D’ale Primăriei Carei: concurs cu „dedicaţie”

• publicat la: 14 aprilie 2015
D’ale Primăriei Carei: concurs cu „dedicaţie”

Primăria Carei a anunţat în urmă cu o lună scoaterea la concurs a mai  multor posturi vacante. Unul din acestea  este cel de consilier la Serviciul de contabilitate,unde mai există încă 9 angajaţi. O întreagă armată de contabili la Serviciul de Contabilitate şi totuşi actele oficiale sunt semnate în dreptul Sef  Serviciu Contabilitate de către consilierul personal al primarului, Vasarhely Ileana, pensionară.  Locul de semnătură va rămâne liber după retragerea definitivă din activitate a doamnei Vasarhely,  o contabilă din generaţia de aur , care stăpânea toate tainele meseriei.

Singurul înscris pentru a participa la examenul pentru postul de consilier clasa I, grad profesional superior este acelaşi candidat, Gindele Emese, candidată  şi la concursul din 24 noiembrie 2014 pentru postul de Director Economic la Primăria Carei, soţia consilierului judeţean UDMR, Gindele Emeric, directorul  Liceului Tehnologic  „Simion Bărnuţiu”  Carei.

La concursul din 24 noiembrie 2014  niciunul dintre candidaţii înscrişi  nu a întrunit baremul. A existat o contestaţie iar concursul a fost amânat atunci şi nici până în ziua de azi nu a mai fost organizată o altă selecţie.

Un alt post scos la concurs de Primăria Carei este cel de  inspector clasa I, grad profesional debutant  la Serviciul de Asistenţă socială. Au fost depuse în termenul legal 6 dosare dintre care au fost acceptate doar 3. La selecţia dosarelor au fost respinse Lukacs Anamaria Lavinia, Sălăjan Meda şi Varga Ildiko.

La proba scrisă  din data de 15 aprilie de la ora 10,00, se vor prezenta Iuga Alexandra, Linzenbold Katalin şi Racolţa Nicoleta Gabriela .

Tot pe site-ul Guvernului României, a fost anunţat şi concursul referitor la un post de Director Executiv în cadrul Serviciului de Asistenţă socială, serviciu condus până în prezent de Monica Radu.  Acest concurs va avea loc la sediul ANFP din Bucuresti, fiind înscrişi 2 candidati, actualul Şef  serviciu şi Dorel Potra.

Istoria organizării concursurilor pentru posturi vacante de către Primăria Carei , de-a lungul ultimilor ani este una tragicomică. Pentru unele posturi de conducere, cum este cel de Director al departamentului de învăţământ sănătate din primăria Carei, una din cerintele afişate ca obligatorie pentru candidaţi a fost cunoaşterea limbii maghiare scris si vorbit. Este unul din directorii care nu are în subordine decât posturi vacante dacă nu luăm în seamă faptul că în subordine sunt trecuţi asistenţii şi medicii şcolari care au desfăşurat activităţi specifice şi fără a avea un director supraveghetor.

Pentru concursul organizat în  iulie 2013 pentru ocuparea postului de administrator parc, o comisie formată din primar şi orice alt specialist înafara domeniului pentru care se organiza selectia, a ales ca şi câştigător  pe soţul unei consiliere UDMR în detrimentul unui tânăr specialist în arboricultură şi amenajare spaţii verzi.  Gonirea tinerilor specialişti careieni români este  un sport preferat al  actualei administraţii udemeriste locale.

La sfârşitul anului trecut, mai exact în luna noiembrie , Primăria Carei scotea la concurs  posturile de administrator al  firmei Pieţe Parcări  Srl  şi al firmei Cafeneaua Culturală Srl Carei, firme înfiinţate fără aprobarea statutului lor  în Consiliul Local Carei care este de fapt acţionarul majoritar. Încercările ulterioare de a drege busuiocul prin înfiinţarea unei Comisii care să reorganizeze concursul prevăzut pe 20 noiembrie 2014 şi amânat din  motive ce ţin de legalitate, au eşuat.

La fel a eşuat si tentativa de a găsi un Şef Serviciu Administrativ la Primăria Carei, evident unul care să corespundă cerinţelor primarului.  La concursul organizat în data de 9 februarie 2015, niciunul dintre candidaţi  nu a întrunit baremul  solicitat pentru a fi declarat Admis dar nici nu a mai fost organizată o nouă selecţie, atribuţiile fiind preluate momentan de către secretara primarilor.

redacţia

comentarii

de mister la 14 aprilie 2015 - 12:45

orice post s-ar scoate la concurs este foarte clar ca va fi ocupat de vreun ungur,chiar daca este incompetent,sau nu are studii corespunzatoare,nu conteaza important este sa fie de-al lor!

