Conferinţă de presă la PNL Carei

• publicat la: 13 mai 2015
Conferinţă de presă la PNL Carei

Miercuri, 13 mai 2015, de la ora 13,00, a avut loc la sediul PNL Carei o conferinţă  de presă  unde au fost prezentate evenimentele din data de 10 mai 2015 de la dezvelirea bustului  regelui Ferdinand I al României.

Conferinţa de presă a fost susţinută de către cei doi co-preşedinti ai PNL Carei, Ilie Ciută si Ioan Racolţa, si cei doi vicepresedinţi Adrian Bucureştean si Dan Bontea.

Acestia au precizat de la bun inceput că doresc să aducă lămuriri legate de acuzatiile lansate la adresa lor de către presedintele Consiliului Judetean.

  ,,Întotdeauna mi- am asumat toate acţiunile, luările de poziţie, tot ce am întreprins. Când am greşit, nu am ezitat să-mi cer scuze. Dar ce e mult, e mult! Nu doresc să mi se atribuie fapte ce nu le- am întreprins.  Nu vreau să îmi asum meritele altora si ma refer la cei cu camioanele. Vreau să mă refer la cele scrise de preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef pe blogul său personal.

Am pus această declaraţiea lui  pe seama apropierii de primarul Eugen Kovacs. Ştiţi că acum 2 ani, au fost mâzgălite inb Carei fatadele multor clădiri,  în urma tăierilor masive de copaci din oraş. A doua zi, primul lucru care a ieşit în pretă au fost afirmaţile primarului, că e opera liberalilor. Întotdeauna ce e de rău, e făcut de liberali în opinia primarului Kovacs.  Acum şi domnul Ştef  face acelaşi lucru.  Primarul Kovacs nu a  mai dat publicităţii rezultatele cercetărilor de atunci,care nu incriminează liberalii.  Nu cred ca acum se va iesi cu vreo infirmare.

Referitor la istorie.  Noi o iubim şi diferenţa e că noi  o şi respectăm, nu ne batem joc de istoria noastră pentru nişte interese mărunte.

Într -un  articolul din presa sătmăreană se spune că liberalii au rămas la protestul camionagiilor. Vreau să precizez că atunci când tirurile au ajuns în intersecţie , eram demult plecaţi. Poate să ne critice, nu e o problemă, dar să se spună adevărul!

A luat apoi  cuvântul si vicepresedintele  Adrian Bucureştean, care a spus:

,,PNL  e o forţă mare pe plan local. Avem o colaborare foarte bună cu noii colegi, nu avem probleme şi probabil asta deranjează.

Am făcut mereu o echipă bună şi asa am făcut  USL, chiar dacă ştiam că nu va rezista la Carei. Dacă nu am plecat de la PNL nu trebuie să fie supărat sau să ne denigreze domnul preşedinte Adrian Ştef.

Noi am reuşit să înţelegem  că ei  au alte opţiuni, chiar dacă ne- a deranjat. La  Carei nu am îngenuncheat nici când a plecat Keizer  sau de la Bucuresti  Stoica. Noi, PNL -ul avem o istorie  de  140 de ani. Istoria va judeca această chestiune , protestul  nostru a fost tacit. Oameni din jur au văzut acest lucru.

Am făcut o echipă vreme de 17 ani şi e greu să facem acum aceste afirmaţii în apărarea noastră.

Degeaba afirmă că …stăm in fata bustului, pentru că , de fapt,  toată manifestarea era în lateral.’’( n.r.-în faţa  bustului este de fapt  un rond de flori ).

Co-preşedintele Racolţa a  afirmat că ,,nu ne am gândit să ne facem o carieră politică pe seama trădătorilor şi mincinoşilor!’’

În alocuţiunea sa, consilierul  Dan Bontea a  făcut referire la luarea de cuvânt a primarului Kovacs de la dezvelirea bustului regelui Ferdinand I, ,,ce reprezintă poziţie a sa în calitate de primar al Careiului. Mă aşteptam să aibă o altă abordare, cu referinţă la însemnătatea evenimentului la care participam. Dezvelirea bustului regelui Ferdinand a fost foarte importantă şi trebuie spuse câteva cuvinte despre  importanţa acestui mare eveniment.’’

