Prezenţe deosebite la “Întrecerea arcaşilor”

• publicat la: 26 May 2015
Prezenţe deosebite la “Întrecerea arcaşilor”
Vineri şi sâmbătă, la Carei au avut loc două evenimente cultural-sportive speciale.
Vineri, 22 mai 2015, Mónus József, multiplu campion mondial şi deţinător a numeroase recorduri de tras cu arcul la distanţă cu arc tradiţional a vizitat oraşul Carei şi castelul Károlyi după care, de la ora 18,00, a ţinut o prezentare în Sala Cavalerilor, despre drumul pe care l-a parcurs pentru a obţine aceste titluri.
Sâmbătă, 23 mai, pe terenul de fotbal din localitatea Căpleni a avut loc Întrecerea arcaşilor, ediţia a doua, o competiţie internaţională organizată de Asociaţia Sportivă Corvus Regia din Carei în parteneriat cu Primăria Căpleni, Primăria Carei, Direcţia de Cultură şi Sport Carei şi Centrul de Promovare a Turismului Cultural “Grof Károlyi”.
.
.
.
Acest eveniment s-a bucurat de o prezență mai numeroasă față de ediția precedentă concurând anul acesta 37 arcași din trei țări (România, Ungaria și Slovacia). Concursul a fost împărțit în două runde, prima constând în 6 ținte de dibăcie, iar a doua rundă a fost tematică, unde arcașii au trebuit să nimerească anumite zone de pe 6 ținte pictate.
Atât participanții cât și spectatorii au avut parte de vreme bună și distracție pe cinste. La acest concurs și-au făcut prezența și doi meșteri constructori de arcuri: Molnár Sándor și Szalóki István care și-au pus la dispoziție arcurile și săgețile doritorilor.
La sfârșitul întrecerii, în ciuda vântului puternic, Mónus József a ținut o demonstrație, trăgând la țintă mică la o distanță de 165 respectiv 200 de metri cu arc fabricație proprie.

Lasati un comentariu