Programul ,,O zi în şcoala ta’’ la Colegiul Tehnic “Iuliu Maniu” Carei

• publicat la: 24 March 2015
Programul ,,O zi în şcoala ta’’ la Colegiul Tehnic “Iuliu Maniu” Carei

Programul ,,O zi în şcoala ta’’ din cadrul campaniei “Alege conştient!”, campanie antidrog având ca scop prevenirea şi combaterea consumului de droguri în rândul tinerilor, a ajuns din nou la Carei.

Activităţile programului îşi propun să facă cunoscută informaţia şi să promoveze mijloacele pentru grupurile ţintă specifice, cu scopul de a schimba atitudinile şi comportamentele, pentru adoptarea unui stil de viaţă sănătos. Acest ţel poate fi atins cel mai bine dacă educaţia îndreptată asupra abuzului de droguri este combinată cu iniţiative având drept scop creşterea calităţii vieţii şi de asemenea integrarea armonioasă a participanţilor în familie şi societate.

Specialişti din cadrul CPECA, CJRAE Satu Mare,  Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare si ISJ  Satu Mare, au fost prezenti luni, 23 martie, între orele 10.00-14.00, la Colegiul Tehnic ,,Iuliu Maniu” din Carei.

La întâlnire au participat  insp. pr. Tămăşan Irina, Specialist comb. prev. crim.  Câmpan Beatrix Puşa şi insp. activităţi extracurriculare Miclăuş Nicolae.

Aceştia împreună cu conducerea colegiului, reprezentată prin prof. Micovschi Adrian, în calitate de director, şi  ing. Oprea Dorina- dir. adjunct, precum şi doamnele Daniela Pridea- consilier şcolar şi Govor Aurelia-consilier educativ, au desfăşurat o serie de activităţi în care au fost cuprinşi 150 de elevi.

Cu acest prilej au fost realizate următoarele activităţi:-distribuire de materiale informative, dezbateri cu elevii pe tema consumului de droguri şi a victimizării minorilor, consilieri/informări individuale/de grup, sondaj de opinie în rândul elevilor, expoziţie cu lucrări ale elevilor, întâlnire cu cadrele didactice din unitate.

Urmează să se desfăşoare şi alte activităţi la nivelul unităţii, campania încheindu-se  vineri, 27 martie.

Aurelia Govor

Lasati un comentariu