UPDATE- Amendă de 200 lei pentru executantul lucrărilor de construcţii pe timp de noapte în Carei

• publicat la: 9 iunie 2015
UPDATE- Amendă de 200 lei pentru executantul lucrărilor de construcţii pe timp de noapte în Carei

UPDATE:

Un membru al biroului permanent al UDMR Carei, angajat ca si consilier personal al primarului Kovacs, presedinte al UDMR Carei, platit din bani publici, ataca pe pagina primariei Carei ,Buletin de Carei.

Precizări-

1. Buletin de Carei a contactat Poliţia locală pentru a afla detalii legate de evenimentul reclamat de către locatarii deranjati noaptea de lucrările de constructii.

2.Dacă doream să atacăm Politia Locală direct, am fi întrebat unde erau echipajele  cu agenti până la ora 1,45 din noapte când au fost sesizati de către cititorul Todea?

3.Să întelegem că echipajele stau frumos aliniate în incinta Poliţiei Locale şi reacţionează doar la sesizări, fără a avea nici o iniţiativă şi fără a remarca nimic în  cursul patrulării, mai ales în zona centrală?

Trebuie să înţelegem că responsabilităţile Poliţiei Locale  din subordinea Primăriei Carei sunt limitate şi nu pot împiedica perturbarea liniştii publice ? Pentru ce mai sunt plătiţi atunci din bani publici dacă nu sunt în stare să asigure liniştea cetăţenilor contribuabili pe timp de noapte?

Aşteptăm şi răspunsuri nu numai bârfe plătite cu mulţi bani publici de preşedintele UDMR Carei. Va trebui de acum înainte să ne îngrijim noi singuri de asigurarea liniştii publice  pe timp de noapte?

Ca urmare a sesizărilor primite în legătură cu lucrările de constructii efectuate pe timpul noptii in piata 1 Mai din municipiul Carei, in plin cartier de locuinte, am solicitat detalii de la Politia Locală legate de  existenta aprobărilor pentru acele amenajari.

Ecsedi Ioan, sef Politie Locală  Carei a afirmat că  a fost sesizat in jurul orei 1,45 din noapte iar echipajul a ajuns la locul faptei la ora 1,55. ” Agentii au aplicat o amendă de 200 lei , cf.Legii 61, pentru tulburarea linistii publice. Legea atât ne permite. Nu am verificat dacă are aprobare de la primărie pentru a lucra noaptea…”

La Primăria Carei, de la servicul Urbanism, am aflat că …” nu noi stabilim orarul de lucru pentru executantul lucrării. Noi am dat numai autorizatie de constructie pentru acel spatiu. După părerea mea, gardinenii ar fi cei care ar trebui să intervină pentru păstrarea linistii publice….”  a declarat Schrepler Francisc.

In Piata 1 Mai din municipiul Carei, pe spatiul de parcare din spatele tarabelor de legume-fructe, au fost efectuate lucrări de constructie a unei platforme de beton pe care vor fi montate structuri de geam termopan in vederea realizării de magazine  legume-fructe. Lucrările au continuat până  după ora 3 înspre dimineaţa, afectând liniştea locuitorilor din blocurile înconjurătoare.  Pentru  tulburarea liniştii publice, Poliţia locală a  sancţionat executantul lucrărilor pe timpul nopţii doar o singură dată, la ora 1,55. Cu toate că   lucrările au continuat şi după  această oră, Poliţia locală din subordinaea Primăriei Carei   nu a mai intervenit să ia vreo măsură de sancţionare .