Au urmat intrebarile jurnalistilor prezenti. Una dintre acestea a făcut referire la initiatorii proiectului de amplasare a bustului regelui Ferdinand in Carei.

Proiectul a fost depus în cursul anului 2014, în luna aprilie, în colaborare cu presedintele PNL Satu Mare de la acea dată, Adrian Stef, presedinte al CJ.  De comun acord cu acesta, au fost alese locatile posibile, refuzate rând pe rând de către primarul Kovacs.

Initial a fost vorba ca va fi amplasat in parcul castelului dar după ce si-a dat acordul, primarul Kovacs a revenit.

Noi am votat pentru amplasarea statuii sf. Florian în piaţa I.I.C Brătianu, cum a fost denumită în trecut, crezând că vom putea pune bustul în stânga sau în dreapta  statuii sf. Florian. Apoi am vrut să punem  bustul regelui lângă magazinul Oţelul, nici acolo nu s- a dorit. Recent am propus să fie amplasat în parcul de lângă fosta primărie, vizavi de Parchet.Nu a fost aprobat nici acest amplasament.’’

Consilierii liberali s-au delimitat clar de protestul camioanelor, afirmând că au plecat inainte ca acestia să se apropie de bust.

Consilierul Dan Bontea  a mai adaugat  că daca tot  ,,vorbim despre istoria locului, pe care noi o respectăm,pe lângă proiectul cu regele Ferdinand am mai avut şi un proiect de hotărâre pentru amplasarea bustului lui Brătianu, în această locaţie.

Adrian Bucureştean  a adaugat si faptul  ca  ,, nu se spune că am depus şi proiecte de hotărâre cu amplasarea busturilor poetului naţional Eminescu şi cel al Otiliei Marchiş şi am fost refuzaţi şi  atunci.’’

 Doina Măceşan de la Radio Transilvania Carei a  fost foarte afectată de situatia de duminică. ,,M- a durut sufletul de ce am citit în presă. Eu sunt sinceră, spun lucrurilor pe nume.  A spus domnul Ciută că nu poate vorbi de rău pe cineva cu care a făcut echipă. Dar ei pot scrie de rău de cei cu care au lucrat  peste 12 ani, să vorbească de rău pe cineva cu care a fost coleg atâţia ani. Apoi, domnul Racolţa zicea că nu doreşte să construiască carieră pe seama trădătorilor.  Din interese personale a plecat şi acum ne răzbunăm…cu lovituri sub centură, cu pumni în gură…’’

,,nu e normal ca să blamezi  pe cei care au rămas.  Nimeni din presă nu a amintit de modul cum ne -am manifestat nemulţumirea! Noi,  iniţiatorii proiectului,  am protestat faţă de amplasarea în acel loc a bustului regelui Ferdinand I , ridicând foi pe care au fost înscrise mesaje ca ,,regele Ferdinand, pus la colţ’’ şi ,,Noi te respectăm, ei nu!’’

,,nu e uşor ca după 16 ani să te desparţi de colegi. Ne încearcă nişte sentimente, e normal. Nu poţi şterge cu buretele o muncă de 16 ani, dar am considerat că ne putem respecta’’ a mai declarat Ilie Ciută.

A fost ridicata si probelema existentei aprobarilor pentru amplasarea in acea locatie a bustului regelui Ferdinand.

Pentru orice bust ,trebuie aprobarea Comisiei Monumentelor. Noi ştim că nu a venit nicio aprobare de acest fel’’, a mai  preciat Ilie Ciută.

In incheiere , Adrian Bucureştean a adus în discutie problema perimetrelor stabilite pentru busturile românesti.

