Erorile din manualele şcolare italiene legate de minoritatea maghiară din România

• publicat la: 29 august 2015
Erorile din manualele şcolare italiene legate de minoritatea maghiară din România

Deşi românii sunt majoritari în Transilvania şi au fost majoritari în toate perioadele istorice, unele manuale de geografie din Italia dezinformează şi induc în eroare tinerii elevi din clasele gimnaziale!

Limba maghiară este limba oficială în România iar ungurii din România luptă pentru independență. Asta învață elevii de gimnaziu din Italia dintr-un manual de geografie, potrivit celor relatate de Dan Tanasa.

Românii, grupul etnic dominant, trăiesc în afara arcului Carpatic iar ungurii, al doilea grup etnic, sunt concentrați în Transilvania. Informația este cuprinsă într-un manual de geografie din Italia destinat elevilor din clasele 6-8.

Elevii italieni mai află și faptul că limba maghiară ar fi fost recunoscută oficial și că ungurii din România luptă pentru independență. Din formularea autorilor manualului reiese, în mod eronat, că limba română nu ar fi singura limbă oficială de stat în România.

Dacă Kelemen Hunor și DMR alături de Laszlo Tokes și restul organizațiilor separatiste maghiare afirmă că militează pentru autonomia teritorială, iată că elevii italieni sunt învățați despre adevăratele intenții secesioniste ale liderilor comunității maghiare din România: independeța.

integral pe Dan Tanasa