 

redacţia

comentarii

de OCTAVIAN la 9 iunie 2015 - 12:32

Ar fi interesant de stiut cand sa data amenda de 200 de Lei,dupa ce presa locala de lb.romana a sesizat acest fenomen?ca e fenomen ,iar el continua ..pentru ca sunt careieni care tolereaza si nu reclama,comunitarii dorm in hainele Statului…

de tibi la 9 iunie 2015 - 15:36

tomika nu intelege nici ungureste bine si voi vreti sa intelege romaneste..el stie numai sa linge ciorapul de la jeno si sa tina mana intinsa dupa bani ca este mort de foame si ramane la curatat grajduri apoii la capleni.

de orsi la 9 iunie 2015 - 15:39

pentru 3o de milioane de luna si eu scriu ce vre primarul

de Claudiu la 9 iunie 2015 - 15:44

mai tineti minte cum cauta politia locala gainile ratacite prin ianculesti si cum opreste copii cu biciclete pe strada si tocmai cand era mai marte zgomot in noapte in centru au fost adormiti si nu au auzit nimica?
ioiiii de mare bai aveti acum in curte ionika draghe cu ase agentii..sigur ca daca la liberali in curte era constructie in 3 minute erau acolo si am fi citit in tot judetul de scandalul constructorilor de la 2 noaptea!

de Horia Mărieș la 9 iunie 2015 - 17:58

@orsi la 9 June 2015 – 15:39

Dar cca. 80 milioane pe lună pentru un post de secretar primărie, care semnează orice prostie dacă așa vrea primașul, nu v-ar conveni?

de Todea Daniel la 9 iunie 2015 - 22:10

Mă gândesc și acum dacă numai eu am fost așa de tare deranjat de am sunat la gardieni , la poliția locală ? Dar vă mulțumesc că ați fost alături de mine ! Vă rog , aveți grijă de orășelul în care locuiți și să nu lăsați să îsi bată nimeni joc de voi așa cum vor alții ! La București se iese în stradă , iar noi ne închidem în locuință ? Vă salut și vă respect , Daniel .

de dimitriu radu mihai la 10 iunie 2015 - 05:06

nu ca as fi rau dar nu inteleg de ce noaptea pentru ca ziua tot se constata ca a mai aparut ceva noupe acel amplasament si de ce in acel loc pentru ca cei care au fost inainte acolo vad ca si-au gasit un spatiu adecvat pentru asi vinde produsele.Nu ca as avea ceva cu persoanele care vand in acel loc i castiga niste bani da parca trei sunt prea multe pentru un spatiu asa de mic.Sa inteleg ca unul este pentru MV1 ,celalat pt.MV2 si al treilea este pentru cine?

de Horia Mărieș la 10 iunie 2015 - 07:23

Există mai nou, odată ca niciodată, un tânăr încă necopt la minte dar care se crede mare șmecheraș și mare fante vitéz de Kaplony, numitul M.T.R. care, mai ales de când a început să se împăunează cu mirobolantul titlu de „membru al Biroului Permanent al UDMR Carei” („a nagykárolyi RMDSZ választmányi tagja”) și-a luat nasul la purtare și devine pe zi ce trece mai obraznic, mai nesimțit.

Aparteneța lui politică precum și calitatea pe care o are tipul in cadrul nagykárolyi RDMSZ, ca rezultat direct al pupincurismului fără de limite manifestat de individ în ultima vreme față de primașul municiuciului, o fi ceva de laudă, de mândrie pentru dânsul, dar pentru noi, din păcate, rămâne tot la valoarea unui rahat cu perje (ín traducere liberă, cu totul aproximativă dar fiind o zicere cu origini pur careiene: cseresznyemagos kurva szar).

