În România, o primărie atacă singurul ziar care semnalează problemele contribuabililor. Primăria Carei TACE chitic despre numiri de directori în primărie FĂRĂ concurs

• publicat la: 10 June 2015
În România, o primărie  atacă singurul ziar care semnalează problemele contribuabililor. Primăria Carei TACE chitic despre numiri de directori în primărie FĂRĂ concurs

Primaria mun.Carei, care nu arborează în sala de şedinţe a Consiliului Local însemnele ţării a carei instituţie este , plăteşte din bani publici un membru al biroului permanent al UDMR Carei ca să atace singura sursă de informaţii în limba română din oraş, pe spaţiul virtual oficial al Primăriei Carei.

Care spaţiu virtual nu consemnează evenimentele din Municipiul Carei  care deranjează prin existenţa lor conducerea  Primăriei Carei.

Vizita istorică a Mitropolitului Clujului, IPS Andrei Andreicut in Carei, împreună  cu Preasfintitul Iustin Sigheteanul, arhiereu vicar al Maramuresului si Sătmarului, a fost TOTAL trecută sub tăcere de membrul biroului permanent al UDMR Carei, desemnat de primarul Kovacs ca si consilier care se ocupă de administrarea paginilor  oficiale ale Primăriei Carei.

Aţi citit vreun rând pe pagina Primăriei Carei despre evenimentul la care au participat în Carei alături de membrii ai Academiei Române şi de alti oaspeţi din mediul universitar?  În condiţiile în care au fost  depuse invitaţii la Primăria Carei de către organizatorul simpozionului, Asociaţiunea culturală ASTRA Carei. La fel a fost şi în cazul organizării tot de către ASTRA Carei a primului Festival de Datini şi Obiceiuri de Crăciun, de fapt a oricăror activităţi culturale româneşti ale Despărţământului Carei neabonat la bani publici. Nu punem la socoteală faptul că primarul oraşului nu a întâmpinat înalţii oaspeţi ce au trecut  onorat cu prezenţa lor Careiul  şi nici nu a delegat pe cineva să adreseze un salut de bun venit. O problemă de educaţie la dumnealui având în vedere că nu e la prima..”scăpare”.

Mult e dulce şi frumoasă limba ce-o vorbim, dar ce te faci atunci când indivizi  cu capacităţi limitate de  învăţare a acestei limbi se forţează să scrie articole  plătite din bani publici pe pagina unei primării?

Careienii care au  intrat pe pagina oficială a primăriei Carei au  avut surpriza de a  citi cum că  tocmai singurul ziar local, (Buletin de Carei –n.r.) care a consemnat despre faptul că în municipiul Carei se fac lucrări de construcţtii pe timpul nopţii în cartiere este abţiguit de scribii Primăriei Carei plătiţi din banii publici ai careienilor.

Cum Poliţia Locală  este în subordinea Primăriei Carei, plătită din banii careienilor, nu ne miră deloc atitudinea  scribilor plătiţi tot din banii publici ai primăriei Carei.

Într-o limbă stâlcită, chinuită ( ..”un material care nu poate fi lăsat să se uşte..”), scribii au umplut retina cititorilor de  minciuni care evident nu au nici un fel de acoperire, nefiind postate citate care să confirme cele afirmate. Intrepretarea lor voit eronată şi răuvoitoare  nu face decât să confirme încă o dată despre deranjul provocat în Primăria Carei de apariţiile articolelor din Buletin de Carei cu subiecte ce abordează managementul defectuos şi abuzurile din primărie.

Din acest motiv, s-a gândit să continue pe timpul nopţii lucrarea contractată.” Este un alt pasaj care  confirmă faptul că Primăria Carei este depaşită de situaţie şi nu poate împiedica lucrări de construcţii pe timpul nopţii care lipsesc cetăţenii Careiului de liniştea la care au dreptul pe timpul nopţii, desi acest fapt este reglementat prin Lege!

 

Prevederile privind sancţionarea tulburării liniştii locuitorilor/locatarilor sunt incluse în Legea nr. 61/1991, care a fost republicată recent în Monitorul Oficial nr. 96/2014.
Amenzile pornesc de la 200 de lei şi ajung până la 1500 de lei.
Situaţiile în care tulburarea liniştii este sancţionată şi amenzile aferente:
• tulburarea (fără drept a) liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă este sancţionată cu amendă de la 200 la 1000 de lei;
• tulburarea liniştii locatarilor între orele 22:00-8:00 şi 13:00-14:00 – de către orice persoană – prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuinţele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinaţia de locuinţe ori situat în imediata vecinătate a acestora este sancţionată cu amendă de la 500 la 1500 de lei;
• organizarea de petreceri cu caracter privat şi utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniştea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spaţiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinaţia de locuinţe sau cu caracter social, în mediul urban, este sancţionată tot cu amendă de la 500 la 1500 de lei.

 

Luaţi pe nepregătite, cu temele nefacute, primăria Carei  atacă acum ziarul care a consemnat situaţia nemaîntâlnită în care în toiul nopţii, o echipă care nu avea autorizaţie de lucru pe timpul nopţii îşi permite să conturbe liniştea careienilor  pe motiv că…” a lucrat cu un material care nu poate fi lăsat să se uşte, întrucât nu mai poate fi utilizat”.

Logica este pe măsura  exprimării în limba română. Cine l-a pus să înceapă lucrarea târziu ca să lucreze cu material ce nu are voie ..“.să se uşte”? Ce folos a avut acel Proces Verbal de  contravenţie dacă lucrările nu au fost sistate?

Citind mai atent materialul postat pe pagina oficială a primăriei Carei am constatat că  exprimarea seamănă  mult cu cea din Raportul Poliţiei Locale a primăriei Carei, întocmit din 2 în doi ani, într-o limbă română stâlcită şi plină de greşeli de ortografie.

La întocmirea materialului despre raportul Poliţiei Locale pentru anul 2014, cel din 2013 nu exista, nu am  pus accent pe acest aspect, ci pe inadvertenţele dintre realitate şi cele consemnate in raport.

Cu alte cuvinte, primăria Carei plăteşte scribi care să prezinte denaturat realitatea careiană, fără a aduce dovezi în acest sens. La ora actuală,  primăria are contracte  cu 4 persoane ( PFA) pe relaţia media, unele încheiate pe 3 ani de zile iar altele pe 1 an  de zile.

Nu la fel de prompţi au fost scribii în cazul semnalărilor Buletin de Carei  faţă de existenţa COTIDIANĂ a şobolanilor la blocul de locuinţe din spatele primăriei, de lângă bibliotecă şi teatru, a apei care curge de multe ori zile întregi fără a putea fi oprită şi tot are miros de urină şi faţă de traficul cu ţigări artizanale ce se vând la bucată în acel bloc. Situaţia persistă de ani de zile în dispreţul total al Primăriei faţa de spaţiul său locativ!

Primăria Carei nu a consemnat niciunde faptul că a numit  în ultimele zile un director adjunct la Poliţia Locală şi un Director economic la Primărie, fără a se organiza vreun concurs, ci doar în baza unei  încuviinţări din partea ANFP Bucureşti, al cărei preşedinte este Birtalan Jozsef, fost   vicepreşedinte executiv cu probleme economice al UDMR.

Să aibă legatură infuzia de directori interimari sau fără concurs din Primăria Carei cu faptul că primarul este preşedinte al UDMR Carei, iar noul consilier angajat în luna mai este membru în Biroul permanent al UDMR Carei la fel ca si presedintele ANFP?

Minciunile  marca Primăria Carei  ar trebui brevetate până nu mai fură şi altcineva modelul. Nu a trecut mult timp de la editarea broşurii, pe bani publici, în care  informaţiile au fost filtrate prin prisma interesului politic al primarului, şi nici de la tipărirea unei hărţi a oraşului din care este scos Monumentul Ostaşului Român.

Aşteptăm cu interes şi informaţiile legate de achiziţiile primăriei Carei  care din banul public a cumpărat anul trecut 2 cai  lipitani cu 18.000 lei bucata , folosiţi momentan de Asociaţia Equus sau  dotări din banul public al primăriei pentru asociatii si fundatii fără a fi respectat cadrul legal.

Banii publici ai statului român sunt  gestionaţi în dispretul legii, de UDMR , fără ca autorităţile să intervină?

Surprinde şi expresia finala  “Poliţia Locală anunţă că întotdeauna încearcă să acţioneze în spiritul legii”. Sunt situatii când nu încearcă sau când nu acţionează în spiritul legii?

Cine permite ca o primărie din România să îşi bată joc de  contribuabili, adică de cetăţenii oraşului prin sfidarea legilor şi prin atentarea la liniştea nocturnă, iar apoi scribii plătiţi din banii publici să folosească pagina oficială a instituţiei pentru a ataca ( evident nedocumentat) presa locală care consemnează realitatea din teren?

 Daniela Ciută

comentarii

de gyongyke la 10 June 2015 - 12:40

ca director economic a fost numita emese sotia consilierului judetean udmr care ete director la liceul agro.
cand a dat concurs pe post in noiembrie la prefectura a aluat nota 2,5 si acum au pus de director peste inca 10 contabili de la primaria.

de Horia Mărieș la 10 June 2015 - 12:55

“La ora actuală, primăria are contracte cu 4 persoane ( PFA) pe relaţia media, unele încheiate pe 3 ani de zile iar altele pe 1 an de zile.”

Cine sunt, cu nume și prenume, cele 4 persoane (PFA) aflate in relații contractuale cu Primăria?

Am scris deja, intr-un alt comentariu, de Megyeri Tamás Róbert PFA (adică “magánember”) care avea de încasat, la sfâșitul anului 2014 suma de 6.000 (șasemii) lei de la Primăria Mun. Carei. Am ințeles insă că M.T.R. este in prezenta functionar public de execuția clasa I (fiind unul dintre “consilierii privați”

Se cunoaște faptul că numitul Bâtea Ciprian (este cumva una și acceași persoană cu cel ce semnează sub acest nume in GN-V din S.M.?) avea de incasat, tot la sfârșitul anului 2014 suma de 3.630 lei de la Primăria Mun. Carei.

Mai există și suspiciunea rezonabilă, dar fără ca eu să cunosc amănunte despre ele, sau despre afacerile mai mult sau mai puțin curate pe care le derulează cu Primăria Mun. Carei că ar mai exista și alte firme presupuse de mine a fi de “media”. De exemplu New Image SRL din Satu Mare, CUI (Cod Unic de Înregistrare) 15605728, tipul de activitate, conform clasificarii CAEN: activitati de difuzare a programelor de televiziune, avea de incasat la finalul anului 2014 suma de 7.440 de la Primăria Mun. Carei iar Media & Publishing Mix Concept avea de incasat suma modestă de 318 lei.

