Revanşa Alexandrei Dulgheru: Victoria împotriva nr.7 mondial

• publicat la: 19 aprilie 2015
Revanşa Alexandrei Dulgheru: Victoria împotriva nr.7 mondial

Dulgheru şi staff-ul României au răspuns mârlăniei de vineri a campioanei canadience Eugenie Bouchard. Ce s-a întâmplat cu Begu. Bouchard nu mai participă la turneul de la Stuttgart.

Dulgheru s-a răzbunat pentru mârlănia de vineri

Meciul dintre prima jucătoare a Canadei, Eugenie Bouchard (#7 WTA) şi Alexandra Dulgheru (#69 WTA) a început de fapt vineri seara, când, la conferinţa de presă, Bouchard a făcut un gest mârlănesc (de neconceput în tenis) refuzând să dea mâna cu viitoarea ei adversară. Un gest de neînţeles mai ales că până sâmbătă noaptea (fusul orar al României) cele două jucătoare nu s-au mai întâlnit vreodată, deci nu exista vreo poliţă de plătit sau vreo replică la o aroganţă a româncei.

Montată de comportamentul grosolan al mult mai valoroasei sale adversare (dar aflată într-o eclipsă de formă în 2015) şi fără să acuze presiunea uriaşei surprize din deschidere, Dulgheru a făcut un joc mare, reuşind după o oră şi 37 de minute să se impună în două seturi: 6-4, 6-4, aducând egalarea, 1-1, în meciul Canada-România din play-off-ul Fed Cup. Diferenţa între cele două jucătoare a fost făcută de „retur”, care a funcţionat bine la româncă şi slab la canadiancă şi greşelile neforţate: 42 Bouchard, 20 Dulgheru.

Dar nu doar pe tabela de scor şi-a luat Dulgheru revanşa faţă de Bouchard. Imediat după meci, Dulgheru s-a îndreptat spre staff-ul echipei României şi a întins mâna, dar toţi cei din staff „au refuzat” să dea mâna cu ea. A fost o scenetă special jucată pentru a răspunde gestului canadiencei de la conferinţa de presă de vineri.

Numai în pielea lui Bouchard să nu fi fost în acele momente: şi bătută în teren şi ironizată în faţa spectatorilor, inclusiv a facţiunii „Gennie Army”. Probabil că după această înfrângere total nescontată, Bouchard regretă că a venit să joace pentru naţională la Fed Cup, gest care a obligat-o să renunţe la participarea la turneul de la Stuttgart care începe marţi pe Porsche Arena din oraşul „şvabilor”.

Ce s-a întâmplat cu Begu?

Irina Begu, nr.33 mondial a pierdut ieri seară în faţa unei puştoaice de 18 ani şi 2 luni, Francoise Abanda, actualmente pe locul 260 în clasamentul mondial. 6-4, 5-7, 4-6 a arătat după 2 ore şi 39 de minute tabela de scor din Maurice Richard Arena din Montreal. O înfrângere ruşinoasă, chiar dacă, Begu poate invoca o accidentare în debutul setului decisiv.

Dar până la a fi tratată de terapeutul sălii, Begu a jucat foarte slab. A câştigat poticnit primul set şi l-a pierdut pe al doilea inexplicabil. Chiar şi într-un singur picior, Begu nu avea voie să piardă în faţa canadiencei Abanda, care avea înainte de meci cote de victorie la casele de pariuri între 4.80 şi 5.00, în timp ce Begu era creditată cu 1.15 – 1.18 pentru victorie.

sursa cotidianul.ro

Lasati un comentariu