Aberaţia zilei: Guvernul Ponta a plagiat un proiect de lege PNL pentru care dăduse aviz negativ. Similitudini şi la Carei

• publicat la: 23 aprilie 2015
Aberaţia zilei: Guvernul Ponta a plagiat un proiect de lege PNL pentru care dăduse aviz negativ. Similitudini şi la Carei

Guvernul României a plagiat aproape integral, cu tot cu expunerea de motive, un proiect de lege initiat de PNL. Mai mult, în ziua în care a dat aviz negativ initiativei liberale, Guvernul a făcut copy-paste si a depus propriul său proiect la Parlament. Situaţie identică  în municipiul Carei, cu administraţie UDMR.

Reamintim de la bun inceput că Guvernul României este condus de premierul Victor Ponta, pe care Universitatea Bucuresti l-a acuzat că si-a plagiat teza de doctorat, institutia cerând (fără succes) retragerea titlului său de doctor în Drept.

Cei care au descoperit şmecheria făcută de Guvernul României au fost jurnaliştii de la gandul.info.

Pe scurt, lucrurile stau în felul urmator. Pe 11 iunie 2014, mai mulţi parlamentari PNL, în frunte cu senatorul Crin Antonescu, au depus la Senat un proiect de lege prin care se cerea dublarea indemnizatiilor acordate victimelor regimului comunist. Proiectul a fost tinut prin sertarele comisiilor vreme de 5 luni.

Pe 3 noiembrie, a doua zi după primul tur al alegerilor prezidentiale la care a participat si presedintele PSD Victor Ponta (calificat in turul doi), Guvernul condus de acesta a emis un punct de vedere nefavorabil. „Avand in vedere evolutia prognozata a indicatorilor macroeconomici, in contextul economic actual, precum si angajamentele asumate de Romania in acordurile cu organismele financiare internationale, masurile propuse nu pot fi acceptate„, se arată in documentul semnat chiar de Victor Ponta.

In aceeasi zi, Guvernul a depus la Senat, tot sub semnătura lui Victor Ponta, un proiect de lege copiat aproape integral dupa cel al PNL, in care a fost modificat doar cuantumul indemnizatiilor.

In ciuda faptului ca initiativa legislativa a liberalilor se afla de mai multe luni in Parlament, cele doua proiecte au fost puse pe ordinea de zi a Senatului in aceeasi zi.

Beneficiind de sprijinul majoritatii parlamentare conduse de Victor Ponta, proiectul copiat a fost adoptat (pe 15 decembrie), în timp ce proiectul PNL a fost amanat pana in februarie… fiind si el adoptat.

Pe 11 martie 2015, proiectul copiat a trecut si de Camera Deputatilor, legea fiind promulgata de presedintele Iohannis si publicata in Monitorul Oficial pe 2 aprilie, urmand sa intre in vigoare de la 1 iulie 2015. Este usor de anticipat discursul triumfalist pe care il va tine premierul Victor Ponta, care, cel mai probabil, isi va aroga marele merit de a fi marit indemnizatiile celor care au avut de suferit in timpul regimului comunist.

„Au încălcat regulamentele parlamentare care prevad clar ca, in situatia in care exista doua sau mai multe proiecte de lege pe acelasi subiect, acestea se dezbat impreuna si se adopta in final un singur proiect compilat din textele celor supuse dezbaterii (…)

Consider că s-a procedat abuziv in ceea ce priveste propunerea legislativa a PNL, care, repet, a fost anterioara proiectului Guvernului si că s-a blocat dreptul constitutional de initiativa legislativa al parlamentarilor, al celor din PNL în cazul de faţă”, a declarat deputatul liberal Ioan Tămâian, unul dintre iniţiatorii proiectului original, pentru sursa citată.

Ce mai contează? Cine poate să îi sanctioneze pe cei care au comis un asemenea abuz grosolan cata vreme alegatorii sunt tinuti cu ochii lipiti de televizor si privesc la telenovela Zăvoranu sau geanta Elenei Udrea?

La final, cu ocazia Zilei Internationale a Drepturilor de Autor, le urăm „La multi ani!” tuturor autorilor, stiuti sau nestiuti, plagiati de Victor Ponta (în calitate de persoană particulară sau de oficial al Guvernului României), consemneaza  ziare.com.

O situaţie similară a existat acum 2 ani şi în cadrul Consiliului Municipal din Carei, unde formaţiunea UDMR a  plagiat şi pus în aplicare un proiect iniţiat de PNL în urmă cu mai bine de 8 ani. Proiectul în cauză era realizarea unui sens giratoriu în centrul oraşului, în locul intersecţiei semaforizate.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

Lasati un comentariu