Revin cu întrebarea inițială: Totuși, cine sunt, nominal, cele 4 (patru) Persoane Fizice Autorizate cu profil de “media” care au relații contractuale pe o perioadă de până la 3 (trei) ani cu Primăria Mun. Carei si care sunt platite din banii contribuabilor careieni?
Aceștia, contribuabilii, ar dori să știe niscaiva amănunte despre ei (cu ce se ocupă aceste PFA de fapt?). Sper că nu le este rușine celor patru PFA să se știe că ei sunt unii dintre cei care incasează banii contribuabililor careieni, fără să le zică nici măcar un singur “merci” pentru toată escrocheria asta.

În ce privește funcțiile dobândite recent de cei doi directori (un director adjunct la Poliţia Locală şi un Director economic la Primărie, fără a se organiza vreun concurs) poate că o să mai revin cândva cu un comentariu distinct referitor la acest subiect. Dar merită oare să-mi mai pierd vremea și cu aceste două palide personaje? Am vaga impresie că NU.

de sase la 10 June 2015 - 13:36

Interesant ca pentru 2 cai si plata unor sume unor jurnalisti, sint bani, dar pentru niste sportivi care reprezinta mun Carei la competitii nat si internationale( atletism,karate,tenis de masa,basket,karting,handbal,fotbal)nu se aloca fonduri de 2-3 ani.Pina cind va continua asa?

de dorin la 10 June 2015 - 15:02

pentru cine au fost cumparati acesti cai si de unde ?? Clubul din parc functioneaza de zeci de ani au un grajd mai bun decat locuintele de la fostul internat unde totusi cum necum locuiesc oameni ,, nu cai ,,,faceti manej si boxe pentru cai ,iar familiile de la internat locuiesc -4 -5 -6 persoane intr-o camera de 4/4 FELICITARI PRIMARIA CAREI

de mister la 10 June 2015 - 15:21

nu stiu ce ar trebui sa facem,ca toate nemultumirile noastre la adresa primarului si a celor care il slujesc sa fie odata luate la cunostinta,ne-am saturat deja de umilinta ,dispretul si bataia de joc cu care suntem tratati de atata vreme!

de dominic la 10 June 2015 - 15:25

Cati copii romani frecventeaza clubul Equus ? Daca puteti raspunde la aceasta intrebare ve-ti afla cu siguranta pentru cine au fost cumparati acesti cai.

de dominic la 10 June 2015 - 17:30

SA INVESTESTI IN CAI sa motivezi ca este o traditie ungureasca iar copiii minori a familiilor sarace sa fie folositi la curatat balegarul din grajd pt.2 lei UNDE ESTE ASISTENTA SOCIALA DE LA PRIMARIE

de silvia la 10 June 2015 - 17:38

cum sa participe copiii de nationalitate romana la acest club hipic cand D-na sefa de la caluti nu stie un cuvant ROMANESC ….nepoata de grajdar

de marcu la 10 June 2015 - 17:39

pai asistenta sociala nu tot primarul udmr o plateste?
cine vrea sa ramana pe post trebuie sa inchida ochii la mafia din primarie…oare cat cotizeaza la DNA?

de sase la 10 June 2015 - 20:08

Dar s-au mai alocat in anii trecuti si fonduri consistente pentru ore de echitatie.Cand,unde si cu cine s-au facut acele ore ?

de dimitriu radu mihai la 11 June 2015 - 05:20

vad ca lumea comenteaza si bine face pentru ca trebuie sa ne spunem parerile si la bine si la rau pentru ca suntem cetateni ai acestui oras si platitori de taxe di n care se fac toate lucrarile din acest oaras,in schimb nu vad ca lumea sa comenteze lipsa insemnelor acestui stat care sunt necesare si din cate stiu legea le cere( o fi o nerespectare a legii),poate nu au bani pentru a le ae chizitiona ,bine ca au bani publici pentru a achizitiona cai (nu stiu daca este legala acesta investitie( numai curtea ce conturi o poate afirma fiind ceea indrituita sa faca acest lucru).Cat priveste lucrarea facuta pe timp de noapte nu trebuia sa se grabeasca ca cimentul se usuca si pe timp de zi(o fi gasit niste oameni care l-au efecuat dupa programul de lucru cu retributie care nu a fost fiscalizata si de care cei de la Politia locala nu s-au interesat pentru ca le intra in activitae)cu amenda este corect sunt limite maxime si minime.Totusi constat ca banii publici nu sunt gestionati asa cum trebuie ,pacat!

de LAJOS la 11 June 2015 - 15:33

scrieti de DEMIAN, acesta nu este numit definitiv, deocamdata este interimar sau temporar, numai ca poate fi numit 6 luni apoi prelungit inca 3 in cursul unui an calendaristic, trece anul asta si se incepe din nou. La politie trebuie si apt medical fizic 100%

de marcu la 11 June 2015 - 15:53

taci lajos ca acolo ati pus pe nevasta lui imi de la udmr care a luat nota 2,5 la concurs la Prefectura si nu aveti ce face si trebuie sa platiti serviciile din campanie catre imi si acum una care a numarat ouale la ferma de la urziceni o sa conduca contabile cu scoala si experienta…la contabilitate nu trebuie cineva apt intelectual care sa ia macar peste 5 la examenul pentru post de director comercial?

de LAJOS la 11 June 2015 - 16:18

sa stii—marcu—ca pentrun post de director trebuie sa ia minim nota 7 nu 5

de marcu la 11 June 2015 - 16:40

si totusi emese a luat nota 2,5 la examen si acum este director economic la primaria din carei
este apt acest om pentru acest post?

de antal la 11 June 2015 - 19:23

sunt satuli de minciunile si de jaful ce face udmr la primaria de la carei!!!
noi trebuie sa facem naveta la alte locuri sau sa plecam la germania pentru ca pe jeno nu intereseaza de careienii numai de copii lui si de buzunarul lui..de ce se poate ca la el la fabrica de scaune sa lucreze cu pensionari de la casa de batrani si pe care plateste de bataie de joc si nu face carte de munca la toti angajatii?
asta sa scrie la ziarul lor si nu sa minte pe noi!
acum sa scrie puha anti de ce primaria cumpara pentru o asociatie cai de rasa si el spune ca altii sunt sovini!

de E migrant la 11 June 2015 - 20:42

Ministrul Ioan Rus i-a jignit in masa pe romanii din diaspora, cu doua zile inaintea votului asupra motiunii de cenzura: Au poate 1500 de Euro salariu. De banii astia copiii se fac golani acasa si nevasta-sa curva.
A declarat ministrul Ioan Rus la Digi 24.Sa-i fie rusineeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee !!Toti sunt o apa si un pamant,sa plece dracului toti, ne-am saturat de ei.

de un careian get beget la 11 June 2015 - 21:31

toti sunteti la fel,fiecare isi urmareste interesele , daca conduce udmr-ul atunci este atacat de pnl,psd etc si invers, nimeni nu este cinstit si nu este sincer,toti se zbat pentru posturi bune ( munca putina si bani cat mai multi). eu as fi foarte curios cina ar fi acel om ca primar care nu ar fi atacat de nimeni si i-ar multumi pe toti? asa persoana cred ca nu exista in tot orasul.
in loc sa criticati curtea vecinului mai bine prima data faceti curatenie in curtea voastra, toti sunteti cu musca pe caciula daca sapam mai adanc. niciodata nu a fost si nu va fi dreptate mai ales daca sunt asemenea ziare care influenteaza negativ oamenii cu psihic slab, in loc sa se ocupe cu lucruri utile si reale scrie niste prostii care nu au nici un sens.

de Horia Mărieș la 11 June 2015 - 21:49

@un careian get beget la 11 June 2015 – 21:31

Vă sugerez să scrieți Dvs. o listâ cu subiectele (“lucrurile”) pe care le considerați a fi “utile și reale”.

Sunt convins ca Redactia BdeC va incerca să trateze măcar unele dintre ele.

Puneți mâna si scrieti lista mai ales că sunteți “un careiean get beget” nu aruncati doar vorbe în vânt, nu afirmați doar generalități.
Acum să vă văd cât vă duce capul!

de Pavel alt careian get beget la 11 June 2015 - 21:58

Fac alergie la cuvantul “toti sunt…”
Poi de unde mta sti tu de toti. Doar nu-i cunosti tu pe toti?Se pare ca si tu esti un tampitel cu o parere fara consistenta! “Ziare care influenteaza negativ”!!!?!!????! Poi tu cand zici ca toti sunt la fel si rai ce faci? Ma influentezi negativ inule!
Cu ce lucruri utile sa se ocupe ziarul? Cu ce vrei tu??? Dar ce esti tu un mic dictator.
Crezi ca mie-mi plac toate articolele despre cultura, sport si alte evenimente, chiar si cele politice. Nu le citesc cele ce nu-mi plac. Nu vin sa critic ca de ce a scris asa multe despre Podoaba sau Karate DO. Nu citesc articolele care nu le dorest, dar nu vin sa ma dau cu “parerea” negru de critic si rautate!
Respect Podoaba si Karate DO (era doar un exemplu)

de Buletin de Carei la 11 June 2015 - 21:59

Stimate careian get beget, si noi suntem careieni de generatii dar nu cred ca acest aspect este relevant in cazul semnalat de domnia voastra.
Va aducem la cunostinta ca noi doar semnalam derapajele de la legalitate pe baza documentelor reale care ne sunt puse la dispozitie in baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public. Si dvs. puteti sa solicitati aceste date ca sa va convingeti de adevarul celor consemnate de catre noi. Noi nu criticam curtea vecinului ci ne interesam de soarta banilor nostri, adica ai tuturor careienilor care platesc impozite si locale si la stat. Din bugetul format in urma colectarii acestor impozite si taxe, se cumpara ,de exemplu cai de rasa pentru o asociatie care percepe taxe pentru orele de calarie. Cu alte cuvinte, incercati si dvs. sa va constuituiti o asociatie si cereti primariei sa va plateasca toate investitiile. Vi se pare normal ca unii careieni sa contribuie finaciar la bugetul local si acesta sa fie dirijat doar catre activitati ale unui grup de interese din primaria Carei? Bugetul nu are nici culoare politica si nici etnie. La el contribuie si maghiari si romani si svabi si alte etnii din Carei si ar trebui acordat un mai mare respect pentru cheltuirea banului public. Va aducem la cunostinta ca noi suntem la zi cu curatenia in curtea noastra, a redactiei si a familiilor noastre. Suntem cu plata la zi a darilor si la stat si la local si nu apelam la banii primariei Carei. Puteti sa sapati.
Pe langa respect mai e nevoie si de legalitate adica de respectarea legilor in vigoare din Romania. De ce nu solicitati unui parlamentar care va reprezinta schimbarea legilor care nu permit momentan angajari pe posturi de conducere in institutiile statului decat pe baza de concurs?
Va asiguram ca tot ce apare in Buletin de Carei este deosebit de real si bazat pe documentele obtinute in baza Legii 544/2001. Incercati si verificati si dvs. Curaj. Nu poti arunca cu pietre pana nu ai dovezi.

