă. Fiindcă sunt convins că le (îi) pasă, doar că viața trepindantă pe care o duc nu le lasă timp să arate că -acum- le pasă. Și atunci scriu diverse atunci când am ceva timp, doar cu impresia că mă adresez și “copilului meu (nepoților mei) pentru vremea când va (vor) avea timp și chef să mă citească”, deși mai mult ca sigur că eu atunci nu o să mai fiu în viață. Este foarte bine totuși și așa.

http://mihneamaruta.ro/2015/03/17/copiilor-mei-pentru-vremea-cand-le-va-pasa/

de Lucian la 20 martie 2015 - 07:47

Multa vorbarie in articolul lui Mihnea si mai putin ceva concret. La ora actuala e nevoie de fapte, de implicare, de curaj in a lua decizii chiar radicale daca e nevoie. A sta pe margine si a trage doar niste concluzii nu este de prea mult folos acum. Sunt de acord ca trebuie sa iesim in fata si sa spunem NU dictaturii instaurate in orasul Carei.

de voicu la 20 martie 2015 - 16:39

jaf din fonduri europene si contributii ale careienilor este bilantul mandatelor celor doi gugstiuci din capu mesei….

de marcu la 20 martie 2015 - 22:02

masina cu care se plimba primaru e din banii fundatiei de turism local si curtea de conturi cand vine la carei trimite pe cornel ca este din odoreu si e pe mana cu jeno si nu controleaza ce trebuie ca sa nu vine la ei catusele da tot nu scapa de ele!curtea de conturi satumare tine spatele la primar ca sunt in alianta politica la furat din banii statului!

de Flesch Norbert la 21 martie 2015 - 14:08

Bravo! In primul rand vreau sa spun ca ma bucur ca ati reusit sa-l ajutati pe Paul, este un baiat exceptional si merita toti banii.
In al doilea rand: am participat si eu la acest concurs anul trecut. Am castigat locul 1 cu echipa. Invingand cele mai renumite universitati din SUA (UCLA, Stanford, Berkeley, etc.).
Imi pare rau ca de mine nu a fost mandru nimeni, desi si eu sunt careian si am reprezentat Romania la concurs. Dupa castigarea concursului toate echipele s-au uitat pe harta (in fine, nu conteaza) …
Imi pare cel mai rau pentru faptul ca nu am reusit sa le multumesc firmelor si oamenilor exceptionali din Carei care m-au ajutat financial sa ajung la concurs.
Din pacate din echipa noastra 5 stundenti au ramas acasa din cauza lipsei de bani…

de Buletin de Carei la 21 martie 2015 - 15:07

Stimate Flesch Norbert, tot respectul pentru activitatea pe care o depui si pentru rezultatele tale despre care am amintit in articolul dedicat lui Paul Musta. Despre Paul am aflat de la mama lui care a vizitat toti cunoscutii din oras din dorinta de a îşi sprijini băiatul. Te asigurăm că beneficiază de sprijinul nostru toţi careienii care ne solicită ajutorul si regretăm că nu ne-ai contactat pentru a împărtăşi şi celorlalţi rezultatele tale frumoase. Cu siguranţă că cei care au ştiut de nevoile tale şi care te-au ajutat sunt mândri de tine! Suntem convinşi că rezultatele frumoase sunt abia la început şi vei mai avea parte de noi recunoaşteri ale muncii tale în specialitatea aleasă. Te aşteptăm ori de câte ori doreşti să faci cunoscute careienilor experienţele tale. Mult succes în ceea ce faci!

de Horia Mărieș la 21 martie 2015 - 15:25

@Flesch Norbert, 21 martie 2015 – 14:08

Tinere Domnule Flesch Norbert, dă-mi voie să-ți spun că eu am fost mãndru de dumneata fiindcă am citit despre participarea echipei U. Cluj la competiția de proiecte (anti)seismice care s-a ținut in Anchorage, Canada și unde această echipă a obținut locul I.
Realizez foarte bine ce înseamnă o astfel de performanță fiindcă întãmplător am petrecut cam doi ani din viață, în preajma Stanford U. Cine poate învinge Stanford, in orice domeniu academic, este chiar cineva!

De asemnea, dă-mi voie să-ți spun că deși nu te cunosc, eu unul sunt și azi mândru de dumneata, ca unul care te-ai dovedit a fi un produs de excepție al școlii careiene și fiindcă de mult, cândva prin antichitate, am făcut parte și eu din breasla inginerilor, este drept, intr-o altă ramură, în cea a electroenergeticienilor.

