Cititorii semnalează…nereguli la transportul elevilor din mediul rural

• publicat la: 19 septembrie 2015
Cititorii semnalează…nereguli la transportul elevilor din mediul rural

Numeroase telefoane si adrese au sosit pe adresa redacţiei in ultima perioada de timp, legate de nemulţumirile călătorilor  din mediul  rural în  ce priveşte serrviciile prestate de operatorul de transport impus.

Zeci de părinţi din satul Urziceni au semnalat faptul că în primele zile de şcoală, mai exact în zilele de 15,16 si 17 septembrie, elevii au ajuns cu întârziere la ore din cauza mijlocului de transport care venea mult prea târziu pentru a permite îmbarcarea în timp util  a copiilor.

Situatia nu este una izolată precizează aceştia,  întârzierile fiind obişnuite şi în perioada verii când navetiştii trebuiau să ajungă la  oră fixă   la locul de muncă.  O persoană din Berveni este foarte revoltată că nu  este respectat orarul de transport si mereu întârzie la serviciu dar şi de faptul că atunci când se strică  maşinile de transport  pe traseu, călătorii sunt repeziti dacă îndrăznesc  să intrebe despre  situatia creată.

Din motive lesne de inteles, cetăţenii au dorit să  îşi păstreze anonimatul  dar dacă va fi nevoie acestia au afirmat că vor întocmi tabele prin care să solicite schimbarea operatorului de transport impus. Un prim pas a şi fost făcut, menţionează părinţii, aceştia luând deja legătura cu un reprezentant al CJ.

Călătorii  se plâng si de faptul că  tarifele practicate de operatorul de transport de pe ruta lor are valori  mult mai ridicate decât  ale altui  operator pe care şi l-ar dori dar care nu a câştigat licitatia de la Consiliul judeţean.

” ..până anul trecut aveam un cotor cu bilete pe care le puteam folosi când doream, adică se puteau folosi si in alta luna dacă  nu le consumăm pe toate în luna curentă. Până acum am cumpărat abonament cu   42 bilete cu 80 de lei iar acum au băgat un card pentru care trebuie să plătim 110 lei  si călătoriile care nu le folosim se pierd.  Noi nu suntem mulţumiţi de aceste condiţii şi culmea e că  trebuie să suportăm toate aceste mizerii pe banii noştri.…..a declarat un călător revoltat care face naveta la Berveni.

Nici părinţii din Urziceni nu sunt de altă părere, aceştia afirmând că ar prefera o cu totul altă firmă din Carei care le oferă transport decent, în timp util şi cu bani mai puţini.

“...tinem copii în stradă până când vine autobusul dar el vine în sat la ora când ar trebui să plece deja, si apoi mai şi plătim mai mulţi bani  şi acum ne cere un abonament pe lună  la 120 de lei dar noi de ce să dăm atâţia bani dacă vrem pe maşina care e mai bună si ne cere doar 80  lei pe lună abonament?  vara  sau când este cald merge maşina cu uşile deschise  şi noi tremurăm până când ştim că copii noştri au ajuns acasă…. şi să nu vă spun ce înghesuială este  în maşina şi cum stau  în picioare copii unul peste altul, că peste 75 de copii bagă în o maşină.…” sustin părinţii din Urziceni.

Unul dintre liceele care are 54% dintre elevi  cu statut de navestist este Liceul Teoretic Carei.  Situatia este una tensionată acum deoarece operatorul reclamat de părinti pentru  preţuri ridicate, condiţii  neadecvate  şi nerespectarea orarului de transport,  a făcut reclamatie împotriva concurentului său, cel preferat de toţi părinţii, pe motiv că  i se racolează  clienţii. Directorul unităţii şcolare, prof. Zsido Alexandru, este de părere că ar trebui găsită o soluţie care să ţină seama şi de posbilităţile financiare ale părinţilor mai ales că sunt situaţii în care dintr-o familie sunt mai mulţi elevi care frecventează şcoala deci efortul este unul sporit.

Având în vedere că elevii navetişti frecventează  şcolile din mun.Carei, ar fi utilă o dezbatere părinţi – factori de decizie sau măcar conducerea oraşului, pentru a detensiona situaţia care a ridicat atâtea sesizări.

redacţia

comentarii

de ionel la 19 septembrie 2015 - 22:20

Domnilor pe ruta carei – andrid nici macar nu exista autobuz ca muncitori sa poata ajunge pe 7 la servici.cand se va reglementa situatie. eu stau in tiream si trebuie sa astept intotdeauna sa opreasca un om care merge cu masina personala.

de claudia la 21 septembrie 2015 - 12:01

Din pacate nu ne baga nimeni in seama ,adica nici macar nu am fost intrebati daca ne convine sa calatorim cu firma respectiva doar de la o zi la alta am aflat de schimbari.de ce nu exista bani de la guvern cumva si pentru acei copiii al caror parinti sunt nevoiti sa lucreze in strainatate pt a aduce bani acasa si cei asistatii sociali sunt tot timpul la cumparaturi.sincer nu am nimic cu ei dar cei care au un loc de munca cu un salar minim pe economie si isi platesc toate darile catre stat ca doar asa e normal atunci acesti oameni de ce nu beneficieza de ceva in plus pt copii lor?e drept ca nu faci un copil pt .ca sa fie crescut de stat dar atunci ceilalti? in alte tari civilizate transportul scolarilor e aproape gratuit respectiv primesc si mancare tot gratuit.la noi nu se poate nici asta .pacat

Lasati un comentariu