de adi la 11 June 2015 - 22:20

va cam fuge pamantul de sub picioare si nu mai puteti controla minciunile amicilor tulipani?
stati rau cu pisicul si nu suportati adevarul? pai se poate sa nu va cunoasteti actele cu care lucrati de parca ar fi aduse de la voi deacasa….ati crezut ca nu mai trebuie sa dati socoteala pentru banii furati de la careieni???

de Raul la 11 June 2015 - 22:29

pentru cine traieste numai din ciupituri de la stat e greu sa inteleaga ca altii se descurca si din munca .
de cand munca cinstita a devenit o rusine careianule get beget ?
ai incercat si nu ai reusit si acum arunci cu noroi in cei care muncesc cinstit si au arata ca se poate ..au firma lor si casa lor si masina lor pe munca lor si nu cumparata din banii orasului cum face primarul care nici macar o casa a lui nu are in Romania…ce primar e cel care isi cumpara masina din banii fundatiei de promovare a turismului local???
ce primar e ala care ia din banii orasenilor ca sa cumpere cai la amica lui de la asociatia din parc?

de Pavel alt careian get beget la 11 June 2015 - 23:38

@Raul

“Like”

de csongor la 11 June 2015 - 23:42

si ce primar e ala care fura apa termala de la oras ca sa deie la cine ajuta pe el in campanie electorala cu multe fondurile?
se numeste ca fura daca nu are nici autorizatie si nici nu plateste impozit cum se face normal,

de Horia Mărieș la 12 June 2015 - 00:39

Sunt multe matrapazlâcuri neștiute, ascunse, trecute sub tăcere, băgate sub preș de ochii soacrei la Primăria Municipiului Carei.

De exemplu, aș fi curios să aflu ce căuta numitul Bujor Păușan, acum consilier local din parte fantomataticului PLR al multiînsuratului Tăriceanu, pe lista celor cărora Primăria le datora (trebuia să le plătească money) la sfârșitul anului 2014, alături de numiții Ciprian Bâtea și Magyeri Tamas Robert PFA.

Ce servicii mirobolante a adus ca persoană fizică Bujor Păușan Primăriei Carei de aceasta ii era datoare? Ce găinărie a mai avut loc. Poate ne exeplică chiar dânsul dacă mai are niscaiva sânge în instalație. Mira-m-aș.

N-am nimic cu dânsul, nu-l cunoasc, îmi este chiar simpatic pentru felul în care participă exact ca o tăcută momâie egipteană la ședințele Consiliului Local, pentru felul disciplinat și pupincurist îndatorat primașului jenö a lu’ Kovács în care votează alături de consilierii RDMSZ chiar și hotărârile antiromãnești care se votează în CL (vezi de exemplu cele legate de amplasarea bustului Regelui Ferdinand I al României) îmi este chiar simpatic pentru cât de umflat poate fi și cât de sărac cu duhul este. Îl compătimesc, îi plâng de milă. Idem celeilalte actuale consiliere din partea PLR, numitei Alina Mocanu.

de Horia Mărieș la 12 June 2015 - 00:55

@LAJOS la 11 June 2015 – 15:33 : “La Poliție trebuie și apt medical 100%”.

Ce este cu numitul Demian? Este bolnav cumva? Este bătut in cap cumva?
Dacă este, lăsați-l in plata Domnului, este tocmai bun de militian!

de Horia Mărieș la 12 June 2015 - 01:45

Apropo de Puliția Locală Carei.
Azi am asistat la o scenă care mi s-a părut a fi interesantă.
Din motive care mie unuia imi scapa, fiindca nu sunt “careian get-beget”, cand vii cu masina pe strada Vasile Lucaciu spre Castel, adică spre str. 1 Decembrie 1918, esti obligat să o iei la stanga pe str. Titulescu, deși in linie dreaptă, dacă ai continua pe str. Vasile Lucaciu ai mai avea de făcut cca. 300 de metri până la str. 1 Decembrie 1918.
Chiar vis-a-vis de statia de taxi, lângă florăria “tatălui” statuii Sf. Florian, ieri dimineata in jur de ora 11, adăsta la umbră o masină inscripționată Poliția Locală Carei, cu doi gealati care frecau menta în ea si care-i pândeau pe automobiliștii ce călcau eventual pe bec și o luau înainte pe Str. Vasile Lucaciu, după ce treceau de str. N. Titulescu.
Am vazut azi un automobilist “get-beget” careian ceva mai in varsta, pensionar, care a trăit intreaga lui viata in Carei si care mai mult ca sigur că știe toate gropile din caldarâmurile careiene, agățat de polițiștii locali. Omul nostru, venind pe Vasile Lucaciu, ingândurat, absorbit într-o discuție cu cel cu care se afla in masină, a trecut de str. N. Titulescu metgând înainte pe Lucaciu si a fost oprit de vajnicii polițiști locali care străteau la pândă chiar in dreptul stației de taxi de lângă florărie. Omul nostru și-a recunoscut imediat vina, a dat imediat fără nici o discutie actele polițiatului care l-a agațat, a asteptat linistit intocmirea procesului verbal și și-a văzut de drum. Polițistii s-au și scuzat într-un del spunand ceva de genul “știți, nu putem trece cu vederea, fiindca daca ati fost inregistrat de camera video, o sa suportam noi consecintele negative”.
Nimic de zis, de fapt și la urma urmei, polițiati locali aveau perfectă dreptate.
Ciudat mi se pare doar faptul că ei erau postati special acolo “la vânătoare” ziua în amiaza mare, la făcut bani albi pentru zilele negre ale unora ca Ecsedi sau Demian. Parcă locul respectiv era o “capcană” specială destinată automobiliștilor distrați.
Asta in timp ce citești că politistii locali careieni nu sunt în stare să prindă nici un hoț, nu sunt in stare să-i identifice pe cei care profanează busturile Avram Iancu si Regele Ferdinand I al României, etc. Halal Puliție Locală Carei. Să ne trăiască!

de Horia Mărieș la 15 June 2015 - 17:50

In ziua de 10 Iunie 2015 – 12:55 scriam pe aici, pe la comentariile din BdeC: “În ce privește funcțiile dobândite recent de cei doi directori (un director adjunct la Poliţia Locală şi un Director economic la Primărie, fără a se organiza vreun concurs) poate că o să mai revin cândva cu un comentariu distinct referitor la acest subiect. Dar merită oare să-mi mai pierd vremea și cu aceste două palide personaje? Am vaga impresie că NU.”

Nu mi-am schimbat părerea, de meritat nu merită in mod sigur să mă ocup de ei, dar fiindcă mi s-a ridicat o minge la fileu referitoare la cel care a ocupat recent funcția de director adjunct la Politia Locală, o să zic totuși câteva voroabe, este drept, ceva mai strâmbe.

Am citit recent că un domn, al cărui nume nu îmi permit să-l divulg, fiindcă nu m-a autorizat să i-l divulg, s-a documentat ceva mai în detaliu și ceva mai multișor la sursă, adică în orașul Carei și la Primăria Municipiului Carei.

De la dânsul am aflat/citit că ,,stafia” unui fost secretar de partid din Miliţia dinainte de 1989, apoi chiar ,,comindant” pe plan local, încă mai bântuie prin amintirea lăsată în urmă şi păstrată de unii în fişierul memoriei, ca datornici faţă de vremurile de glorie ale fostului ,,comindant”, când soarta lor putea depinde de bunăvoinţa lui.

Ba, în plus, acesta chiar s-a folosit de această “trecere” pe care o mai are în Primăria Carei, ca “să-şi rezolve” aco­lo urmaşii, dovadă că azi toți în păr lucrează pe acolo.

N-am locuit, n-am avut tangențe cu întâmplările careiene din perioada 1965-2011, deci nu cunosc detalii și trebuie să-l cred pe cuvânt pe respectivul domn.

Nu se poate nega dreptul cuiva de a ocupa o funcţie publică într-o primărie dacă pregătirea, comportamentul social, moralitatea şi starea de sănătate te recomandă.
Unul din urmașii “comindantului”, plasat de acesta cu mare grijă in sânul primitor al Primăriei Municipiului Carei, este o tânără care in prezent ocupă o funcţie de unde primeşte o leafă de (cică) peste 8000 lei (ron) lunar, adică pensia pe un an de zile a unui amarât de pensionar, contribuabil careian.
Bănuiesc că toată lumea știe despre care tânără domniță cu fiță este vorba.
Dânsa este practic acum a treia persoană ca importanță executivă în primărie, după primaș si viceprimaș.

Al doilea urmaș al fostului “comindant” local, după ce în prealabil a lucrat la achiziţii publice, “manevrând” (probabil și în folos propriu, că altfel nu se plătie) şi niscaiva fonduri europene, unde primea o leafă de aproximativ 6000 lei (ron) lunar, de vreo 2 luni este numit, ,,din pix”, de către primarul Kovács Jenö, director executiv adjunct interimar la Poliţia Locală Carei. Nu sunt ilegale numirile interimare numai că în poliţie, fie ea şi locală, ca să ajungi încartiruit se cer unele condiţii în plus faţă de un func­ţionar public de la achiziţii, în primul rând să îndeplineşti con­diţiile generale conform Legii 188/1999, art. 50, alin. 1, con­diţia a 5 a, examinarea medicală, despre care există părerea că trebuie să fie pentru specific de ordine publică, respectiv poliţie locală, nu un funcţionar oarecare. Să nu mai dezbatem că la încadrare în poliţia locală se dau şi probe de pregătire fizică, doar ca să ajungi un simplu agent, iar avizul medical specific ordinii publice trebuie sa fie nediscriminatoriu indiferent de funcţia pe care urmeazăsă o ocupe, precum şi un test psihologic specific. Totodată la art. 58, pct. 2, lit. b, din Legea 188/1999, a funcţio­narilor publici, se prevede “Pentru ocuparea funcţiilor de con­ducere vacante trebuie îndeplinite urmă­toarele condiţii de vechime în specia­litatea studiilor necesare e­xer­citării funcţiei publice:
b) minimum 5 ani, pentru funcţiile publice prevăzute la art. 12. La art. 12 pct. 1, lit. c, unde prevede „Categoria funcţio­na­ri­lor publici de conducere cu­prinde persoanele numite în una dintre următoarele funcţii publice: c) director executiv şi director executiv adjunct ai serviciilor publice descentralizate ale ministerelor şi ale altor organe de specialitate ale administraţiei publice centrale, precum şi în cadrul aparatului propriu al autorităţilor administraţiei publice locale.

