Noaptea Albă a Muzeelor la Carei

• publicat la: 17 mai 2015
Noaptea Albă a Muzeelor la Carei

Noaptea Europeană a Muzeelor este un bun prilej pentru iubitorii de istorie și de mister să treacă pragul Castelului  pentru a vizita expoziţiile permanente şi temporare ale  Muzeului Municipal Carei. Astfel, sâmbată seara, începând cu ora 18.00 și până la miezul nopții, o mie  de vizitatori au fost martorii unui tur unic al castelului careian, alături de tineri cavaleri şi frumoase  domniţe care te-au introdus parcă în atmosfera vremurilor de altădată.

Muzeul careian a propus publicului un program divers de evenimente, care a inclus expoziţii, program muzical al ansamblurilor de la Centrul Cultural, scenete în limba română şi maghiară, şi nelipsitul dans de epocă în somptuoasa sală de bal a castelului.

Vizitatorii nocturni  au  ascultat şi au putut dansa pe ritmuri muzicale din timpuri mai vechi, au admirat expoziţiile permanente ale muzeului, cele mai atractive dintre ele fiind cea de trofee din Africa şi de arme vechi.

Tineri elevi au  recitat  poezii surprinzând  personaje care au aparţinut literaturii şi stilului  de viaţă din secolul XIX.

comentarii

de MARIA la 18 mai 2015 - 12:30

Prin prezenta informez ca la Muzeul din Carei nu a fost afisat programul special organizat cu aceasta ocazie nici la intrare in parc si nici la intrarea in muzeu , nu a fost amenajat un spatiu cu un ghid pentru intrebari in legatura cu programul iar figurinele din ceara au stat intr un spatiu INCHIS. FIGURINELE DIN CEARA AU FOST INCHISE CU CHEIA.

de Horia Mărieș la 18 mai 2015 - 15:10

Dar Kovács era „deschis”?
Păcat. Trebuia să fie și el „închis”.
Cu cheia și cu zăvorul, la Beciul Domnesc.

Lasati un comentariu