Sărbătoare la Colegiul Economic „Gheorghe Dragoș”

• publicat la: 29 aprilie 2015
Sărbătoare la Colegiul Economic  „Gheorghe Dragoș”

În curtea fostului Liceu Economic (azi Colegiul Economic „Gheorghe Dragoș”) din Satu Mare a fost dezvelit bustul lui Gheorghe Dragoș, întemeietorul învățământului comercial în orașul nostru. Alături de oficialitățile locale la evenimentul de azi, 28 aprilie a participat și nepoata lui Gheorghe Dragoș, este vorba despre Liliana Dragoș, din Cluj-Napoca.

Dintre oficialitățile prezente îi amintim pe președintele Consiliului Județean (CJ), Adrian Ștef, subprefectul Altfatter Tamas, absolvent al acestui liceu dar și directorii unor instituții de cultură din Satu Mare. De asemenea, la manifestarea de azi au participat și o parte dintre dascălii și elevii școlii gazdă.

Bustul a fost dezvelit de către nepoata lui Gheorghe Dragoș și de directoarea Colegiului Economic, după care a urmat un scurt „Te Deum” în memoria întemeietorului învățământului comercial din Satu Mare, dar și depuneri de jerbe la bustul acestuia.

Gheorghe Dragoș s-a născut la 30 septembrie 1898 în Satulung – Săcele, județul Brașov. A urmat clasele primare la Școala Confesională Ortodoxă Română de la Biserica „Sfinții Arhangheli” din Satulung, apoi patru clase la Gimnaziul Ortodox Român din Brașov. Își continuă studiile la Școala Comercială Superioară Ortodoxă Română din Brașov, absolvind în 1916, cu diplomă de maturitate. În 1920 urmează Academia de Înalte Studii Comerciale și Industriale din București, Secția economică, obținând licența în studiile economice în 1923.

Lasati un comentariu