Chiar dacă numirea acestuia în funcţie este tem­porară trebuie să îndeplinească condiţiile pentru ocuparea acestei funcţii, dar în situaţia în care nou numitul director executiv adjunct interimar de la Poliţia Locală Carei a absolvit cu licenţă o anumită Facultate de Zootehnie din Carei (? Sic!) şi nu are nici o zi de activitate practică în Poliţia Locală, cârcotașii se intreabă și pe bună dreptate, cum au fost îndeplinite condiţiile legale de numire, chiar şi interimar, când legea prevede clar că trebuie să îndeplinească 5 ani de vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei, să fi avut şi studii care au tangenţă şi aplicare în acest sector de activitate, care este de siguranță publică.
La Carei insă legile din țara asta nu au nici o valabilitate, acolo se lucrează numai după legi covăcești, după cum vor mușchii și cei doi neuroni care i-au mai rămas primașului.
S-ar putea deduce că practica în achiziţii publice şi studiile zootehnice sunt specialitatea cerută pentru a fi director adjunct la Poliţia Locală Carei fiindcă după concepția primașului în Carei ai de-a face numai cubovine, adică cu boi și vaci.
ANFP trebuia să dea avizul pentru ocuparea acestrei funcţii şi l-a şi dat la solicitarea pe care Primăria a făcut-o printr-o adresă oarecare, dar oare ANFP a verifi­cat faptic dacă cel numit în­de­plineşte legal din toate punctele de ve­dere condiţiile pentru a ocupa, chiar temporar, această funcţie, sau și-a dat ,,în orb” acordul, a semnat ca primașul, a dat curs unei so­licitări scrise (agramat, ca de obicei) pe câteva rânduri? Readucând în actualitate situaţia creată în urmă cu câţiva ani la ocuparea funcţiei de director la aceeaşi instituţie când un participant cu pregătire de specialitate net superioară în domeniu, incomparabil superioară celui de azi, atât ca studii cât şi practică, a fost împiedicat să o ocupe, ţinând interimar pe actualul director executiv până a îndeplinit atât condiţii de studii, neavând licenţă, cât şi vechimea pentru a fi numit fără examen pe funcţia de director. Se pare că istoria se repetă, întrucât actualul director urmează în viitor să se pensioneze, iar prin numirea urmașului “comindantului” se poate deduce că se urmăreşte creerea acelor premize, ca să poată îndeplini condiţiile de vechime în domeniu, ca la ieşirea la pensie al actualului director să fie numit fără piedici din funcţia de adjunct, pe cea de director şi aşa să ducă mai departe ,,tradiţia” tatălui, dacă nu la Poliţie, atunci măcar la Poliţia Locală. Întrebarea este dacă funcţia de director adjunct este vacantă, atunci de ce nu o scoate Pri­măria la concurs, că oricum urmașul ar putea ocupa a­ceastă funcţie, dacă are vechimea necesară în studiile de specialitate cerute pentru funcţia în cau­ză şi dacă îndeplineşte toate condiţiile conform legii.

Această funcţie de adjunct probabil că “s-a deblocat” pentru a fi ocupată din cauza ,,excedentului de resurse finaciare” descoperite de Curtea de Conturi cu ocazia ultimului control, altfel nu se poate înţelege cum, după ce că sunt doi directori la Poliţia Locală Carei, iar sarcinile pot fi împărţite între doi factori de conducere, pregătiţi şi compe­tenţi – cred contribuabilii, această structură de ordine publică direct subordonată primarului, cu toate că are atribuţii conform Legii 155/2010, a poliţiei locale, art.1, pct. 1, lit. d şi art. 9, lit. a, prin aceea că ,,în domeniul protecţiei mediului poliţia locală controlează respectarea prevederilor legale privind condiţiile de ridicare, transport şi depozitare al deşeurilor menajere şi industriale”, nu îşi îndeplineşte aceste atribuţii şi tot mai multe locuri de pe raza oraşului devin zone de depozitare ilegală al deşeurilor, unele considerate toxice pentru oameni şi mediu de către normele europene. Se poate deduce că pentru conducerea autorităţilor teritoriale locale, abilitate în a impune pe raza municipiului ordine în acest domeniu al mediului, această preocupare este pe ultimul loc.

Mi s-a mai pomenit și de trei depozite ilegale de gunoaie situate pe raza Municipiului Carei și anume de cele localizate la Popasul cunoscut ca şi ,,Kapolna”, un loc unde cândva în zilele libere cetăţenii careieni ieşeau să se recreeze, pe str. Bălţilor pe partea stânga pe sensul dinspre str. Uzinei, precum şi pe locul fostului IIELIF, la capătul str. Bălţilor.

Pe terenul viran din partea stânga de pe str. Bălţilor chiar trudea de zor un cetăţean care descărca dintr-o căruţă moloz rezultat din de­molări dar şi resturi din menajul zilnic al unei gospodării, care a zis că ,,ştie Keizer şi se poate descărca acolo gunoi şi moloz”. Referito la proprietarul terenului respectiv, cetăţeanul ar fi spus că aceeași persoană i-a zis că nu se ştie al cui este. Cârcotaşii spun că acel teren este al probabil al Primăriei, dar al oricui ar fi acel teren, primăria are obligaţii şi faţă de cetăţeni, ea având personal abilitat, plătit din bani publici, pentru a depista şi a impune legea în asemenea cazuri, mai ales că Poliţia Locală are atribuţii prin lege în acest domeniu și şi-a mărit efectivele, nu cu un agent de teren oarecare ci tocmai cu un director executiv adjunct dornic de afirmare.

În ce privește cel de al treilea “depozit ilegal de gunoi” localizat mai sus ca fiind pe locul fostului IIELIF, la capătul străzii Bălților, dacă acesta este cumva identic cu terenul intravilan aflat intre calea ferată, str. Peleș și str. Danko Pista, fostul gater, fostul fürésztelep până prin anii ’50 când a fost naționalizat de comuniști, atunci acel teren nu este în nici un caz al Primăriei Carei pentru ca viceprimarul Keizer sau oricine altcineva din cadrul Primăriei să permită deversarea, mai ales de către populația de etnie rromă invecinată, a deșeurilor menajere și a gunoaielor pe acel teren. Știu eu mai bine ca oricine cine este proprietarul și cine plătește mereu la termen Primăriei Carei impozitul anual pentru acel teren.

Povestea asta a “comindantului” care bântuie ca o fantomă a trecutului prin Primăria Minicipiului Carei pentru ca să-și aranjeze (oare prin șantaj asupra primașului, fiindcă omul știe foarte multe din trecutul fiecăruia?) neamurile, imi aduce aminte de o zicere postdecembristă: “La vremuri noi, tot noi sau urmașii noștri și asta, obligatoriu, adică musai!”

de misike la 15 June 2015 - 18:10

da de doamna pusa direct de director economic la primarie,fara concurs,nu scrieti???
numai de romani scrieti????emese e nevasta de consilier judetean udmr si director de liceu si trebe pusa de director dupa ce la concurs a picat cu 2 si jumate?
echilibru domnilor si nu uitati ca si fata lui iuga e anagajata la primarie la servici si nora lui kozm si fata lui arpi croitorul si nevasta si baiatul sunt toti la primarie..jeno confunda primaria cu casa lui pusa pe numele familiei pana plateste toate datoriile la buget!

de Horia Mărieș la 15 June 2015 - 19:08

@misike la 15 June 2015 – 18:10

Imi pare foarte rău pentru Dvs.,, dar eu nu traiesc, eu nu locuiesc în Carei ca să cunosc chiar toate bârfele, eu nu cunosc decåt din presă cazul doamnei pusă director economic la Primârie. Dacă aș cunoaște bine cazul, aș scrie despre el fără nici o jenă, ii pleznesc deopotrivă și pe maghiari și pe români dacă fac matrapazlâcuri, fiți foarte convins de treaba asta, fiindcă mie nu-mi plac escrocheriile, abuzurile, mai ales cele făcute de primașul gróf al Careiului.

Faptul că insinuați că eu scriu numai de români si nu scriu de “emese” fiindcă este de etnie maghiară, este o acuzatie de cel mai prost gust și am pretentia să vă cereti imediat scuze.
Nu vă permit, chiar dacă sunteți un anonim laș, să insinuați murdării la adresa mea fiindcă n-am dus împreună vacile la legelö in Careii Mari / Nagykároly / Grosskarol.

Pe de altă parte, dacă cunoașteți atât de bine problemele locale, faptele și oamenii, dacă cunoașteți cazurile Emese Gindele, fata lui Iuga, nora lui Kozma, fata lui Arpi croitorul (Brém?) si nevasta si băiatul, etc, de ce nu scrieți Dvs pe larg despre ele, ca să le știm și noi?
N-aveți talent la așternut cãteva fraze în scris?
Tremură chiloții pe Dvs de frică?
Nu?
Atunci de ce semnati cu “alias” și nu vă asumați cu nume și prenume responsabilitatea pentru cele scrise? Aud?

de misike la 15 June 2015 - 19:31

bine maries.ok!
emese e bine ca nu a luat nici nota 3 la examen si acum este director economic la primaria carei si are contabili cu facultate care iau mai mare nota la examen dar nu au pe sotul consilkier udmr si director de scoala de unde merg materiale si la curtea de acasa1

de Horia Mărieș la 15 June 2015 - 19:37

@misike la 15 June 2015 – 19:31

Adică, ce este OK? Așa sună mai nou scuzele la Carei?

Da, ce ati scris mai sus, se știe, cel puțin in mare.

