Diaconu: în loc să vâneze micii de pe litoral,ANAf să verifice supermarketurile

• publicat la: 1 May 2015
Diaconu: în loc să vâneze micii de pe litoral,ANAf să verifice supermarketurile

În cadrul conferinței de presă ținute ieri  la sediul central al PRU, președintele partidului, deputatul Bogdan Diaconu, a anunțat înființarea oficială a PRU. Astfel, pe data de 23 aprilie 2015, a fost emisă de către Tribunalul București decizia finală de înființare, iar Partidul România Unită a fost înregistrat în Registrul Partidelor Politice la poziția 68 (http://tmb.ro/index.php/partide-politice).

Presedintele acestui partid a luat pozitie fata de presiunea ce se pune asupra micilor intreprinzatori in timp  ce marile societati sunt ocolite de controale fiscale.

“ANAF atacă în acest week-end micii și berea de pe litoral în loc să descindă la marile lanțuri de supermarketuri care și-au inventat modalități ingenioase de a scoate milioane de euro nefiscalizate din țară. Una dintre tehnicile supermarketurilor este să declare furturi imense ca să aibă pierderi în contabilitate și astfel să scape de impozite. Dar este mai ușor pentru ANAF să sperie micii comercianți și să facă senzație cu șirul de mașini cu girofar la tarabe decât să atace marea evaziune practicată de lanțurile străine de magazine.

Fac un apel către ANAF să lase fiscalizarea micilor și a grătarelor la final și să înceapă să rezolve problema de la vârful evaziunii, din locurile de unde se scurg în afara României sume imense nefiscalizate. Dar ANAF nu are curajul să arate câtă evaziune fiscală fac supermarketurile străine de teamă să nu sune ambasadele și să le ceară șefilor să se cumințească. În schimb, reprezentanții ANAF fac pe eroii cu chioșcarii, buticarii și patronii de mici restaurante sau terase, pentru că pe aceștia nu-i apără nimeni.

Am să cred în campania ANAF doar în momentul în care o să văd primul mare supermarket din România închis pentru evaziune, iar milioanele de euro scoase ilegal din țară recuperate. Bugetul României nu se va vindeca niciodată dacă ANAF se luptă pentru bonuri de 5 lei, dar închide ochii la tranzacțiile dubioase de milioane de euro prin care supermarketurile își scot profiturile din țară nedeclarate și neimpozitate, sub diferite forme mascate”.

 

Deputat Bogdan Diaconu

Președintele Partidului România Unită

comentarii

de denis la 12 May 2015 - 11:23

la firmele marii ii frauda multa si la guvern

Lasati un comentariu