Există  o hârtie de la Direcţia Judeţeană de Cultură care stipulează că s -a format un perimetru pentru amplasarea de busturi româneşti. Ne deranjează că sunt locuri româneşti şi  locuri ungureşti  în oraş. Ne deranjeaza că nu sunt în regulă aprobările pentru  amplasamentul bustului regelui Ferdinand I ’’.

a consemnat AnaMaria Roman

.

puteti viziona conferinta de presa accesand link-ul de mai jos:

https://www.youtube.com/watch?v=Dl78bWSevn4&feature=youtu.be

 

comentarii

de Simona Satu Mare la 13 mai 2015 - 21:47

Of,of of… si ce-o sa mai loveasca Stef de-acum inainte.Si-a cumparat Radio 1 in Satu Mare plus TV1.Sa vedeti de acum inainte cum o sa va balacareasca in direct !!!!

de Horia Mărieș la 13 mai 2015 - 21:58

@Simona Satu Mare la 13 May 2015 – 21:47

Sunt de acord cu 5ot ce scrieti.
Sa loveasca! Dar inainte de asta, sa ma pupe drept in fund.
Si pana atunci, sa-si pregateasca din timp o garsoniera VIP la Beciul Domnesc.
Fiindca indiferent ce va face, tot acolo va ajunge. Bisztos. Coleg de camera cu Kovacs.

de andi la 13 mai 2015 - 22:26

degeaba…ca kovacs tot mari datorii are si salar taiat de fiscul pana nu plateste datoriile si tot 4 firme a falimentat si tot din banii de la careieni a cumparrat pentru el masina…orice cumnpara nu poate sa cumpere si capul la oamnenii care stiu cine este jeno si cu cine de aduna impreuna..toti mafiotii

de Horia Mărieș la 14 mai 2015 - 12:08

Câteva reacții după conferința de presă.

Domnul Tamás Róbert Megyeri scrie pe pagina lui de facebook, sub titlul „Meghátráltak a nagykárolyi liberálisok”.
Face dânsul nitel mișto – atunci hai să facem și noi puțin mișto.

Foto.: M.T.R., în drepta fotografiei, ascultând cu foarte mare atenție, numai ochi și urechi, cele spuse de liberali la conferința de presă). http://www.buletindecarei.ro/wp-content/uploads/2015/05/conferinta-de-presa-pnl5.jpg

Iată doar două citate din clasicul incă în viață, tãnărul M.T.R:

1. „(Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az ő, illetve a neje által kiadott internetes bulvárlapon rendre „spontánnak, jogosnak és civilizáltan lezajlottnak” igyekeznek beállítani a sajnálatos, elszomorító esetet – a szerző megjegyzése.)”

„(Aparține adevărului faptul că pe pagina lui de internet bulevardieră (tabloid) (Nota aut. H.M: aici MTR se referă evident la domnul Ilie Ciută), respectiv editată de soția lui, se străduiesc să califice drept „spontană, legală și cu desfășurare civilizată” evenimentul regretabil, întristător – nota autorului MTR).”

Sigur că da, dl. M.T.R. are exact calificarea necesară pentru a putea emite judecăți de valoare privitoare la alte publicații online, nu numai asupra celei pe care o editează dânsul pe internet (care este în mod cert o apariție bulevardieră, un tabloid, publicând destul de des și can-can-uri bulevardiere, mai ales provenind din Ungaria) fiindcă dânsul a absolvit ziaristica la unitatea de învățământ de răsunet mondial numită „Ady Endre Sajtókollégium” din Oradea, cu fostul sediu în str. Șirul Caninicilor nr. 13 și care a functionat între anii 1994 și 2011 sub egida Magyar Újságírók Romániai Egyesülete (MÚRE) când activitatea ei a fost suspendată definitiv.
Faină școală. Faină calificare.
Măcar celălalt cirac mascat ca și funcționar public (consilier) al primașului, plătit din banii contribuabililor careieni, numitul Boros Ernő, a terminat facultatea de ziaristică – 4 ani – la Academia „Ștefan Gheorghiu” pe vremea împușcatului.

„Ady Endre Sajtókollégium” din Oradea este atât de celebră azi, mai ales în Căpleni, încât n-are nici măcar pagină de internet.

Proverb: Prostul nu e prost destul dacă nu e și fudul.

2. „Mindenesetre azt eredményezték, hogy a BdC szerkesztője hallgasson, és ne tegyen fel kérdést az urának, mint ahogy tette a három évvel ezelőtt megtartott PNL-sajtótájékoztatón. Új szelek fújnak?”