Vreți să vorbim cumva si despre faptul că Demienii sunt rude (cel putin prin alianță) cu viceprimașul Keizer și din cauza asta au proptele majore in primarie? Eu nu! Dacă doriți Dvs să comentați, n-aveți decât.

de misike la 15 June 2015 - 19:39

ioiii de fasza.
sunt sogori cum e lajos cu radu de la sf ansdrei?

de Horia Mărieș la 15 June 2015 - 19:47

@misike

O fi fasza, dar este sigur. Eu nu dezinformez niciodată.
In ce priveste relația “lajos” cu “radu de la sf. Andrei” sunt nevoit să mă repet: nu locuiesc în Carei, habar n-am de această relație, nu cunosc bãrfele careiene.meu cunosc si scriu numai despre luxruri certe, pe care le pot dovedi oricànd.
De aia am curaj, de aia mă simt responsabil de tot ce măzgălesc pe aici, de aia semnez, așa cum este șinnormal, cu prenume si nume.

de cori la 15 June 2015 - 20:03

“Nu se poate nega dreptul cuiva de a ocupa o funcţie publică într-o primărie dacă pregătirea, comportamentul social, moralitatea şi starea de sănătate te recomandă.” Din pacate toate aceste atribute ii cam lipsesc acestui “al doilea urmaș al fostului “comindant” local”
Sa nu uite necazul si problemele create fam Jugrestan. Careienii nu uita asa usor.Nu vad cum asemenea persoana care in trecut s-a tinut numai de scandaluri la umbra tatalui sau… comindantul sa poata sa ocupe o asemenea functie.Chiar nu mai exista nici un pic de rusine in Primaria Carei,sa nu mai vorbim de respect pentru cetatenii orasului.

de misike la 15 June 2015 - 20:13

e voie sa vorbim de posta de la primaria???
e voie sa se aia in familie acolo?

de Vasi la 15 June 2015 - 22:17

Doamnelor si Domnilor imi cer scuze dar se pare ca nu stiti un lucru;nu se mai numeste Primaria Carei,se numeste :P rimaria SRL,nu stiati ? Sau adunat toate neamurile si prietenii in famiglia SRL.Pai de ce va mirati ca este haos pe acolo ? Precum turcu si pistolu!Toate sunt cu susu in jos si cu josu in sus!
Sa adunat sleahta !!!!

de LAJOS la 16 June 2015 - 09:58

Domnule MARIES ati scris la data de 15.06.2015 urmatorul text , (din context): ,,Am citit recent că un domn, al cărui nume nu îmi permit să-l divulg, fiindcă nu m-a autorizat să i-l divulg, s-a documentat ceva mai în detaliu și ceva mai multișor la sursă, adică în orașul Carei și la Primăria Municipiului Carei.” , de unde ati preluat aceasta scriere? sa citim si noi. Multumesc!

de LAJOS la 16 June 2015 - 15:11

am frunzarit putin Legea 188/1999Art. 89
(1) Detaşarea se dispune în interesul autorităţii sau instituţiei publice în care urmează să îşi desfăşoare activitatea funcţionarul public, pentru o perioadă de cel mult 6 luni. În cursul unui an calendaristic un funcţionar public poate fi detaşat mai mult de 6 luni numai cu acordul său scris.
(2) Detaşarea se poate dispune dacă pregătirea profesională a funcţionarului public corespunde atribuţiilor şi responsabilităţilor funcţiei publice, cu respectarea categoriei, clasei şi gradului profesional al funcţionarului public. Detaşarea se poate dispune şi pe o funcţie publică de conducere, cu aplicarea dispoziţiilor art. 92 alin. (2), dacă funcţionarul public îndeplineşte condiţiile de studii şi vechime în specialitatea studiilor şi dacă nu există în cadrul autorităţii sau instituţiei publice funcţionari publici care să exercite cu caracter temporar funcţia publică. Funcţionarul public poate fi detaşat pe o funcţie publică inferioară, numai cu acordul său scris.

Detalii: http://legeaz.net/legea-188-1999/art-89

Art. 92
(1) Exercitarea cu caracter temporar a unei funcţii publice de conducere vacante sau temporar vacante se realizează prin promovarea temporară a unui funcţionar public care îndeplineşte condiţiile de studii şi de vechime în specialitatea studiilor pentru ocuparea funcţiei publice şi care nu are o sancţiune disciplinară aplicată, care nu a fost radiată, în condiţiile prezentei legi

Detalii: http://legeaz.net/legea-188-1999/art-92,
…………cum cel care a scris articolul de unde a copiat Maries nu a scris tot din lege, inteleg ca acesta si-a pastrat ,,sabia lui Damocles” pt cazul in care ar cere careva drept la replica sau vreun proces. Tactic procedat, dar cam putini care fac asta. Succes!

de karcsi la 16 June 2015 - 19:09

pt. MISIKE———-urmeaza, rabdare si tutun, —–d-le CORI ar fi o chestie cu + sa ne stim direct

de eugen la 16 June 2015 - 22:04

despre care DEMIAN este vorba? cel care a fost seful politiei Carei? Sau despre fiul acestiua .

de jenica la 16 June 2015 - 22:12

despre nevasta lui imi consilierul udemere pusa de director la conta dupa ce a picat examenul cu 2 si jumate,hihihihihihi ca nici 3 nu a fost in stare sa ia si acum primaru a pus un picat la exament de director economic tulipan….ce blestem pe tulipani sa nu aiba oameni competenti pana sunt condusi de unu cu datorii si retinere pe salar si cu averea pusa pe numele copiilor

de Pavel la 16 June 2015 - 22:40

Radem noi radem dar rad si ei ca-s descurcareti foc!!!
Eu nu ma simt prost ca nu i-am votat dar fraierii cu “a mienk” iau deciziile astea proaste.
Tot asa mai departe fratilor!

de Horia Mărieș la 17 June 2015 - 01:22

@LAJOS

http://piatasm.ro/?p=1123

de LAJOS la 17 June 2015 - 11:02

@ Horia Maries-multumesc!

de todea la 17 June 2015 - 11:05

articolul a aparul in Ziarul Piata Satmareana scris in 11.06.2015, da la Carei nu se vinde numa la SM

de Horia Mărieș la 17 June 2015 - 15:30

@LAJOS la 17 June 2015 – 11:02

(y)

de todea la 18 June 2015 - 09:01

d-le Maries am vazut comentariul matale din Piata Satmarean, ce comentariu sustii ca ai facut cu privire la cei doi directori numiti la primaria Carei in Buletin de Carei, doar ai pomenit vag despre ei,daca ai stiut mai multe de ce nu ai dat amanunte,sau totusi nu prea ai curaj, asa ca nu te lauda , articolul scris despre unul din ei este din 11.iunie unde scrie si amanunte, numai ca mie in acel ziar i-mi cenzureaza scrisul pt ca am scris ca de ce nu apare ziarul si la noi, la Carei si i-am intrebat daca nu cumva sunt udmr-isti, ca oricum nu se scrie despre ei, dar asa poate au inteles ei si mi-au cenzurat scrisul nefiind nimic jignitor si defaimator

de Horia Mărieș la 18 June 2015 - 10:39

@todea la 18 June 2015 – 09:01

Domnule Todea,

Te credeam un tip bine intenționat. Dar văd că vrei doar să te bagi in seamă, să faci pe vedeta.
Nu știu sigur care Todea ești, ai uitat prenumele, fiindcă eu știu și oameni numiți Todea care sunt bine intenționați prin Carei.
Este posibil insă ca dumneata să te folosești ca alias de numele acelui Todea care este om de treabă si bine intenționat.

Curaj eu mai am, nu-ți fă matale griji din cauza asta.
Dacă n-ai fi atãt de agramat, dacă ai fi in stare să scrii două-trei rnduri ca lumea, poate aș fi ințeles și ce anume imi reproșezi.
Ce alte detalii mai vrei de la mine, nenicule?

Vrei să-ți dau mură in gură informații de genul că “tatăl fost milițian și mama, fosta angajată pe la Primaria Carei, si-au aranjat prin P.C.R. (Pile, Relații, Cunosțiințe) odraslele (fiica și fiul) în slujbe călduțe si plătite binișor, ajutãndu-se si de contextul – prietenii ți-i alegi dar rudele ți le dă Dumnezeu – că sunt rude prin alianța cu viceprimașul?

Asta ai vrut?
Asta ai primit!

Credeam, sincer, că te duce cât de cât mintea și că nu va trebui să-ți bag mură-n gură.
În ce privește tentativa dumitale de postare la Piața Sătmăreană, nenicule, îmi pare foarte rău, n-am cum să te ajut.
Poate că trebuie doar să mai inveți nițică carte, să mai faci eventual niște cursuri de utilizare a calculatoarelor – pentru incepători – și atunci o să reușești.
După câte știu eu, ăia de la Piață, nu pun restricții la postări.

Hasta la vista, baby!

de nelu la 18 June 2015 - 11:50

iara esti nervoasa ca vede lumea ca te iei numa de altii si de primari si tulipani te faci ca plaoua?

de Horia Mărieș la 18 June 2015 - 12:19

@nelu

Da măi putză, aici ai nimerit-o la marele fix.
Îti raspund în două cuvinte: E xact. De primari și tulipani mă fac că plouă.
Aia cu hai sictir ți-am mai servit-o azi, dar pe asta poți să o încasezi din nou, până când o să o înveți pe de rost:
https://www.facebook.com/gabriel.orosz.5/posts/903757989669140
Știu că îti va fi foarte greu fiindcă posezi o memorie de găină.
Iar ca supliment, ia de serveste și chestia asta neaoș careiană: Le vagy szarva cseresznyemagos kurva szarral.

de todea la 18 June 2015 - 17:09

>>,,Vrei să-ți dau mură in gură informații de genul că “tatăl fost milițian și mama, fosta angajată pe la Primaria Carei, si-au aranjat prin P.C.R. (Pile, Relații, Cunosțiințe) odraslele (fiica și fiul) în slujbe călduțe si plătite binișor, ajutãndu-se si de contextul – prietenii ți-i alegi dar rudele ți le dă Dumnezeu – că sunt rude prin alianța cu viceprimașul?”<<——pentru asta va multumesc poate sunt mai greu de cap, dar acum inteleg clar cum stau lucrurile. Nu trebuie sa va enervati pt ca gresiti, de ex.
Asta-i din context ce scriu copy-paste—,,Dacă n-ai fi atãt de agramat, dacă ai fi in stare să scrii două-trei rnduri ca lumea, poate aș fi ințeles și ce anume imi reproșezi." daca sunt agramat ma bucur ca sunt altii care poseda la marea arta sctrierea limbii romane. Totusi ,,se scrie randuri" NU ,,rnduri". Pai nu? recunosc am scris fara diacritice dar e mai usor si aleg aceasta cale mai simpla, de ce nu? In rest numai de bine!

de Horia Mărieș la 18 June 2015 - 17:51

@todea.

