Klaus Iohannis cere demisia premierului Ponta

• publicat la: 5 iunie 2015
Klaus Iohannis cere demisia premierului Ponta

Klaus Iohannis cere demisia premierului Victor Ponta.

Preşedintele a solicitat demisia în cadrul unei declaraţii de presă în contextul în care Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, vineri, că procurorii au dispus începerea urmăririi penale faţă de premier. Reacţia lui Victor Ponta a fost promptă, el afirmând într-o postare pe Facebook că nu îşi va da demisia.

„S-a comunicat public că premierul e invinuti de fapte penale. După pararea mea, e o situaţie imposibilă pentru România ca  premierul să fie învinuit de fapte penale. Pe de altă parte, pentru România, cel mai rău lucru care s-ar putea întâmplă acum e o criză politică. Având în vedere toate acestea, solicit demisia premierului Victor Ponta. Aceste consideraţiuni şi solicitarea de demisie le-am comunicat premierului într-o discuţie pe care am avut-o acum câteva minute. Va mulţumesc”, a declarat preşedintele.

DNA a anunţat vineri că procurorii au dispus începerea urmăririi penale faţă de premierul Victor Ponta, la data  faptelor avocat, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul de corupţie de la companiile energetice Turceni şi Rovinari privind încheierea unor contracte de asistenţă juridică.

sursa cotidianul.ro

Lasati un comentariu