UDMR critică moţiunea liberalilor pentru votul din diaspora nereglementat

• publicat la: 24 mai 2015
UDMR critică moţiunea liberalilor pentru votul din diaspora nereglementat

Speriat că aplicarea votului prin corespondenţă va ridica procentul românilor participanti la procesul de votare si astfel risca să nu mai prindă pragul necesar accederii in Parlament, UDMR iese la atac si critică initiativa liberalilor.

Parlamentarii UDMR critică moţiunea liberalilor votul din diaspora nereglementat cum se cuvine nici acum, la 6 luni de la alegeri, şi spun că este o temă neserioasă, potrivit Digi24.

PNL nu ar avea de ce să conteste faptul că votul prin corespondenţă nu a fost adoptat, din moment ce Comisia de Cod Electoral este condusă de un liberal, spune seputatul Marton Arpad.

Parlamentarii UDMR sunt supăraţi şi pentru că nu au fost consultaţi pe tema şi data depunerii moţiunii de cenzură.

„Eu, pur şi simplu nu cred că ei vor prin această moţiune de cenzură să dărâme Guvernul. Ei au anunţat că vor face o moţiune de cenzură, neavând alte idei depun pe această temă”, a spus Marton Arpad.

Liberalii mai au nevoie de circa o sută de voturi dacă vor să treacă o moţiune de cenzură şi să demită Guvernul.

Update: Reacţia Alinei Gorghiu

Dacă dânşii consideră că dreptul de vot pentru români nu e o temă importantă, eu mă simt jignită. Tema este vitală pentru democraţia din România, nu văd cum un partid care se află în opoziţie, teoretic, ca UDMR nu va susţine o moţiune pe o temă foarte importantă”, a spus Alina Gorghiu.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a anunţat, sâmbătă, la Piteşti, în cadrul Consiliului Naţional al PNL, depunerea în Parlament, pe 5 iunie, a moţiunii de cenzură la adresa Guvernului, pe tema votului prin corespondenţă.

Data de 5 iunie va fi data la care vom depune moțiunea de cenzură pentru a avea un timp rezonabil de redactare a documentului”, a spus Gorghiu, care s-a arătat încrezătoare arătând că “această moțiune poate să duca inclusiv, de ce nu, la îndepărtarea lui Ponta de la Palatul Victoria”.

”E singurul lucru care ne mai lipsea. Avem premier, avem program de guvernare, ne mai trebuie moţiune de cenzură. Pe scurt, 5 iunie, tema este pe una pe care nu o putem refuza românilor din diaspora, votul prin corespondenţă”, a afirmat Alina Gorghiu potrivit cotidianul.ro

Lasati un comentariu