Hai să o lăsăm baltă, să nu mai facem pe destepții mai mult decât este cazul.
Fiindcă ne facem de râs, ne facem de cacao, ne facem de fecale.

Faptul că acel cuvânt “rânduri” a apărut scris de mine fără “â” adică sub forma “rnduri” este o simplă “typing mistake”, dacă cumva știi ce înseamnă aia și această crimă este de obicei trecută cu vederea, scuzată de indivizi bine intenționati, mai ales fiindcă odată plecată în eter postarea spre BdeC, nu mai poți să o corectezi, ai scăpăt-o definitiv de sub control! Capisci?

Dacă in schimb individul este rău intenționat, neprietenos, dușmănos, dacă este genul de om care vede paiul din ochiul altuia dar nu vede bãrna sinnochiul lui, dacă este ranchiunos, negru in cerul gurii, supărăt că vaca i-a fătat un vițel bălțat, atunci este chiar foarte grav să “mănânci” o literă, să faci o typing mistake, fiindcă ești in pericol să ajungi la pușcarie. Capisci?

La revedere și să auzim numai de bile.

de todea la 18 June 2015 - 19:48

sa fim sanatosi ca oricum raul i-l vreau multi

de LAJOS la 18 June 2015 - 20:06

lume rea si dezbinata, halal comunitate, isi merita soarta, oricum indiferent de limba pa care o vorbesc toti sunt afectati iar ei ii fura si traiesc bine din munca cetatenilor dandu-si salarii mari si impartind posturile intre ei

de Crina la 18 June 2015 - 20:20

e adevarat ca aia de la Primaria Carei nu au depus de 7 ani declaratii de venit, ca asa am, vazut scris undeva prin Buletin de Carei? pai asta este abatere de la lege si ar trebui constatata de Prefect. Pai unde lucrez eu nici nu exista posibilitate de eschiva sa nu depun declaratie de venit, acolo primarul este seful si el raspunde, nu?

de Horia Mărieș la 18 June 2015 - 20:38

@Crina la 18 June 2015 – 20:20

Sigur că este adevărat. Asa a fost pana acum câtăva vreme. Zaceau pe site declaratiile de avere din 2008.

Acum, probabil urmare criticilor de pe aici de la comentariile BdeC, la Eugen Kovacs a aparut una datata iunie 2013.
El este insă atât de bătut în cap incat nu realizeaza ca nici asta din 2013 nu mau este bună, fiindcă trebuia sa aiba una de pe la inceputul anului 2015.
Dar ca să nu vă mai pierd vremea, verificati chiar Dvs:
http://www.municipiulcarei.ro/declaratie-de-avere-primar/

de nelu la 18 June 2015 - 21:33

esti cam prost daca nu tii minte ce ai citit si crezi ca un articol e pentru tine comentariu bacsika ca vad ca esti specialist la injuraturile in orice limba.pacat ca numai acolo si exprimarea civilizata ai lasat-o la carei
https://www.buletindecarei.ro/2015/06/de-7-ani-fara-declaratii-de-avere-si-interese-in-republica-dela-primaria-carei.html

de Horia Mărieș la 19 June 2015 - 02:39

@nelu la 18 June 2015 – 21:33

Ia-ti pastila.

Esti un bou incornorat cretinule, numai eu am scris cel putin 10-15 comentarii pe aici, incepand de prin 2011 in legatura cu faptul că escrocul de primaș si gasca lui au postate pe portalul oficial al primăriei, care pe atunci era www,primariacarei.ro, contrar legii, declarații de avere și declarații de interese datate 2008. Alea erau comentarii, nu articole, măgarule repetent și impotent.

de varanudorm la 19 June 2015 - 06:34

inca unul o ia la vale

de Crina la 19 June 2015 - 07:17

Am vazut declaratia de venit a lui Kovacs nu e lucru rau ca a facut-o, numai ca aia este din trecutul indepartat si trebuia deja sa fi depus si pe anul 2014. Problema este ca numai el are depusa si aia pe 2013, cu toate ca si ceilalti angajati ar trebui sa aiba depusa si pe 2014 conform legii, pe care functionarii din Primaria Carei nu o respecta. Unde este declaratia de la achizitii publice, secretar primarie, etc…sa putem confrunta ce a scris articolul ala si ce venit au ei. Cel care a scris articolul pe buna dreptate daca nu avea sursa legala a declaratiei de venit pe 2014 publicata sa verifice informatiile putea sa scrie dupa ureche si bine a facut. La data cand a scris nu era publicata nici o declaratie de venit al celor despre care s-a scris, cu toate ca aveau aceasta obligatie conform legii. Nici primarul nu le-a cerut sa depuna acele declaratii, doar el este seful lor, nu? Pe buna dreptate se creaza un mister. Sa iasa Primaria Carei cu un comunicat de presa undeva sa lamureasca aceste aspecte, 1) cum s-a ocupat functia de secretar primarie, pt ca am inteles ca este ocupata si nimeni nu a luat peste 70 pct la examen 2) in baza carei reglementari s-a detasat din functia de achizitii publice cu studii zootehnice pe functia de director executiv adjunct la Politia Locala Carei, 3) cum a ajuns director aceea persoana la serviciul economic, cica sotia lui Imi parca sau cum am vazut ca este comentat ca se numeste ala. Nu vreau sa fiu tendentioasa dar cred ca cetatenii din Carei au dreprul sa stie.

de Horia Mărieș la 19 June 2015 - 08:17

@Crina la 19 June 2015 – 07:17

Bravo. Merci ptr. colaborare.
Va mai asteptam pe aici pe la Comentarii.
Le vedeti bine.

de Crina la 19 June 2015 - 09:00

P.S. …..au drepTul(scuze)

de Crina la 22 June 2015 - 08:26

gata s-a asternut linistea peste plai?

de ionel la 23 June 2015 - 08:51

s-a asternut tacerea, pt ca asa e romanul, amnezic, dar asta i-l aecteaza – institutiile care trebuiau sa se sesizeze trec cu vederea , drept la replica pt. a nu se face valuri, nu se cere si uite asa cainii latra , ursul se plimba, vazandu-si de drum

de Horia Mărieș la 24 June 2015 - 05:25

@ionel la 23 iunie 2013, ora 8:51

Nu s-a așternut nici o tăcere, n-avea matale nici grijă, fiindcă mai sunt unii cărora nu le poate inchide nimeni gura niciodată, dar care mai au uneori și alte treburi de făcut.

Revenim la subiect.

Într-un ziar sătmărean de circulație mondială, la o rubrică de tot rahatul, unde autorii nu-și semnează niciodată articolele, dar despre care știe toată lumea că sunt mazgalite cu venin, la beție, de jogodia nerecunoscătoare numită Sz.L., puteti citi azi următoarele rânduri sub titlul “Dacă prostia ar durea, ar fi corectă declaraţia!”, citez: “Pe site-ul Primăriei Carei au apărut cele mai recente declaraţii de avere ale consilierilor locali completate până la data de 15 iunie 2015. Trecând peste conţinutul lor, se poate remarca faptul că doi consilieri locali habar nu au în ce calitate sunt obligaţi să depună respectivele declaraţii. Unul dintre consilierii cei mai vocali a depus declaraţia de avere în calitate de director al unei firme private. Celălalt consilier, mai puţin vocal, dar mai penal, a completat declaraţia de avere în calitate de profesor la un colegiu din municipiul Carei. N-ar fi exclus ca la unitatea de învăţământ la care predă să fi depus o declaraţie de avere în calitate de consilier local. Revoltător este faptul că e vorba de doi intelectuali. Dacă ar fi fost vorba de doi analfabeţi, lumea ar fi trecut cu vederea greşeala. Însă, având în vedere studiile superioare ale celor doi, careienii se tot întreabă ce fel de oameni decid în numele lor în calitate de membri ai Consiliului Local. Şi nicidecum în calitate de directori sau de profesori!”

Bănuiesc că nu vă este greu să ghiciți cine sunt cei doi consilieri la care face referire bețivanul. Nu am de fel intenția sa devin avocatul lor, să-i apăr, fiindcă ambii sunt majori, vaccinați, se pot apăra singuri, pot da singuri replica necesară individului nesimțit care ii calomniază, dacă aceasta le va fi vrerea.

Eu o să mă refer la alte două-trei lucruri rezultate din lecturarea rapidă a mâzgăliturilor obraznice, mincinoase șe josnice produse de “finul” (cu sensul de rudenie prin alianță, în nici un caz un sens de caracterizare, ca om) al pupincuristul primașului careian.

Prima minciună sfruntată a celui care a incasat o binemeritată găleată de bălegar de cal în cap, pe care i-a cadorisit-o soțul nepoatei grăjdarului grófului Károlyi: “Pe site-ul Primăriei Carei au apărut cele mai recente declaraţii de avere ale consilierilor locali completate până la data de 15 iunie 2015″.

Măgarule pestilențial nesimțit și neobrăzat numit Sz.L., ți se potrivește la marele fix titlul pe care l-ai ales, ăla cu “dacă prostia te-ar dura ai urla pe Corso prin Carei”, fiindcă, te informăm cu drag și pe dumneata pe această cale, că exact acum 5 minute, pe site-ul Primăriei Carei se află declarații de avere (mă refer doar la “conducere” și la consilierii locali), datate luna iulie 2013 pentru Kovacs si Keizer, datate 2012 și 2013 (cu o singura exceptie, datată 2015) pentru consilierii opoziției si datate luna iunie 2015 pentru consilierii UDMR și ai celorlate partide ciurucuri de doi bani care se aliază cu UDMR-ul la ședințele consiliului local, mă refer explicit la PSD și PLR.

Explicația: Megyeri Tamás Robert și-a dat seama, urmare comentariilor și articolelor acide apărute pe această temă în BdeC, că poate fi “groasă “chestia legată de faptul că toate declarațiile de avere aflate pe site-ul pe care-l administrează sunt depăsite ca termen (fiindcă inainte, toate, dar absolut toate, erau datate anul 2008) și a organizat o clacă cu respectivii “vinovați”, i-a pus să scrie rapid declarațiile de avere actualizate. Presupun că M.T.R. n-a avut acces la primar, la viceprimar și la consilierii opozitiei (cu excepția unuia) și i-a lăsat in plata domnului cu declaratiile lor, datate 2012 și 2013 fiindcă tot nu se prinde lumea, (nu-i așa?) că e mulți și proști. Nu suntem noi chiar toti proști bătuți in cap, așa cum este individul numit Sz.L.