„În orice caz, acestea au condus la măsura ca redactorul BdC să asculte și să pună întrebări soțului ei, așa cum a procedat acum trei ani la conferința pe presă a PNL. Suflă vânturi noi?”

Habar n-am ce s-a intamplat la conferința de presă de acum trei ani și nici nu mă interesează, nu este de actualitate.

Dar MTR pune totuși în final o întrebare bună, pertinentă: – „Suflă vânturi noi?”
Putem răspunde noi: – Asta este cât se poate de sigur!

Mai ales după 16 noiembrie 2014, chiar dacă dl. M.T.R. n-a simțit nici măcar o cât de mică adiere nouă la firma privată S.C. Kovacs Jenö önkormányzat S.R.L., adică la Primăria Municipiului Carei unde dl MTR lucrează mai nou. Nici nu va avea ce vânt nou să simtă până la plecarea definitivă la Beciul Domnesc sau la Asuaj a primașului.
Pânã atunci dl. M.T.R. va putea simți doar vânturile primașului. Bune și alea pentru dânsul.

În contex, amintim că au apărut comentarii referitoare la conferința de presă a liberalilor și în ziarul „proaspăt („friss”) sub titlul „Visszautasítják Ştef vádjait” (nesemnat), dar aceste comentarii, de această dată, sunt neutre, nu sunt tendențioase.

de Horia Mărieș la 14 mai 2015 - 12:11

Erată: … să asculte și să nu pună intrebări..

de mircea la 14 mai 2015 - 13:07

singura familie din carei bombardata de primar prin postacii lui platiti din banii nostri este familia ciuta.
invidia si complexul fata de aceasta familie le alunga somnul excrocilor din primarie care sfideaza toata comunitatea romaneasca din carei..pana acum tot ce a sscris doamna ciuta a fost adevarat si au fost luate imediat masuri de corectare a greselilor semnalate.DE CE???pentru ca are dreptate si va deranjeaza crunt!
buletin de carei impotriva mafiei din primarie!

de Simona Satu Mare la 14 mai 2015 - 20:02

Ii roade pe undeva pe astia !

Liberalii careieni dezmint acuzaţiile protestului care a avut loc la dezvelirea bustului Ferdinand
http://tv1satumare.ro/liberalii-careieni-dezmint-acuzatiile-protestului-care-a-avut-loc-la-dezvelirea-bustului-ferdinand/

de Horia Mărieș la 14 mai 2015 - 20:48

@Simona Satu Mare

Sub semnatura lașă și anonimă „TV1 Satu Mare” se pot scrie și se pot spune o grămadă de minciuni și de prostii.
Iar proștii chiar pot să le creadă.

Vreau să văd și eu lista completă cu cei care fac parte din „Opinia publică sătmăreană și careiană (care) este de părere că un astfel de protest nu trebuia să aibă loc”. Care protest, cel tăcut al liberalilor sau protestul TIR-iștilor.? Că au fost două, distincte.

Dacă TV1 Satu Mare nu dă publicității lista cu cei care fac (cică) parte din „opinia publică sătmăreană și careiană”, inseamnă că și panglicarii ăștia de la TV1SM sunt sau niște mincinoși neșimțiți și nenorociți sau niște pupincuriști ai unei mari oficialități sătmărene.

de Vasi la 14 mai 2015 - 22:04

de Simona Satu Mare la 13 May 2015 – 21:47

Of,of of… si ce-o sa mai loveasca Stef de-acum inainte.Si-a cumparat Radio 1 in Satu Mare plus TV1.Sa vedeti de acum inainte cum o sa va balacareasca in direct !!!!

de nelu la 14 mai 2015 - 23:14

da stiu ca au forta liberalii din carei asa ca nu e de mirare ca sunt atacati din toate partile ..astia cred ca daca ataca liberalii careieni castiga voturi??? pai ce au facut ei pentru carei si cum au demascat mafia din primarie??? la munca nu la intins mana din banii statului!

de istvan la 14 mai 2015 - 23:17

libwralii din carei au cuvant si au valoare!
PUNCT!

de Horia Mărieș la 15 mai 2015 - 02:45

Rar mai poți întâlni așa un imbecil ca finul primașului.

