DNA trimite spre judecată primarii UDMR din Miercurea Ciuc. Pe când o intervenţie şi la Carei?

• publicat la: 17 iunie 2015
DNA trimite spre judecată primarii UDMR din Miercurea Ciuc. Pe când o intervenţie şi la Carei?

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a inculpaților Raduly Robert-Kalman, primar al municipiului Miercurea Ciuc, respectiv Szoke Domokos, viceprimar al municipiului Miercurea Ciuc.

Primarul este acuzat cu privire la săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu (3 infracțiuni) şi conflict de interese, iar viceprimarul de abuz în serviciu (4 infracțiuni) şi instigare la infracțiunea de fals material în înscrisuri oficiale.

În perioada septembrie-octombrie 2014, în calitate de primar, inculpatul Raduly Robert-Kalman a aprobat ilegal o autorizație de construcție pe baza unor documentații incomplete, aferente reabilitării/modernizării unui imobil în care își desfășoară activitatea filiala din Miercurea Ciuc a Universității Sapientia.

Acest lucru s-a produs și ca urmare a relațiilor existente între inculpatul Raduly Robert-Kalman și conducerea instituției de învățământ, primarul fiind și cadru didactic la filiala din municipiu a universității respective.

În perioada 2007 – 2011, inculpații Raduly Robert-Kalman și Szoke Domokos, în calitate de primar, respectiv viceprimar, au aprobat efectuarea de plăți nejustificate, în mai multe tranșe, în favoarea S.C. Topo Service S.A. în lipsa recepției legale a lucrărilor de cadastru general efectuate de această firmă. Plățile nejustificate s-au efectuat în baza unui contract încheiat între primăria Miercurea Ciuc cu S.C. Topo Service S.A., în care s-a menționat inițial prețul de 640.904 lei, majorat la 961.304 lei prin act adițional.

Actele întocmite de S.C. Topo Service S.A., pentru care aceasta a primit sumele de bani menționate în contractul și actul adițional întocmit, nu au avut ca rezultat deschiderea cărților funciare ori realizarea unei evidențe actualizate de cadastru și publicitate imobiliară la nivelul mun. Miercurea Ciuc, fiind prejudiciat bugetul local cu sumele de bani achitate pentru lucrări lipsite de valoare juridică și finalitate.

În cursul anului 2014, inculpatul Szoke Domokos, viceprimar al municipiului Miercurea Ciuc, a determinat modificarea ilegală, în favoarea unui om de afaceri, a unui contract de închiriere ce avea ca obiect închirierea de către o societate comercială a unui spațiu comercial proprietate privată a administrației locale Miercurea Ciuc, utilizat de societate ca punct de lucru.

La data de 22 iunie 2014, inculpatul Szoke Domokos a fost solicitat de persoana respectivă să altereze conținutul contractului de închiriere, pentru a permite chiriașului să subînchirieze parte din imobil, încălcându-se astfel prevederile contractuale inițiale, adoptate printr-o hotărâre a Consiliu Local.

În acest sens, inculpatul a dat ordin unei subordonate din cadrul Compartimentului de evidență a patrimoniului, concesionări și închirieri, să modifice ilegal paragraful care făcea referire la interdicția subînchirierii, lucru pe care aceasta din urmă l-a și făcut.

Ulterior, la data de 02 iulie 2014, inculpatul Szoke Domokos, cu încălcarea atribuțiilor de serviciu și în mod nelegal, a aprobat două contracte de subînchiriere încheiate de firma omului de afaceri cu două societăți comerciale.

În cursul anului 2011, inculpatul Szoke Domokos, în calitate de președinte al Comisiei de evaluare a ofertelor depuse la o licitație organizată de primăria Miercurea Ciuc pentru atribuirea unui contract de lucrări de amenajare zonă verde, în valoare estimată de 1.320.170 lei, a acceptat și declarat câștigătoare o ofertă neconformă depusă de către S.C. Garden Center Grup S.R.L. din București, iar ulterior a semnat acte administrative pe baza cărora au fost aprobate decontări ilegale în favoarea firmei, în temeiul unei documentații neconforme realității care atesta lucrări pentru suprafață de teren de 100 mai mare decât cea reală.

În perioada 2014 – 2015, inculpații Raduly Robert-Kalman și Szoke Domokos au folosit câte un autoturism de serviciu, din dotarea primăriei, pentru a se deplasa strict în interes personal, de la domiciliul lor din Miercurea Ciuc, în diferite locații din țară.

Cheltuielile cu combustibilul, imputate Primăriei Mun. Miercurea Ciuc, constituie prejudiciu material cauzat instituției publice.

La Primaria Carei, cheltuielile cu combustibilul dar in special cu piesele de schimb ale masinilor din dotarea primariei ar face invidios si un atelier de reparatii  de aeronave. In cursul anului trecut, masina primariei Carei a fost sechestrata de catre Politia din Ungaria pentru trafic de tigari. Masina din dotarea primariei Carei, facea de peste 12 luni naveta in Ungaria, unde soferul viceprimarului avrea locuinta personala. Cu alte cuvinte, soferul primariei din Carei avea domiciliul in Ungaria si facea naveta cu masina primariei  cu combustibilul platit de careieni din bugetul local.