Îl informez cu respect (tisztelettel) pe M.T.R., jurnalist ce scrie pe anzix, magánember, consilier personal al primașului Kovács, membru al Biroului Permanent al UDMR Carei (a nagykárolyi RMDSZ választmányi tagja) – sper că n-am uitat nici unul din titlurile la care dânsul ține foarte mult – că tot nu și-a făcut ca lumea treaba de administrator de site oficial al Primăriei Carei, fiindcă, in primul rãnd, nu se pricepe și fiindcă, in al doilea rând, in conformitate cu prevederile art. 4 alin. (2) din Legea 176/2010, persoanele la care se referă Legea nr. 176/2010 (primari, viceprimari, consilieri locali) au obligația să depună sau să actualizeze declarațiile de avere și declarațiile de interese anual, cel mai târziu la data de 15 iunie.

În consecință, se poate ușor constata că sunt în culpă azi d.p.d.v. al prevederilor Legii nr. 176/2010: Kovacs Jenö, primar (22.07.2013); Keizer Ludovic, viceprimar (16.07.2013); doi consilieri UDMR (iunie, iulie 2012) si trei consiliri PNL (doi anul 2012, unul anul 2013). De asemenea, sunt in culpa consilierii locali care in urma solicitării d-lui magánember M.T.R. de reactualizare a declarațiilor pe anul 2014, le-au înregistrat după termenul legal de 15 iunie 2015 și anume Csizmadia și Păușan.

Așa că mult stimate M.T.R. bácsi, pune maatle mână și mai completează site-ul cu respectivele declarați de avere, fiindcă n-ai scăpat, fiindcă nici acum nu este treaba in regulă, cu tot efortul pe care l-ai depus și cu toată mânăreală pe care ai pus-o la cale!

Pentru “Aparatul de specialitatea al primarului / personal”, lucrurile nu sunt nici acolo de loc regulă, fiindcă declarațiile care se găsesc pe site sunt toate datate in anul 2014 deci nici in acest caz nu se respectă Legea 176/2010, fiindcă ele trebuiau să fie reactualizate până la data de 15 iunie 2015! Capisci fiacskám? Meg tudod eszt a nagyon nehéz dolgokat érteni?

Ar mai fi de constatat ca la “Aparat / personal”, lipsesc cu desăvârșire declarațiile unor persoane “importante” din cadrul Primăriei Carei, cum ar fi: Bekö, Sroth (mai este sau nu mai este Sroth Clara secretarul primăriei fiindcă așa apare pe site, dar hârțoagele emise de Primăria Carei le semnează Anca Demian ca secretar), Anca Demian, Iuga Victor, M.T.R., Boros Ernö, etc. Treaba lor, treaba lui M.T.R.

Szóval, tiszttelt Sz.L. és tiszttelt M.T.R., meg bukatatok mindketen nagyon csunyán ezen a könyu vizsgán.!
Vă aștept neapărat la sesiunea de coringențe care va avea loc la toamnă, la o dată ce va fi anunțată ulterior.

de Horia Mărieș la 24 June 2015 - 06:14

P.S. In atenția celor interesați. Inclusiv in atenția Kovacs, Keizer, M.T.R., Boros Erno, Anca Demian, Beko Tamas, etc.

Art. 29, Legea 176/2010

1) Nedepunerea declaratiilor de avere si a declaratiilor de interese in termenele prevazute de prezenta lege, precum si nedeclararea, in declaratia intocmita potrivit anexei nr. 1, a cuantumului veniturilor realizate, sau declararea acestora cu trimitere la alte inscrisuri constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 50 lei la 2.000 lei. Agentia (Națională de Integritate) poate declansa din oficiu procedura de evaluare.

de Horia Mărieș la 24 June 2015 - 06:19

Fiindca Kovacs si Keizer sunt demnitari, deci au mai multă “demnitate” decât alții, rog frumos A.N.I. să-i sancționeze imediat cu o amenda de 2000 (douămii) lei. S-ar simți extrem de jigniți în “demnitatea” lor dacă cuantumul amenzii ar fi mai mic.

Lui M.T.R., fiindcă este tânăr, începător și prostuț, rog ca A.N.I. să-i aplice doar o amendă de 1000 (omie) lei.
Multumesc A.N.I.!

de LAJOS la 24 June 2015 - 11:40

@ Horia Maries- dar nu numai si CIPRIAN trebuie sa depuna ca este consilier la achizitii publice pe schema chiar daca este detasat Director Executiv Adjunct pe 6 luni la Politia Locala chiar daca nu indeplineste conditiile art. 89 din Legea 188/1999. Alo DNA , cum e cu abuzul in serviciu???????

de emil la 24 June 2015 - 14:05

Cine plateste amenda? Cumva tot contribuabilul careian?

de Horia Mărieș la 24 June 2015 - 17:26

@emil la 24 June 2015 – 14:05

Radio Erevan răspunde întrebării Dvs: EVIDENT!

de Horia Mărieș la 24 June 2015 - 17:50

@LAJOS in 24 iunie 2015 ora 11:40.

Dacă vă referiți la dl. Ciprian Demian, declarația de avere si de interese a acestuia se poate consulta pe site-ul Primariei Carei.

http://www.municipiulcarei.ro/media/images/hcl/demian%20ciprian.pdf

Este drept, ea este datată 12 iunie 2014, deci numitul Ciprian Demian trebuie să fie amendat neapărat de A.N.I. cu o sumă cuprinsă intre 50 și 2000 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 176/2010. În ce privește conțnutul declaratie sale de avere, datată 12.06.2014, n-am nimic de comentat fiindcă omul este sărac lipit (csóró). Dar, mai mult ca sigur, nu va mai fi așa mult timp, adicá după cãtiva ani petrecuți in noua funcție politieneascá, va avea sigur vilă in Carei, așa cum și-a făcut și un alt funcționar public, zic doar aici de numitul Petcu. Așa se poartă în Nagy Căreii Mari, nu trebuie să vă minunați prea tare.
Cine împarte, parte-și face.

Nu pot să discut implicațiile prevederilor Legii nr. 188/1999 in cazul numitului Ciprian Demian fiindcă nu cunosc din sursă directă detaliile cazului și nu am văzut cu ochii mei documentele (mai ales certificate medicale, etc.).

de Horia Mărieș la 24 June 2015 - 18:09

@crina + @ionel:

“Gata, s-a așternut liniștea peste plai???”

de Horia Mărieș la 24 June 2015 - 19:36

Îmi place mai nou foarte mult de reacția extrem de rapidă a domnului M.T.R.
Tot ce-i zic, face!
Te pomenești că s-a pus pe treabă!

Azi dimineata, cãnd l-am bgat în măsa pe Sz.L., pe site-ul oficial al Primariei Carei se lăfăia declaratia de avere si de interese a primașului Eugen Kovacs Jeno datata anul 2013. Dupa nici 12 ore, M.T.R. a înlocuit-o cu una datata (oare datată anterior decat data înregistrarii?) 12 iunie 2015.
Le-a intrat la baștanii Careiului tare de tot frica în oase de amenzile A.N.I.
Bravo, este bună și sperietoarea ANI la câte ceva, nu-i așa?

http://www.municipiulcarei.ro/media/images/hcl/kovacs%20eugen.pdf

Declaratia de avere și interese a lui Keizer Ludovic a rămas tot cea din anul 2013.
Hai, la muncă tinere magánember M.T.R., nu la íntins mâna, de ce ai ramas pe tanjeala, mai ai o gramada de treaba de facut, mai ai o gramada de declaratii (expirate, iesite din termen), de inlocuit pe site. Succesuri!

Si apropo de site, magánember M.T.R.: nu uita sa completezi site-ul cu toate hotararile (complete, inclusiv anexe) adoptate de Consiliul Local al Primariei Municipiul Carei in ultimii 10 (ani). Asta fiindca asa trebuie, fiindca asa cere Legea, fiindca asa este muszaj si ca sa nunte plictiseti prea tare frecand menta pe la Primaria Carei.

de Horia Mărieș la 24 June 2015 - 19:48

P.S. Nu mă pricep, dar intreb și eu cu naivitatea nevinovată care mă caracterizează: Oare in declaratia de avere Eugen Kovacs datată 12.06.2015, la pct. 8.3 Copii, este corect ca primașul să tragă linie?

O intreb pe @crina care se pare că le are cu astea, cu declaratiile de avere.
Este adevărat, primașul are copii majori, lucru de care trebuie să se tină seama.

Singurul lucru pe care nu mă pot insă abține să nu-l remarc este faptul ca in viata mea n-am văzut o declaratie de avere a unui primaș atât de virgină. Omul ăsta este inspaimântător de sărac, de KOLDUS. Oare pentru ce muncește dacă nu reușește, in cei peste 14 ani de când este primar al Nagykároly să facă nici un pic de cheag? Ăsta este sau prost de-l doare, sau un mincinos nerușinat. Altă explicație eu nu găsesc. Iar oferirea unor informații false sau incompete in declaratia de avere este o faptă penală, ce intră la categoria fals in declarații pe proprie răspundere. A se lua notă de “organele” interesate.

de Horia Mărieș la 24 June 2015 - 20:04

Te rog eu foarte frumos, stimate d-le magánember M.T.R. să nu-l informezi, să nu-i printezi mâine dimineața lui Kovacs, așa cum faci cu regularitate, toate prostioarele pe care le scriu eu pe aici pe la comentariile de la BdeC la adresa primașului de Căreii Mari, in cadrul raportului numit “Revista presei”. Nu merita să consumi ink-ul de imprimantă. Fiindcă ăla este platit tot din bani publici, din banii contribuabililor careieni, inclusiv din banii mei. Matale, d-le M.T.R., după câte știu eu, incă nu ești contribuabil de Carei și te doare drept în șpiț de bugetul local, ești contribuabil de Căpleni (Kaplony).

S-ar putea să se supere primașul, să se enerveze graoznic, să facă apoplexie sau un chiar un nefericit atac “cardanic” și nu vreau, Doamne ferește, să-l am pe conștiință. Vă mulțumesc anticipat, domnule magánember, pentru amabilitatea dvs.

de Horia Mărieș la 24 June 2015 - 22:30

Ora 23:00.

Pe surse (Realitatea TV): Ponta pus sub control judiciar. Ponta va avea interdicție de a intra în Guvern.