Întreb și eu cunoscătorii: cretinul ăsta umblă timpul beat sau drogat, chiar și atunci când își scrie inepțiile pe care le publică în colțul de ziar numit „Bursa zvonurilor”? A terminat cu Valer Marian, i-a luat in colimator pe liberalii careieni! Împuțitul ăsta căruia numitul Veress din Carei i-a turnat în cap toată balega de cal ce poate fi conținută într-o găleată, a fost prezent la conferința de presă? Nu cred. Ia de te uită neamule și vezi ce-i poate făta mintea covacistă și govoristă:

„Cine se scuză se acuză! … Liderul găştii liberale a început să explice vrute şi nevrute, încercând să acrediteze ideea că nici usturoi n-a mâncat şi nici gura nu-i pute. … Majoritatea participanţilor au remarcat agitaţia nevestei liderului liberal, care s-a îndepărtat de locul manifestării pentru a le telefona camionagiilor să vină mai repede că se termină festivităţile. O trădează poza făcută fundurilor participanţilor, pe care a postat-o pe blogul familial. … În aceste condiţii, liderul liberalilor spune de fapt că el n-a avut nicio legătură cu protestul, ci doar nevasta sa . Explicaţia este de-a dreptul penibilă, căci chiar dacă există separaţia politicii de mass-media în familia sa pe timpul zilei, cele două superputeri se intersectează în pat noaptea. Adică, chiar dacă există separaţia puterilor în stat, nu există deloc separaţia aceloraşi puteri în pat. Nu degeaba careienii se pregătesc să le dea şah mat!”

Am vaga impresie că in cazul ăsta se potrivește la marele fix zicala:
„Pe cine (Szasz Lorand) nu îl lași să moară (fiindcă familia Ciută i-a dat o slujbă pe vremuri la BdeC) nu te lasă să trăiești!.”
Mai ales dacă respectivul este o lepră lipsită de orice urmă de caracter, un aljas tróger.

de Horia Mărieș la 18 mai 2015 - 11:27

Cu scuzele de rigoare, dar sunt nevoit sa folosesc acest spatiu pentru un drept la replică, fiindcá in jurnalul lui Szasz Lorand, acolo unde au apărut cele două comentarii de mai jos nu mi maimse publică comentariile pe considerentul să sunt mult prea tăioase, mult prea critice, desi eu scriu numai si numai adevárul, la adresa escrocilor locali, gen Govor, Ștef, Silaghi și alții.
Dacă cumva nu mi se va sterge comentariul și de aici, de la BdeC. Mi s-a mai íntâmplat, atunci când ce scriu eu, nu convine.

Iată comentariile:

1 Omul lui Daniela
Onor fam. Ciuta tace malc. L-au instigat pe nebunul asta de camionagiu, iar acum s-au dat la fund. Ar trebui sa-i faca dosar penal si Danielei, dar si istericului de Maries care ii tine isonul pe blogul familial. El a fost cel cu ideea chetei. De fapt nu ma mira deloc. Omul e in varsta, are probleme la mansarda, are tot timpul din lumea sa tot comenteze pe tot felul de site-uri, completandu/si pensia cu banii de la Ciuta. Un dobitoc sclerozat tipic. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace ca face degeaba umbra pamantului.

2. Alin
Maries este o amestacatura de Gheorghe Funar si Cornelui Vadim Tudor. Nu intamplator este priten atat de bun cu Ciutalaul si cu Ciutaloaia. Cei care seamana, se aduna.

Nu mă supăr. N-ar fi prima dată, nu va fi ultima oară.

Răspunsul meu, adresat pe rând fiecăruia dintre cei doi comentatori lași și anonimi (deși nu este exclus să fie vorba de același unic Don Tiberio) este unul deja bine cunoscut, unul simplu și sec:

https://www.facebook.com/FaceFMRadio/photos/a.170635152987479.51613.166677890049872/755178864533102/?type=1&theater

Vă mulțumesc pentru răbdarea și atenția acordată.

Lasati un comentariu