Singurul arhitect care face case în stil românesc tradiţional

• publicat la: 8 mai 2015
Singurul arhitect care face case în stil românesc tradiţional

De câţiva ani, arhitectul Adrian Păun realizează proiecte unice în România pentru toţi acei oameni care vor să locuiască într-o casă tradiţională românească sau într-o casă realizată în stil neoromânesc. „Adevărul“ vă spune  povestea singurului arhitect din România care readuce prin proiectele sale o parte din frumuseţea României de altădată.

Arhitectul Adrian Păun (43 ani) povesteşte că a început să gândească poriecte în stil neoromânesc în urmă cu câţiva ani, atunci când un preot i-a cerut ajutorul, spunându-i că vrea să îşi construiască o casă parohială. „Atunci mi-am pus problema cum să fac o casă parohială. Nu putea să fie un proiect modern, ar fi trebuit să respecte un alt stil. Şi aşa am început să studiez, să mă documentez. La început am căutat pe internet, după care mi-am luat aparatul foto în spate şi am început să pozez ce vedeam“, spune arhitectul.

Imediat după acest proiect, povesteşte arhitectul, a avut de realizat altul tot pentru o casă parohială şi de aici lucrurile au decurs cât se poate de firesc. Au urmat proiecte peste proiecte şi luni întregi de muncă la foc continuu pentru că realizarea unei asemenea construcţii nu este o muncă prea uşoară. „Fiecare proiect este foarte complex şi ca să realizez planurile şi modelarea 3D îmi ia în jur de o lună şi jumătate. La un moment dat m-a sunat un client şi m-a întrebat de ce nu am terminat încă proiectul şi i-am explicat că de o săptămână lucrez la uşa de la intrare. Într-un asemenea proiect 3D trebuie gândit fiecare detaliu“, precizează arhitectul.

integral pe adevarul.ro

Lasati un comentariu