Dacă ar fi și adevărat, ar fi chiar mișto, mânca-ți-aș, gádzsó primaș (ăla care ai indemnat pe față careienii, împreună cu Sigheteanu – La mulți ani Prea Sfinția ta! – cu Govor, cu Ștef și cu presa sătmăreană+careiană de tot rahatul, aservită și platită de matale, să voteze pro-Ponta in ziua 16 noiembrie 2014, de tristă amintire atât pentru domnia voastra cât și pentru gașca mafiotă și famiglia dumitale.

de Horia Mărieș la 25 June 2015 - 05:52

Haolieu, mânca-ți-aș gádzsó, da’ rău mai e Coica ăsta :-) Este negru in cerul gurii. Dar primașul Kovács îl apreciează.

“Masculic, pe placul lui Coica.
Primarul Coica a lăsat să se înţeleagă că fostul şef al facţiunii UDMR din Consiliul Local, Masculic Csaba, ar fi fost o soluţie pentru postul de viceprimar, doar că deputatul Kereskenyi Gabor nu l-ar fi vrut. “Eu am înţeles că UDMR nu doreşte postul de viceprimar. Şi vă spun eu de ce nu îl doreşte. Pentru că Masculic Csaba ştie administraţie şi l-ar fi concurat pe Kereskenyi anul viitor. Masculic dacă ar veni ca viceprimar s-ar consolida şi Kereskenyi ar rămâne pe dinafară. Aceasta este teama lui. Avem capacitatea să conducem şi fără UDMR. Eu nu am prieteni la UDMR. Eu nu pot fi prieten cu duşmanul meu. Ei nu sunt obişnuiţi să muncească. Kereskenyi ce face?! Se duce în Parlament şi se odihneşte, doarme un pic, bine mersi. Vine înapoi şi face pe ideologul politic”, a spus Dorel Coica.

Ironii finale către UDMR
Întrebat de jurnalişti despre posibilitatea ca UDMR să îşi exercite majoritatea şi să îşi pună doi viceprimari, Dorel Coica a fost extrem de ironic cu un astfel de scenariu. “Pe unul dintre viceprimarii de la UDMR o să îl trimit în partea stângă a Someşului şi pe celălalt pe dreapta să numere câinii. Apoi, să îmi prezinte raportul a doua zi. Asta o să le dau viceprimarilor de la UDMR, dacă tot mă ameninţă că schimbă viceprimarii”, a conchis Coica.”

de LAJOS la 25 June 2015 - 12:46

@ Horia Maries, din contextul scris de d-voastra,,,Dacă vă referiți la dl. Ciprian Demian, declarația de avere si de interese a acestuia se poate consulta pe site-ul Primariei Carei.

http://www.municipiulcarei.ro/media/images/hcl/demian%20ciprian.pdf

Este drept, ea este datată 12 iunie 2014, deci numitul Ciprian Demian trebuie să fie amendat neapărat de A.N.I. cu o sumă cuprinsă intre 50 și 2000 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 176/2010. În ce privește conțnutul declaratie sale de avere, datată 12.06.2014, n-am nimic de comentat fiindcă omul este sărac lipit (csóró). Dar, mai mult ca sigur, nu va mai fi așa mult timp, adicá după cãtiva ani petrecuți in noua funcție politieneascá, va avea sigur vilă in Carei, așa cum și-a făcut și un alt funcționar public, zic doar aici de numitul Petcu. Așa se poartă în Nagy Căreii Mari, nu trebuie să vă minunați prea tare.
Cine împarte, parte-și face.

Nu pot să discut implicațiile prevederilor Legii nr. 188/1999 in cazul numitului Ciprian Demian fiindcă nu cunosc din sursă directă detaliile cazului și nu am văzut cu ochii mei documentele (mai ales certificate medicale, etc.)………….in legatura cu DECLARATIA o sa va informez in viitor mai multe, dar in legatura cu prevederile Legii 188/1999, nu retin si nu stiu sa fi scris nimeni ca Cipri nu corespunde medical decat ca trebuie sa corespunda din mai multe puncte de vedere conform legii printre care si vizite medicale , adica medical si se dau si teste psihologice, scrie la lege. In rest numai de bine.

de LAJOS la 25 June 2015 - 12:49

PS @ Horia Maries ….in prezent o fi pe site-ul primariei si DECLARATIA DE AVERE a lui Demian Ciprian, DAR CAND A FOST POSTATA pe site, ca inca in 14-15. iunie. 2015 nu era postata nicaieri

de todea la 25 June 2015 - 15:45

ei bine dar Demian Anca despre care au scris unii unde are declaratie din asta de avere ca pa saitul primariei nu a gasit

de tina la 25 June 2015 - 15:49

am observat caci cum se mai scrie si se insista pe careva cum apare declaratia de avere, numai caci comit mari greseli in graba lor, amatori totusi, ei numai cred ca sunt buni, aveti rabdare si veti vedea tsunami.

de LAJOS la 25 June 2015 - 15:54

la urma urmei cand a fost numit Ciprian asta director executiv adjunct la Politia Locala Carei ca deja incepe sa fie ,,pletyka” de ce nu clarifica careva chiar de la primarie ce dracu se ascund daca totu-i legal, sa stim cine ne va amenda ca de ajutat nu ne va ajuta sigur

de ANIF, Filiala Somes-Criș, Unitatea de administrare Satu Mare la 26 June 2015 - 19:08

https://vimeo.com/126900231

de Horia Mărieș la 27 June 2015 - 05:27

@un careian get beget + @misike + @todea + @nelu +@ionel

I-am băgat în seamă numai pe cei ce scriu pe pagina asta. Restul, analfabeții onaniști, autonomuiștii, cei care măzgălesc șârguincioși pe celelalte pagini, ca de exemplu @zsolti + @dragos + @careiu + @radu + @Pop Mihai + @az ember, etc. (mai sunteți mulți, haverek?), să citească tot de pe aici. Mă refer, bineînteles la pupincuriștii care-s plătiți, sau la voluntarii binevoitori dispusi să-l lingă în fund permanent pe primás, în timp ce eu îl mut mereu, ca în vorba aia devenită deja clasică: “in fiecare dimineață sunt nevoit să mut fuște și mai ales pe a legtiszttelteb primás úr”.

V-aș sugera ceva, fiindcă sunteți deja prea mulți și mă faceți să pierd mult prea multă vreme cu voi, dialogând separat cu fiecare, datorită faptului că eu așa am considerat că este politicos și anume să acorzi atenția cuvenită oricui ți se adresează direct, indiferent de ce hram poartă, să-l bagi în seamă măcar cu un scurt răspuns sec pe fiecare dacă acesta te porcoșește in mod nemeritat, pe fiecare ce îți face onoarea să te înjure. Acestora, nu am vrut niciodată să le rămân dator. Și nici nu le-am rămas.

V-aș sugera să delegați unul sau doi specialiști care să vă reprezinte plenar.
De exemplu, delegați-l vá rog pe Boros Ernő, și/sau pe Megyeri Tamás Róbert, sau, eventual, și doar în extremis, pe “finul” Szász Lorand.

Primii doi au măcar un statut oficial, sunt consilierii personali ai primásului, sunt funcționari publici și dacă scriu ei ceva, este ca și cum ar scrie chiar primásul cu mânuța lui (fiindcă ăla tot nu știe carte), sau s-ar emite un comunicat oficial din partea RDMSZ Carei, cei doi erijându-se de fapt ín rolul de “formatori de opinie” pe plan local ai respectivei organizații (a)politice.

În plus, cei doi au învățat măcar ceva carte la viața lor, chiar dacă unul a făcut-o la Academia “Ștefan Gheorghiu” iar celălalt la un colegiu falit de doi bani din Oradea; cei doi știu măcar să scrie – și de ce să nu fiu fair play și să nu recunosc, că uneori, mai rar ce-i drept, o fac chiar bine; cei doi știu să citească și apoi să-i prezinte primásului în fiecare dimineață, ca niște funcționari publici conștiicioși ce sunt în fiecare raportul printat al presei locale, tot ce se scrie despre primás, bun sau rău, în presa județeană, inclusiv tot ce scrie pe aici pe la Comentariile din BdeC :-) ; cei doi au o mare experiență gazetărească și au dobândit dexteritatea de a pune în pagină un text scris corect, fără greșeli flagrante, inteligibil, chiar dacă apoi acesta apare pe o hârtie igienică tipărită săptămânal sau chiar dacă apare in versiune online pe o carte poștală ilustrată, adică pe anziksz (képeslap), care de fapt este un cuvânt provenit/împrumutat în limba maghiară din limba germană – Ansichtkarte.

În felul ăsta s-ar ridica cåt de cât nivelul intelectual al “conversației” noastre, al “chat-ului” nostru, lucru care s-a și dovedit deja în cele câteva cazuri, clenciuri, schimburi de opinii, pe care l-am avut deja în presa scrisă, pe câteva pagini bune, cu cei doi năzdrăvani.

N-aș mai fi nevoit să mă cobor nici eu până la nivelul genunchiului broaștei și să mă contrez mereu cu diverși indivizi insipizi, incolori și inodori care poate că n-au obținut notă de trecere nici măcar in clasele primare, care se plictisesc pe acasă și încep sa măzgălească, doar ca să se bage in seamă, neîntrebați, doar ca să facă pe vitézek si pe vedetele locale; să mă conversez cu cei care chinuiesc mereu limba română; cu cei care te fac să crezi că, în opoziție cu istoria bine cunoscută până în prezent, căruța cu proști nu s-ar fi răsturnat la Caracal ci exact in curtea primăriei din Carei, aia Arany Szarvas Fogadău, aia cu amorezații Alexander Petrovics și Julia, clădirea renovată recent cu cca 2 milioane de €uroi din banii contribuabililor careieni, ca să se lăfăie primásul, gașca și famiglia lui în ea.

Sper că am fost suficient de clar și că nu mai este nevoie nici să o lungesc acum și că nu va fi nevoie nici să mă repet cu o altă ocazie.

Aștept răspunsul dvs. – dar pe rând, vă rog frumos să nu vă înghesuiți prea tare – la această propunere de GENTLEMEN’S AGREEMENT – Acord, înțelegere verbală care nu are ca urmare consecințe juridice, ci creează numai obligații morale între părți; înțelegere între oameni de onoare. ♦ [Pron. gentelmenz ăgriment. / < engl., fr., it. gentlemen's agreement < engl. gentlemen – domni, agreement – acord]. Sursa: DN (1986)

Cu respect, dar doar cu acel respect de care sunt eu în stare să-l am vis-a-vis de dvs. și pe care, în mod cert, nu vi-l datorez.
Să auzim numai de bine și să ne iubim ca frații. Vă doresc un weekend foarte plăcut și fără ploaie.

Lasati un comentariu