Zece medici reținuți la Oradea

• publicat la: 14 august 2015
Zece medici  reținuți la Oradea

Doisprezece persoane, printre care 10 medici și o farmacistă, au fost reținute de procurorii DIICOT Oradea într-un dosar de fraude cu rețete fictive, urmând să fie prezentate vineri instanței cu propunere de arestare preventivă.

Șase sunt medici de familie, iar 4 – medici specialiști în cardiologie și diabet pentru copii.

În noiembrie anul trecut, procurorii au efectuat 67 de percheziții domiciliare în municipiul Oradea și în județul Bihor, la Spitalul Clinic Municipal “Dr. Gavril Curteanu” Oradea — Secția Oncologie, mai multe farmacii și cabinete medicale individuale ale unor medici de familie.

Ancheta în acest caz vizează destructurarea unei grupări formate din 50 de persoane, specializată în evaziune fiscală, înșelăciune și fals.

Prejudiciul în dosar este de aproximativ 700.000 euro, prin eliberarea a peste 14.000 de rețete fictive.

Conform DIICOT, în perioada 2012 — 2014, membrii grupării au generat activități de fraudare a Fondului Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate prin creșterea artificială a cuantumului vânzărilor aferente “medicamentelor cu și fără contribuție personală utilizată în tratamentul ambulatoriu (TA) și a medicamentelor și materialelor sanitare specifice”, care se acordă pentru tratamentul în ambulatoriu al bolnavilor incluși în unele programe naționale cu scop curativ (PNS) și implicit a sumelor raportate și ulterior decontate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

sursa cotidianul.ro

comentarii

de Cosmin Scrie la 16 august 2015 - 14:19

Bine ca au inceput sa ii mai controleze. Isi bat joc de sanatatea oamenilor.

Lasati un comentariu