Nu-l cunosc nici pe tânărul Domn Paul Musta, dar am mai citit despre dânsul și mă bucur sincer ca pare să fie foarte ferm și solid angajat pe un drum bun și foarte promițător.

Nu mai pot decât să-ți urez foarte mult succes în viitoarea careieră profesională precum și în viață.

Numai cele bune, mut noroc și multă sănătate!

https://www.facebook.com/utcnsdc/photos/ms.c.eJwzszAwNze0MDM1NjE3sbDQMwPxjYwMwXxTYyjfxATMNzYAAOhWCZ8~-.bps.t.100002823552733/680771865347488/?type=1&theater

UTCN SDC added 3 new photos to the album: 2014 SDC.
August 7, 2014 ·
The 11th EERI Undergraduate Seismic Design Competition will be held July 21-25, 2014 in Anchorage.
The members of the team are:
Faculty of Civil Engineering:
Aslovici Ștefan
Costa Claudiu
Dező Andrea
Flesch Norbert
Kupás Péter
Silaghi Florin
Simon Anikó
Vranău Cristina
Vulcan Alexandru

Faculty of Architecture:
Hlihor Georgiana
Neagu Mugur

Team advisors:
B.Eng.Miculaș Cristian
M.Arch.Szentesi Szende
PhD.Pârv Bianca
PhD.Prodan Ovidiu

de Horia Mărieș la 21 martie 2015 - 15:32

Erată la comentariul de mai sus.

Deși Anchorage este in Alaska, Anchorage este un oraș american, deci pe teritoriul SUA, nu al Canadei așa cum impardonabil de eronat am scris mai sus. Mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa.

de Horia Mărieș la 22 martie 2015 - 07:51

Pe pagina de Facebook a Primăriei Carei, aia în care este Government Organization, a apărut, marti 20 martie 2015 ora 11:49 un text din care spicuiesc doar câte puțin:

“În şaua calului copiii devin mai comunicativi. Timp de trei luni, instructorul de echitaţie Veres Annamária, psihologul Békési Nóra şi profesorul de sport Sütő Gábor se ocupă, prin intermediul unei finanţări, de 30 de copii provenind din zona Careiului. Terapia cu cai este asigurată prin intermediul unei finaţări din partea MOL România și a Fundației pentru Comunitate” [Communitas Alapitvány, Álapittota (inființată) a (de) RMDSZ (UDMR)].

Summa summarum (ăsta este un tic -nervos- folosit mereu in scris de numitul Boros Ernő), inițiativa este fără nici o discuție una lăudabilă și este spre folosul celor 30 de copii.

In plus, afacerea dă posibilitate nepoatei de grăjdar Veress Anna să câștige -în sfârșit- un ban muncit cinstit și doar de la unguri (MOL și UDMR).

Mă intreb doar, de ce mai trebuie ca soții Veress să fie și salariați ai Primăriei Carei, să fie plătiți și din banii contribuabililor careieni, dacă ei se pot descurca și în acest fel, adică fiind doar pe post de equus?

Nu că respectivii n-ar avea voia să aibă câte slujbe vor ei și câte pot să ducă în spinare, dar chestia asta “mixtă” pute totuși de la o poștă a conflict de interese, așa cum puțea fetid și atunci când (remember Mr. Szasz Lorand: găleata aia de balegă de cal pusă in capul matale de domnul Veress) fostul primaș Bekö Tamás concesiona pe o perioadă de 50 de ani grajdurile din incinta Parcului Castelului Károlyi (sic! + asta este o chestie care are un indubitabil și pronunțat iz penal) Asociației ( non-profit 🙂 ) Equus, în care, pe vremea aceea, membri de vază erau, printre cei 28 de membri fondatori și numita Veress Anna ca și președinte al asociației, dar având ca funcție politică pe cea de consilier local din partea UDMR; Bekö Tamás acum un foarte renumit și indispensabili (de ăia de care poartă babele iarna) ‘the city manager’, atunci primar ales din partea UDMR; precum și actualul primas, pe atunci doar pe post de un oarecare frecangiu sărăntoc și falimentator a 4 firme private, dar pretendent cu un tupeu cât cuprinde și pe care l-a conservat până în zilele noastre și cu ajutorul ‘a cigi haverek’, la postul de primaș.

Eu mă știu ca unul care am idei foarte puține, dar fixe.
Din acest, motiv țin să reamintesc, fiindcă “ochii care nu se văd, se uită”:

https://www.buletindecarei.ro/2014/06/galeata-cu-balega-de-cal.html

Lasati un comentariu