de român la 14 aprilie 2015 - 13:29

păi ăştia nu sunt în stare să se descurce singuri şi stau mereu la mila statului român.fără contracte cu statul român sau fără primării ar fi muritori de foame.cel mai bun exemplu e chiar preşedintele udmr carei care este şi primar şi care a candidat când banca i-a scos la vânzare casa că nu îşi putea plăti datoriile.ca dovadă şi acum are reţinere pe salarul de primar.cotizează şi el mai departe ca să rămână pe post.

de gigi la 14 aprilie 2015 - 20:01

pana cand cretiunul asta va face legea in oras.(unde este DNA )

de careian. la 15 aprilie 2015 - 08:55

Ar fi foarte bine ca primarul Kovacs sa recunoasca faptul ca nu el este Dumnezeul la Carei.

de Horia Mărieș la 15 aprilie 2015 - 19:33

Cu tot respectul ptr DNA, pe când a programat oare o descindere serioasă la CJ SM si, mai ales, la Primaria Mun. Carei? Intreb doar așa, din simplă curiozitate copilărească. Chiar dacă profului-ing-pensionat nu-i convine.

BREAKING NEWS: „Mai multe percheziţii sunt în desfăsurare miercuri, în Iaşi. În total, este vorba de 21 de percheziţii, iar 19 dintre ele sunt efetuate la sediul Consiliului Judeţean Iaşi. Procurorii vorbesc de fapte de corupţie şi fapte asimilate celor de corupţie, precum şi fapte de fals, desfăşurate în perioada 2013-2015.
Potrivit unor surse, vizaţi de anchetă sunt şi preşedintele Consilului Judeţean Iaşi, liberalul Cristian Adomniţei (fost ministru al Educaţiei), dar şi vicepreşedintele instituţiei. Ancheta vizează îndeosebi un contract de 340.000 de lei, care a fost achitat fără a fi executat. Serviciile de promovare a judeţului Iaşi făceau obiectul contractului. Mai mult, funcţionarii care sesizau nereguli, erau ameninţate de preşedinţele Consilului, Cristian Adomniţei.”

de Horia Mărieș la 16 aprilie 2015 - 00:08

http://romaniacurata.ro/harta-coruptiei/?judet=SM

In Satu Mare au fost finalizate 58 procese (în perioada 2010-2014), 41.38% fiind condamnări cu suspendare, în 0% dintre cazuri au fost implicate fonduri UE, în 29.31% dintre cazuri condamnații lucrau în sectorul public și în 20.69% aveau funcție de conducere. Infracţiunile din județul Satu Mare pot fi anchetate de centrul teritorial Oradea sau de secţiile Structurii Centrale.

====================================================
Harta corupției locale
Finanțatori proiect
FDSC și EEA Grants, Open Society Foundation – Think Tank Fund.

Proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a granturilor SEE 2009 – 2014.

Export date
Descarcă baza de date în format text (.csv), Excel (.xlsx) sau Open Document (.ods).

Toate datele sunt distribuite sub licenţă CC BY 4.0. ce presupune creditarea Societăţii Academice din România.

Pentru lucrări academice este recomandată citarea sursei datelor în felul următor:

Societatea Academică din România (SAR), (2015) Harta corupției locale 2010-2014. Bază de date machine readable, disponibilă la http … romaniacurata.ro/harta-coruptiei
Societatea Academică din România și Romaniacurata.ro pun la dispoziția celor interesați de activitatea Direcției Naționale Anticorupție și de fenomentul corupției manifestat la nivel local o hartă online interactivă ce permite vizualizarea unei serii de informații referitoare la cazurile instrumentate de către procurorii DNA într-o manieră user-friendly.

Scopul acestei hărți interactive este acela de a facilia accesul persoanelor direct interesate de activitatea DNA, precum membrilor societății civile și jurnaliștilor, dar și celor din mediul academic care doresc să analizeze din punct de vedere statistic problematica (anti)corupției și, nu în ultimul rând, al publicului larg la informații descriptive și ușor comparabile la nivel de condamnare individuală. În acest sens, am inclus posibilitatea ca întreaga bază de date să fie descărcată într-un format reutilizabil. Licența CC BY 4.0. presupune creditarea Societății Academice din România.

Metodologie
Harta corupției locale conţine informații extrase atât din comunicatele de presă a condamnărilor definitive, cât și din comunicatele de presă ale trimiterilor în judecată publicate pe site-ul DNA. Date punctuale despre fiecare caz în parte au fost extrase și centralizate într-un format editabil și uşor accesibil prin diversele filtre puse la dispoziție.

Perioada de timp avută în vedere este 2010-2014, întrucât comunicatele referitoare la condamnările definitive sunt disponibile pe site-ul DNA doar din anul 2010.

