Incendii multiple

• publicat la: 16 aprilie 2015
Incendii multiple

În dimineaţa zilei de ieri, I.S.U. ,,SOMES” Satu Mare a fost anunţat despre izbucnirea unui incendiu, în localitatea Certeze, unde ardeau aproximativ 100 hectare de vegetaţie uscată. Fiind incendiu de amploare, pompierilor din cadrul Staţiei de Pompieri Negreşti Oaş, le-au venit în sprijin voluntarii de la SVSU Certeze şi un număr de 25 de cetăţeni, proprietari ai terenurilor afectate.

Apoi, în seara aceleiaşi zile, alte două incendii mistuiau acoperişurile caselor a două proprietăţi din Tăşnad şi Pişcolt. Astfel că forţele de intervenţie din cadrul Secţiei de Pompieri Carei au acţionat în jurul orei 20:37 în localitatea Tăşnad, unde ardea coşul de fum al unei case de locuit, cu pericol de propagare a incendiului la întreaga locuinţă.

După doar o oră de la anunţarea incendiului de la Tăşnad, tot pompierii din Carei au intervenit la Pişcolt, unde în colaborare cu SVSU Pişcolt, a fost limitat şi lichidat incendiul unui acoperiş de casă, confecţionat din trestie. Aici a ars acoperişul casei de locuit pe o suprafaţă aproximativă de 20 m2.

Pompierii au localizat şi lichidat incendiile cu operativitate, împiedicând propagarea acestora şi reuşind, astfel, să salveze bunuri de o valoare considerabilă.

Cercetările efectuate la faţa locului au indicat faptul că, evenimentele au fost, cel mai probabil, rezultatul provocării focului deschis în spaţii deschise, în cazul incendiului de mirişte de la Certeze, iar în ceea ce privesc incendiile de case, la Tăşnad, coş de fum necurăţat de funingine, iar la Pişcolt, coş de fum amplasat necorespunzător faţă de materialele combustibile.

Lasati un comentariu