Performanţă careiană apreciată la adevărata valoare

• publicat la: 29 aprilie 2015
Performanţă  careiană apreciată la adevărata valoare

Pe Ordinea de  zi a şedinţei de CL din data de 29 aprilie 2015, a figurat şi Proiectul  de hotărâre privind acordarea unui premiu în suma de 4.000 lei în favoarea elevului de la Liceului Teoretic Carei, Beiland Arnold, pentru rezultate la concursuri naţionale şi internaţionale la diverse materii.

Solicitarea a venit din partea conducerii instituţiei de învăţământ unde  este elev Arnold, elevul cu rezultate deosebite.

La această solicitare, Direcţia de învătământ din cadrul Primăriei Carei, director Varna Levente,  a decis să propună suma de 4 mii de lei ca premiu, sumă trecută în PH şi supusă dezbaterii consilierilor locali.

Având în vedere performanţele remarcabile ale acestui elev, consilierul liberal Ilie Ciută  a dorit ca şi recompensa să fie una pe măsura, propunând ca suma acordata să fie de 8 mii lei.

,,Arnold este un elev deosebit care a promovat şi numele oraşului şi al şcolii careiene şi dacă alocăm  pentru activităţi ca şi un concurs de vinuri sume similare, înseamnă că nu reuşim să facem diferenţa între performanţe. Propun ca suma oferită  ca premiu pentru toată activitatea lui Beiland Arnold să fie de 8.000 lei’’, a fost propunerea liberalului Ciută.

Nici măcar primarul Kovacs nu a putut refuza o asemenea propunere din partea liberalului Ciută, încercând însă să salveze din aparenţe şi să justifice „subţirel”  propunerea  de 4 mii de lei a administraţiei careiene.

,,Eu nu am îndrăznit să propun..a spus şi directorul de la Teoretic că nu a mai avut un aşa elev…şi face nişte socoteli de rămâi trosnit…’’, a spus primarul.

Proiectul a fost supus la vot cu modificarea  consilierului Ilie Ciută, de acordare a unui premiu în valoare de 8.000 lei  pentru performanţele obţinute de Beiland Arnold, aflat acum în ultima clasă de liceu.

 UPDATE:

Am primit pe adresa redactiei un mesaj din partea persoanei angajata de primaria Carei pentru a administra pagina sociala si site-ul primariei Carei. Vă redăm formulele de salut si de rămas bun utilizate de persoana desemnată de primăria   Carei  ca să asigure interfata dintre primar si careienii contribuabili oneşti.

Tisztelt Szerkesztőség (na, jó olyan nagyon nem tisztelt, ez egy   udvariassági formula)! //Tisztelettel (ez is csak amolyan udvariassági izé, nem kell komolyan venni),Megyeri T.”

Sper să nu fie vorba de faptul că suma propusă de Primărie ca premiu, să nu fi fost considerată decentă de alţi consilieri, neagreaţi de autorul mesajului de mai sus.

Prin bunavointa directorului Liceului Teoretic Carei, prof. Zsido  Sandor, am obtinut o imagine recentă care apartine celui mai performant elev al Liceului Teoretic.

Daniela Ciută

comentarii

de Horia Mărieș la 29 aprilie 2015 - 21:55

Sincerele mele felicitări tânărului BEILAND ARNOLD. Îi urmăresc cu mare admirație performanțele din ultima vreme, evident așa cum pot și atât cât pot (prin presa locală). Vreau să cred că intuiția mea nu mă înșeală și că acest tânăr are in față o carieră profesională exceptională. Așa să-l ajute Dumnezeul lui!

Le a kalapal Ön elöt, tisztel Beiland Arnold Úr. Sok szerencsét az életben!

de Dorel Pop la 30 aprilie 2015 - 07:28

Bravo Arnold si Bravo domnule Ciuta.Fiecare apreciaza performanta dupa capacitatile sale,domnul primar cu concursurile de vinuri si cu degustatorii lui iar domnul Ciuta cu tinara generatie.Fara studiu si perseverenta nu e posibila performanta si domnul Ciuta stie sa aprecieze foarte bine acest aspect.Felicitari Arnold!

de Lucian la 30 aprilie 2015 - 15:55

Bravo Arnold.
Felicitari !

de Anca la 30 aprilie 2015 - 18:22

Felicitari Arnold si pentru tine si pentru bunica ta care a fost o profesoara deosebita!

de Irina la 1 mai 2015 - 07:58

Felicitari Arnold!

Lasati un comentariu