În realizarea acestei hărţi am dorit să evidențiem, în principal, dispersia cazurilor de corupție la nivel județean. În consecință, în crearea bazei de date ne-am axat pe identificarea județului – extras din trimiterea în judecată disponibilă pentru fiecare condamnare în parte – în care fapta de corupție a fost realizată. Prin urmare, harta este colorată în funcţie de numărul de fapte comise în fiecare judeţ, indiferent de instanţa care a dat decizia finală sau de domiciliul persoanelor condamnate. În secţiunea Top se poate vedea un sumar al activităţii centrelor teritoriale. Cazurile dintr-un judeţ pot fi anchetate fie de către centrul teritorial în raza căruia s-au comis faptele, fie de către Biroul Central din Bucureşti.

Coloana Condamnări la 10.000 de locuitori prezintă raportul aproximat dintre numărul de fapte dovedite la 10.000 de locuitori şi numărul total de locuitori ai judeţului.

condamnări la 10.000 de locuitori = (nr. condamnări x 10.000) / populație judet
De asemenea, am dorit să evidențiem apartenența persoanelor condamnate (dacă activau în sectorul public sau cel privat), instituția(iile) de stat în care au activat (instituții private precum firme nu au fost evidențiate), calitatea persoanelor condamnate (dacă au avut o funcție de conducere/decizie sau de subordonare) și funcția exactă pe care o dețineau în momentul comiterii faptelor. De asemenea, am subliniat pentru fiecare caz în parte dacă fapta(ele) au vizat sectorul fondurilor europene sau s-au limitat la bugetul național. În plus, am ținut seama de natura condamnării (cu sau fără suspendare) şi de durata sentinţei.

Alte observaţii metodologice:
Coloana „Nr. decizie” conține un link direct către comunicatul de condamnare definitivă pentru cazul respectiv existent pe site-ul DNA. Astfel, am dorit să oferim posibilitatea celor interesați de alte detalii referitoare la o anumită condamnare să acceseze întregul text al condamnării ce conține, în majoritatea cazurilor, și un link către trimiterea în judecată aferentă.

Am completat cu “0” acolo unde numărul deciziei penale de condamnare nu era clar specificat în textul comunicatului.

Am completat cu „N/A” rubrica „Începere judecată” dacă data de începere a urmăririi penale nu era clar specificată în textul comunicatului.

Am completat cu N/A rubrica “Instituţie” dacă informația cu privire la instituția de stat prejudiciată/implicată nu a fost identificată și în cazurile în care nici o instituţie de stat nu a fost implicată (fapta a fost comisă independent de funcția condamnatului sau condamnatul a fost categorizat drept o „persoană fără calitate specială”).

de avocat la 16 aprilie 2015 - 18:24

imi aduc aminte ca inainte de 2008,covaci umbla pe la toata lumea sa ceara bani cu imprumut ca sa isi plateasca datoriile la banca ca sa isi poata pastra casa. inca mai sunt milosi care nu au primi inapoi sumele cerute de covaci.tot in perioada de dinainte de 2008,marele prieten lajos avea mereu sedinte private cu covaci iar dupa vorbele serioase dadeau de baut si de mancat la muzicanti si la lorand. saracu lajos umbla pe la usa domnului ciuta cu lorand de mana ca sa il angajeze si sa isi poata recupera banii dati cu imprumut.mai tineti minte cum a sarit la el in primarie sa il bata pentru ca nu a primit datoriile inapoi? pana la urma a fost angajat la buletin ca sa bage strambe la mai marii care deranjau coalitia covaciulajos.cand lajos pleca in deplasare pe vremea aia il lasa pe lorand de paza cu nuta ca stia ca e rea de musca si credea ca are caine de paza da ei se distrau bine impreuna pe banii lui laici.dupa ce se spala de spurcaciuni mergea lorand spasit acasa ca taticul era mare roman si nu stia ce panorama de baiat are de intretinut.acum sunt toti mari tulipani ca si asa nu-i mai vede emil raposatul.datoriile din carei au aparut acum pe la satumare unde saracu lori se lupta cu creditorii si cu minciunile ce trebuie servita acasuca ca sa para baietel cuminte.pentru nanasu covaci si pentru o cana de vin la ferma de vaci ce nu e in stare el sa scrie despre cine primeste comanda.

de barman la 16 aprilie 2015 - 18:41

cine nu stie prin carei de ce poama e gazetaru care a fost prins de politisti cand isi golea vezica pe peretii de la siesta…deacolo se trage supararea lui pe politistii careieni

de mircea la 20 aprilie 2015 - 16:32

au dat posturile la nevasta consilierului udemerist imike si la fata juristului din primarie….pe cel de director la asistenta sociala lau tras pana isi face studiile fata lui ardealu si poate concura!
DNA SI KOVESI CAND VIN LA CAREI????

Lasati un comentariu