Concurs de Fotoreportaj. Workshop de fotografie la Gârda de Sus

• publicat la: 21 iulie 2015
Concurs de Fotoreportaj. Workshop de fotografie la Gârda de Sus

Organizația Compas în parteneriat cu Adminsitrația Parcului Natural Apuseni organizează în perioada iunie-august Zilele Parcului Natural Apuseni”. Proiectul este unul mai amplu, cuprinzând în primă fază două workshop-uri de fotografie şi un concurs de fotoreportaj. Evementinul-cheie al proiectului va fi Padiș Fest, care va avea loc în perioada 21-23 august 2015, în cadrul festivalului urmând să se organizeze organiza mai multe evenimente artistice, de cunoaștere a naturii și de aventură în toată zona turistică Padiș.

Primul atelier de lucru din cadrul proiectului a avut loc în perioada 26-28 iunie, la Padiş-Glăvoi, participând 18 fotografi amatori, respectiv doi experţi, care au surpins prin lucrările lor mai multe zone, printre care şi Camping Glăvoi, Cetăţile Ponorului sau Amfiteatrul Boghii.

Al doilea workshop de fotografie pe tema turismului responsabil în Parcul Natural Apuseni, va avea loc în perioada 24-26 iulie la Gârda de Sus. Participanţii vor trece printr-o scurtă introducere teoretică în fotografie, ulterior deplasându-se în zona limitrofă, Scărişoara sau Valea Arieşului, pentru a încerca să surprindă patrimoniul cultural şi natural al zonei. Acest atelier va fi facilitat de Andrei Posmoşanu, cunoscut specialist în fotografierea naturii, preluat de mai multe ori de publicaţii precum National Geographic, fiind totodată membru fondator al Federaţiei Române de Speologie.

Participanţii vor campa în cadrul Centrului de Vizitare al Parcului Natural Apuseni din Gârda de Sus. Nu se percepe o taxă de participare dar cheltuielile privitoare la transport şi mâncare nu sunt suportate de organizatori. Se recomandă participanţilor să îşi aducă propriile corturi. Participanţii vor avea acces la bucătăria şi grupul sanitar al Centrului.

Invităm de asemenea pasionaţii de fotografie să participe la Concursul de Fotoreportaj Parcul Natural Apuseni. Acestaare scopul de a crea un dialog pe tema turismului responsabil, de a descoperi problemele, pericolele, dar și oportunitățile cu privire la dezvoltarea turismului responsabil și a dezvoltării durabile. De asemena, are în vedere și promovarea proiectul „Zilele Parcului Natural Apuseni.

În ceea ce privește subiectele abordate, Organizatorii propun următoarele subiecte:

  • Frumusețile Parcului Natural Apuseni: stânci, brazi, peșteri, vietăți și frunze
  • Trecutul și prezentul. Locuitorii Parcului Natural Apuseni
  • Patrimoniul cultural din zona Parcului Natural Apuseni, importanța valorilor tradiționale

Fotografii amatori sau profesioniști care doresc să participe la concursul de fotoreportaj își pot trimite fotografiile până în data de 10 august prin email la contact@compas-romania.orgși neaparat încărcate într-o versiune sub 8MB pe harta Parcului Natural Apuseni (http://compas-romania.org/concurs/). Câștigătorii concursului de fotoreportaj vor avea fotografiile expuse la o expoziție organizată în cadrul Padiș Fest,  dar și în Oradea, și Centrele de vizitare ale Parcului Natural Apuseni.

Lasati un comentariu