Moţii însufleţiţi de Avram Iancu au condus un protest de 2000 de oameni la Cluj-Napoca, împotriva defrişării pădurilor

• publicat la: 9 mai 2015
Moţii însufleţiţi de Avram Iancu au condus un protest de 2000 de oameni la Cluj-Napoca, împotriva defrişării pădurilor

O mână de 50 de moţi cu voci puternice au condus 2000 de oameni într-un protest prin tot oraşul Cluj-Napoca, împotriva mafiei austriece,consemneaza napocanews.ro.

Moţii, îmbrăcaţi în costume populare şi cu tricolorul în mâini, au condus protestul prin Piaţa Avram Iancu, iar în faţa statuii Crăişorului au intonat cântece patriotice. Fireşte, anarhiştii cu steaguri negre şi roşii, precum şi transilvăniştii, au mers mai departe, spre Calea Dorobanţilor, ei nu au putut suporta atâta românism.

Moţilor li s-au alăturat tot atâţia maramureşeni din Borşa, nemulţumiţi că au câştigat până şi la CEDO un proces pentru intrarea în posesie a unor păduri, dar prefectul nu respectă decizia tribunalului internaţional şi este în cârdăşie cu firmele străine care distrug pădurea.

Mii de oameni au iesit in strada, sambata, in mai multe orase din tara si din strainatate, pentru a protesta fata de defrisarile ilegale care au loc in Romania, din 1989 si pana in ziua de astazi, dar si pentru a le atrage atentia politicienilor care au permis acest lucru.

Manifestantii au scandat lozinici ca „Asteptam la DNA fabrica de cherestea!”, „Nu corporatia face legislatia!”, „Codru-i frate cu poporul, nu cu drujba si toporul!” „Toate partidele au taiat padurile”, iar in fata Parlamentului au strigat „Hotii, hotii!”.

Un nou protest de amploare a fost anuntat pentru data de 5 iunie.

comentarii

Lasati un comentariu