Primarul se foloseste de functia detinută pentru a face angajări  de  personal din grupul de interese.  Consilieri angajati pe linie de partid, numiri in functii de conducere în baza unui aviz de la ANFP, fără concurs pe post, achizitii pentru societăţi private, fonduri acordate unor asociaţii de mai mulţi ani fără  ca acestea să depună documente contabile, modificări de proiecte fără avizele necesare, semnari de recpţii la lucrări nefinalizate sau necorespunzătoare calitativ şi lista poate continua mult şi bine. Şi primarul UDMR din Carei foloseşte maşina cumpărată din banii Fundaţiei de promovare a turismului în scop personal şi fără a fi inscripţionată ca fiind a fundaţiei.

În municipiul Carei, careieni plătesc impozite şi taxe  spre deosebire de primar, care încă mai are de plătit datoriile la bugetul de stat pentru care are reţinere pe salar. Deci banii careienilor sunt administraţi de cel care nu contribuie deloc la bugetul local.

redacţia

comentarii

de Horia Mărieș la 18 iunie 2015 - 14:11

Primarul Sectorulu 1 Bucuresti, Andrei Chiliman, cerea 10 % din valoarea contractelor.

Oare primarul Municipiului Carei, numitul Eugen Kovács Jenö, ce procent cerea din valoarea contractelor?
Atentie, n-am íntrebat daca lua spaga sau nu.
Intrebarea ar fi de prisos, fiindca asa cum ne arata fara nici un dubiu viata asta cruda si haină, TOTI PRIMAȘII LUAU, fără nici o excepție! Fără niciu un dubiu!
Iar doamna Kövesi “a dat drumul recent și la “dosarele cu primari”.
Acusi sa te tii bine, sá nu cazi cumva de pe scaun cand o sa afli despre furtisagurile lor.

Mă repet, revin cu întrebarea: ce procent încasa Kovacs din valoarea contractelor?
Alte întrebări chiar că nu mai am!

de Horia Mărieș la 18 iunie 2015 - 18:41

🙂 Hă hă hăi’ 🙂

Intervenția D.N.A. la Carei mai trebuie să aștepte mult și bine!
D.N.A. Oradea este mult prea departe (96 km) de Carei!

In schimb primașul gádzsó care s-a căcat mereu in scăldătoare și care din pricina asta are o baftă chioară, a mai primit o gură bună de oxigen de cca 6 luni fiindcă ICCJ a manat pentru data de 29 Ianuarie 2016 judecarea procesului de recurs pe care Kovács l-a intentat A.N.I. Până atunci parlamentarii cei cinstiti, ăia 303 care și-au votat și și-au tras pensii speciale, vor reuși să modifice atât legea A.N.I., aia a incompatibilităților cât și legea penală prin părțile ei esentiale, astfel incât să se revină incet-incet la “Codul lui Da Vinci” in care sunt aruncate de-a valma Mahabharata si Ramayana, Coranul si Avesta, scrierile lui Confucius si textele budiste.

Până atunci insă, trebuie să dăm cuvântul Justiției celei oarbe:

Numărul dosarului: 496/35/2013
KOVACS EUGEN – Recurent (Reclamant)
Data emiterii ultimei comunicări (faza prealabilă judecăţii): 14.10.2014
AGENŢIA NAŢIONALĂ DE INTEGRITATE – Intimat (Pârât)
Data emiterii ultimei comunicări (faza prealabilă judecăţii): 19.09.2014

17.06.2015 ora 11:00

Complet de judecată: Completul nr. 4-NCPC-CF
Numărul documentului de soluționare: –
Data documentului de soluționare: 17.06.2015
Tipul documentului de soluționare: Încheiere admitere in principiu
Soluție: Filtru – Admite în principiu cererea de recurs
Detalii soluţie: Admite, în principiu, recursul declarat. Fixează termen de judecată, pe fond, a recursului la data de 29 ianuarie 2016, Complet 4, cu citarea părţilor.

de vineclujul palanoi la 18 iunie 2015 - 21:55

apoi cu casa de avocatura luata de la cluj dupa ce avocatii au acceptat sa se bata cu elektrika….sa tot castigi procese pe banii caraienilor.
verificati si va dumiriti ca iar a bagat mana jenicul in banii careienilor!

de Horia Mărieș la 19 iunie 2015 - 15:35

E timpul revoltei ! Române te scoală !
de Sandu Cătinean

E timpul revoltei ! Române te scoală !
Căci Ţara-i cuprinsă de-o aprigă boală
Ne-o fură streinii, ne-o ard noi otrăvi
Te-adună române, că-i timp de isprăvi
Nu-i timp de zăbavă, nici vreme de stat
Când sufletu-ţi mare ţi-e iar devastat
Ridică-te iarăşi din dulcele-ţi somn
Şi fii ce-ai fost veşnic, al Ţarinei domn
Te scoală române şi-alungă hoţia
Căci azi toţi aleşii distrug România
Doar hoţi şi nemernici au pus stăpânire
Nu sta la tânjeală, că nu-ţi stă în fire
Hai, vino la luptă, şi hoţii alungă
Căci numai tâlharii sunt azi groşi la pungă
Copiii-ţi sunt slugi, nevasta ţi-e roabă
Iar tu rabzi mizerii şi stai la zăbavă ?
Hai, vino române, şi-alungă pe hoţi !
De nu o vei face, dispreţ ţi-or da toţi
Şi-or spune de tine că-ţi meriţi destinul
Că-ţi place-a fi slugă, robia şi chinul
Dar eu ştiu prea bine că eşti fiu de dac
Iar dacă te-nfurii, şi demonii tac…
E timpul revoltei ! Române te scoală !
Tâlharii şi hoţii se tem de răscoală
Acum este timpul să moară hoţia
Alungă-i române, c-a ta-i România !!

(Sandu Cătinean din Bonţida)

Lasati un comentariu