Cursuri de calificare pentru someri

• publicat la: 7 July 2015
Cursuri de calificare pentru someri

Sarcinile Agentiei Judeteane pentru Ocuparea Fortei de Munca Satu Mare in anul 2015 in domeniul formarii profesionale a adultilor sunt multiple.

In programul pe anul 2015 sunt prevazute calificarea a 666 persoane in cautarea unui loc de munca, in meseriile solicitate de agentii economici din judetul Satu Mare. Meseriile cuprinse in Programul judetean sunt: : agent de securitate; asfaltatori; babysiter; bucatari ; coafor; cofetar patiser; comunicare in limba engleza; confectioner asamblor articole textile; contabil; electrician de intretinere si reparatii in industria mica; frizer; infirmiera; ingrijitoare batrani la domiciliu; inspector resurse umane; instalator instalatii tehnico-sanitare si de gaze; lacatus mecanic; lucrator in comert; lucrator in confectii piele si inlocuitori ; lucratori in structuri pentru constructii; lucrator in tamplarie manichiura- pedichiura ; mecanic auto; ospatar; strungar universal ; sudor; stivuitorist; tapiter.

Cursurile vor fi finantate din Bugetul Asigurarilor de Somaj si se vor derula fie prin centrele regionale de formare profesionala, fie prin furnizori de servicii acreditati.

Cursurile vor fi gratuite atat pentru somerii indemnizati cat si pentru cei neindemnizati.

In luna iulie 2015, se vor organiza urmatoarele cursuri de calificare:

  1. Contabil                  14 persoane;
  2. Agent de asigurari    14 persoane;
  3. Stivuitorist               14 persoane;

Persoanele interesate tebuie sa se adreseze Compartimentului de formare profesionala din cadrul Agentiei Judetene pentru Ocupare  Fortei de munca Satu Mare, strada Ion Ghica nr 36 telefon 0261/770237.

Lasati un comentariu