BAC 2015 Carei: ,,destul de uşor’’ la ultima probă scrisă

• publicat la: 3 iulie 2015
BAC 2015 Carei: ,,destul de uşor’’ la ultima probă scrisă

Astăzi, 3 iulie 20154, s-a desfăşurat ultima probă scrisă a examenului de Bacalaureat, proba E) d)- proba la alegere a profilului şi specializării.

Pentru ultima probă a examenului de Bacalaureat, candidaţii au putut opta, în funcţie de profilul şi specializarea urmate.

În curtea Liceului Teoretic s-au aflat absolvenţii tuturor liceelor careiene şi din Tăşnad care au susţinut examen din materia preferată. Toţi  au ieşit uşuraţi de la  examenul susţinut , spunând că subiectele pe care le-au primit le-au dat ceva emoţii, dar au fost rezolvabile şi s-au descurcat.

Cei mai mulţi speră că vor lua note mari şi sunt nerăbdători să afle media pe care o vor obţine la examenul de bacalaureat.

,,Destul de uşor’’, aşa au catalogat Bac-ul 2015, absolvenţii clasei a XII-a care au susţinut proba la geografie la central de examinare de la Liceul Teoretic.

,,Am dat la geografie şi a fost destul de uşor, m-am aşteptat să fie mai greu. Am ştiut să rezolv subiectele şi zic că m-am descurcat destul de bine. Mă aştept  să iau 8 sau 9’’, a declarat Maria Derşedan, absolventă a profilului uman, specializarea filologie de la Liceul Teoretic.

Şi Brânduşa Babici, absolventă de filologie consideră că proba la geografie a fost ,,destul de uşoară’’. ,,Nu ştiu să aproximez ce notă iau deocamdată, am timp după ce ajunga acasă şi văd baremul’’. Brânduşa  e  hotărâta  să urmeze Facultatea de Bussines din Cluj Napoca.

Şi Manherz Johanna a ales   geografia la ultima probă scrisă a bacalaureatului. A crezut că la această probă va fi mai greu, dar cu toate că a primit multe cerinţe de rezolvat, s-a descurcat. ,,Am avut de exemplu, cerinţe la care trebuia să fac deosebiri între oraşe sau între zone de relief şi am avut doar deosebiri, nu şi asemănări, ceea ce a fost puţin mai greu, dar până la urmă am ştiut să le fac şi voi lua notă bună’’, a declarat Johanna, absolventă a profilului turism şi alimentaţie de la Colegiul Tehnic ,,Iuliu Maniu’’.

 

Pentru cei care au dat examen din biologie, subiectele au fost puţin mai complicate, dar nu au ridicat probleme deosebite.

 

Heveli  Walter  este absolvent al profilului tehnologic de la Colegiul Tehnic ,,Iuliu Maniu’’. El  a ales să dea ultima probă a examenului de bacalaureat la biologie şi spune că subiectele au fost ,,puţin complicate…dar m-am descurcat acceptabil.  Subiectul 3 mi s-a părut mai greu, a fost vorba de genetică, de boli ereditare  dar  subiectul 2 a mai fost greu. La primul subiect a fost destul de uşor şi sper la final să iau un 7.  Încă nu ştiu la ce facultate voi merge, dar dacă trec cu bine peste bacalaureat, cu siguranţă voi da la facultate.’’

Proba scrisă la alegere a profilului și specializării, din cadrul examenului de Bacalaureat, desfășurată în data de 3 iulie 2015, a fost susținută de 2453 candidați din totalul de 2509 înscriși, un număr de 56 candidați fiind absenți.

Candidații prezenți au susținut proba scrisă la următoarele discipline:

Fizica – 57,  Chimie – 158,   Biologie – 789,   Informatică – 176,    Geografie – 1195,   Logica – 3,  Psihologie – 8,   Economie – 9

Filosofie – 58

Nu au fost semnalate incidente.

AnaMaria Roman

Lasati un comentariu