Nimic rău în faptul că individul iși scrie povestea coșmarurilor nocturne de după beție pe vlogul personal ‘nagykárolyi anzix, van képünk is hozzá!) ca „magánember” sau chiar și pe jurnalul online pe care-l împinge cu mult succes spre moarte clinică fiindcă „îi concurează vlogul”, denumit nagykaroly de pe domeniul ro, ori eventual, in „organul” de presă N&V săptămânal, tipărit pe hârtie igienică de nagykárolyi RDMSZ, sau pe pagina de facebook a acestei organizații politice locale, pagină administrată de același jurnalist; dar ca ele să fie postate și pe paginile facebook ale Primăriei Municipiului Carei Government Organization ( ) este deja prea mult, prea lipsit de decență, de bun gust sau de bun simț. La calitatea școlii și la calitatea celor 7 ani de acasă pe care le posedă individul, nici nu ne mai mirăm de astfel de derapaje josnice. Omul trăiește se pare în concubinaj cu himera deșartă că numai el le știe bine pe toate, exact ca și un om mare.

https://www.facebook.com/NagykarolyiPolgarmesteriHivatal/photos/pcb.985590704819138/985590658152476/?type=1&theater

Zic aici și acum că tipul este un nesimțit, un obraznic josnic, fiindcă el este plătit de fapt din bani publici pentru administratea paginilor de facebook ale Primăriei Carei, și ar trebui să aibă minima decență ca măcar pe aceste pagini să nu-și dea frâu liber pornirilor șovine porcine și puternic anti-liberale (împotriva PNL org. locală Carei), să nu mai atace mârșav, gratuit, sub centură pe contribuabilii careieni care prin taxele și impozitele plătite, îi asigură traiul comod de belfer și pâinea albă cea de toate zilele.

Fazsikám, te sfătuiesc foarte prietenește să „nyugi” de acum încolo, fiindcă pe mine nu mă costă absolut nimic să-ți promit ferm că ori de câte ori o să observ că te dedai la astfel de mârșăvii mizerabile, să te bubui imediat și ca lumea. In scris, evident.

Nu știu cu cât îl plătește mai nou pe noul său „consilier personal” pupincurist primașul Kovács pentru dejecțiile pe care acesta i le scrie, nu este treaba mea, nu mă interesează, să fie sănătoși și la pungă groși, dar nu pe banii contribuabilor careieni.
Jurnalistul, fiindcă are tupeu cu carul și mă aștept să fie in stare să nege că este plătit din bani publici.

Ca să n-avem nici un fel de alte vorbe, îi anunțăm pe aceste cale pe toți cri interesați că putem demonstra oricând, in fața oricui ar îndrăzni să ne contrazică, că Megyeri Tamás Róbert PFA (Persoană Fizică Autorizată) figura la poziția cod partener 029 pe lista din luna decembrie 2014 a „partenerilor” cărora Primaria Municipiului Carei le datora bani, adică urma să le plătească, cu suma rotundă de 6000,00.
Fiscul careian poate să ia notițe.
O fi mult, o fi puțin, o fi meritat, urmează să decidă cititorii contribuabili careieni.
În mod cert, M.T.R. nu poate nega că este plătit din bani publici și că ar trebui, din acest singur motiv, să se comporte ca atare față de contribuabili.
Adică: măcar cu o anumită decență.

de orban la 10 iunie 2015 - 07:31

rafi a platit amenda si a lucrat mai departe fara ca politia locala a primarilor sa mai ia vreo masura!
a lucrat cat a vrut muschii lui in bataie de joc la adresa careienilor si iancsika si cu lajos si jeno au ras ca iar au mai dat o palma la careienii de la blocuri.

de Horia Mărieș la 10 iunie 2015 - 09:11

Niște scurte precizări la cele pe care le-am scris mai sus.

În luna decembrie 2014, numitul M.T.R. era plătit de Primăria Municipiului Carei fiind încă în așa numite relații contractuale, ca PFA, cu aceasta, deci în conformitate cu prevederile Art. 6 litera a) din LEGEA nr. 18/1999 privind Statutul functionarilor publici – Republicata si Actualizata 2015, nu avea calitatea de functionar public.

