Minivacanţa de 1 Mai – Jandarmeria Satu Mare asigură ordinea publică

• publicat la: 30 April 2015
Minivacanţa de 1 Mai  – Jandarmeria Satu Mare  asigură ordinea publică

Pe timpul “ minivacanţei” de 1 Mai, Jandarmeria Satu Mare  se va afla în mijlocul cetăţenilor şi le va garanta acestora un climat optim de ordine şi siguranţă. În vizorul instituţiei se vor afla toate manifestările care se vor desfăşura în spaţiul public, iar jandarmii vor acţiona pentru sprijinirea celor care solicită ajutor, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale şi a actelor de violenţă, precum şi pentru identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă legea. Totodată, echipajele de jandarmerie vor executa, activităţi de patrulare în zonele şi arterele intens circulate, în zonele de agrement, cluburi, discoteci şi terase şi vor fi în măsură să intervină de urgenţă pentru a  preveni sau combate, la nevoie, incidentele la adresa ordinii şi liniştii publice.

În atenţia jandarmilor se vor afla şi manifestările organizate pe întreg cuprinsul judeţului Satu Mare, dedicate  sărbătoririi Zilei Internaţionale a Muncii – 1 Mai. Zonele turistice ale judeţului Satu Mare,  Tăşnad, Beltiug, Carei, Negreşti Oaş -  vor fi monitorizate permanent de către structurile de jandarmi, care vor veghea la menţinerea ordinii publice, vor participa la prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional şi contravenţional şi vor fi în măsură să execute acţiuni de căutare, descoperire şi salvare a persoanelor aflate în dificultate.

Sâmbătă, 2 mai a.c, echipaje din cadrul Detașamentului 3 Jandarmi  Carei -Tașnad vor asigura ordinea publică şi protecţia participanţilor la  manifestările organizate cu prilejul deschiderii sezonului estival la Tășnad;

Odată cu deschiderea sezonului estival, jandarmii de la Postul balnear Tășnad mențin ordinea și siguranța publică în statiunea balneară  Tașnad, precum pe traseele turistice către stațiune.

Duminică, 3 mai, efective al Jandarmeriei Satu Mare împreună cu efective ale Grupării de Jandarmi Mobile Cluj  și ale Poliției Satu Mare vor fi prezente pe raza localităţii Huta Certeze, unde vor asigura ordinea publică şi vor acţiona pentru prevenirea unor fapte incriminate de lege,  la Sâmbra Oilor.

Tuturor participanţilor la manifestările de orice natură organizate în această perioadă le  reamintim să nu depăşească limitele decenţei comportamentale, să evite consumul excesiv de alcool, să supravegheze îndeaproape comportamentul copiilor, să acorde o atenţie sporită modului de păstrare şi asigurare a bunurilor şi obiectelor personale şi să semnaleze prompt forţelor de ordine orice comportament contrar normelor legale de convieţuire socială sau bunelor moravuri. Participanţilor la adunările publice care vor avea loc în această perioadă le reamintim că portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase se pedepseşte cu închisoare de până la 2 ani sau cu amendă, iar împiedicarea, prin orice mijloace, a desfăşurării unei adunări publice care a fost autorizată potrivit legii se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă. În plus, reamintim că organizarea de petreceri cu caracter privat şi utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniştea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spaţiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinaţia de locuinţe sau cu caracter social, în mediul urban  constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 1.500 lei.

Reamintim cetăţenilor că pot apela cu încredere, în orice situaţie, la ajutorul jandarmilor prezenţi la evenimentele publice şi că intervenţia acestora poate fi solicitată şi prin apelarea  numărului unic de urgenţe – 112.

Lasati un comentariu