Însă, dacă zvonurile privind angajarea de către primașul Kovacs Jeno a lui M.T.R in functia de consilier personal se adeveresc (desi în acest caz numele lui M.T.R. ar fi trebuit să fie totuși menționat intr-un comunicat al Primariei, iar portalul oficial al primariei ar trebuie deja să contina declaratiile de avere si de interese ale numitului M.T.R. conform Legii nr. 176/2010), fiindcă în Legea nr. 18/1999 la Art. 14 scrie negru pe alb:
„(1) Sunt functionari publici de executie din clasa I persoanele numite in urmatoarele functii publice generale: consilier, consilier juridic, auditor, expert, inspector, precum si in functiile publice specifice asimilate acestora”, inseamnâ ca azi numitul M.T.R. este functionar public de execuție din clasa I. ”

Acești functionari publici au anumite drepturi și obligații stabilite de Lege.

Nu-mi fac nici o iluzie din faptul că in cadrul Primăriei Minicipiului Carei, institutie blindată la ora actuală, după cunștiințele mele, cu cel puțin 4 (patru) juriști printre care fostul Secretar pensionat, dar încă colaborator al Primariei și actualul Secretar, să se cunoască cât de cât legislația in vigoare. Nu-mi fac nici o iluzie din faptul că numitul M.T.R. ar cunoaște legislația în vigoare, dânsul oricum nu cunoaște și nu înțelege mai multe decât cele ce încap scrise pe anzix (adică pe o carte poștală ilustrată).

Totuși aș ține să le reamintesc tuturor ignoranților, tuturor celor necunoscători ai legislației în vigoare din cadrul Primariei Municipiului Carei, in frunte cu primașul, doar faptul ca potrivit prevederilor Art. 44 din Legea nr. 18/1999:

„(1) Functionarilor publici le este interzis sa ocupe functii de conducere in structurile sau organele de conducere, alese sau numite, ale partidelor politice, definite conform statutului acestora, ale organizatiilor carora le este aplicabil acelasi regim juridic ca si partidelor politice sau ale fundatiilor ori asociatiilor care functioneaza pe langa partidele politice.
(2) Inaltilor functionari publici le este interzis sa faca parte din partide politice, organizatii carora le este aplicabil acelasi regim juridic ca si partidelor politice sau din fundatiile ori asociatiile care functioneaza pe langa partidele politice.
(3) Functionarii publici au obligatia ca, in exercitarea atributiilor ce le revin, sa se abtina de la exprimarea sau manifestarea publica a convingerilor si preferintelor lor politice, sa nu favorizeze vreun partid politic sau vreo organizatie careia ii este aplicabil acelasi regim juridic ca si partidelor politice.”

Ce nu este interzis de lege este permis. Ce este interzis de lege nu este permis. Lui M.T.R. I se adresează aliniatele (1) și (2).

În consecință, dacă în ziua de azi numitul M.T.R. este intr-adevăr funcționar public de execuție clasa I angajat in cadrul Primăriei Municipiului Carei, atunci „ÎI ESTE INTERZIS să ocupe functii de conducere in structurile sau organele de conducere, alese sau numite, ale partidelor politice”, deci nu poate fi (adică trebuie să-și dea imediat demisia din funcția politică cu care se impăunează, mai vrea să rămână măcar și o singură zi în plus funcționar public) în nici un caz „membru al Biroului Permanent al UDMR Carei” („a nagykárolyi RMDSZ választmányi tagja”).

Eu unul așa înterpretez Legea 18/1999.

Este Posibil însă ca în cadrul Primariei Municipiului Carei Legea 18/1999 privind Statutul funcționarilor publici să fie întepretată in un cu totul alt fel, fiindcă acolo legile se interpretează și se fac doar după cum vor mușchii și cei doi neuroni uzați pe care incă îi mai posedă primașul Eugen a lu’ Kovács, zis și Jenö, a bikavér vitézje.

de Horia Mărieș la 10 iunie 2015 - 09:35

Erată mai sus. Lui M.T.R. i se adreseaza aliniatele (1) si (3)

Lasati un comentariu