Curat-Murdar: Primăria Carei insistă să plătească peste 2.000 lei pentru un metru de gard

• publicat la: 16 septembrie 2015
Curat-Murdar: Primăria Carei insistă să plătească peste 2.000 lei pentru un metru de gard

Un gard ornamental cu ţepi va  înconjura Teatrul Municipal Carei, altădată numit Carmen Sylva în onoarea Reginei Maria care a fost oaspete al Careiului în luna mai 1919.

Proiectul de hotărâre care prevede realizarea unui gard de fier la Teatrul Municipal Carei a fost introdus pentru prima dată pe ordinea de zi a Consiliului Local Carei în data de 24 august 2015.  După solicitarea de explicaţii de către consilierul liberal Ilie Ciută privind suma gigant care se doreşte a fi virată în contul executantului, primarul Kovacs a decis scoaterea acestui punct de pe ordinea de zi .

În primul rând, înainte de a ne pune în faţă devizele pentru lucrarea gard în faţa Teatrului, era normal să discutăm   despre oportunitatea existenţei acestuia. Dar confirm obiceiului primarului Kovacs, lucrarea e deja începută în momentul când ni se supune atenţiei proiectul de hotărâre pentru aprobarea ei! Am solicitat domnului Mancz  un contract  dar  NU EXISTĂ un contract de începere a lucrărilor cu executantul  pentru acest gard …lucrarea e deja începută.

Conform   materialelor oferite in dosar, preţul pentru acest gard  din fier forjat este de 2.054 lei/ml  adică 463,55 eur pentru 1 ml.
Sâmbătă, am vorbit cu 2 persoane care  executa  astfel de tipuri de gard şi au afirmat că preţul este unul astronomic. Avem domnilor aici ori incompetenţă ori neştiinţă ori  şpagă prea mare!”   preciza la acea dată  consilierul Ilie Ciută.

Nimeni dintre ceilalţi consilieri nu a intervenit  pentru solicitarea de motivaţii pentru sifonarea banului public prin facturi supradimensionate.

Ca să nu apară discuţii, propun să amânăm acest subiect… nu sunt de faţă colegii mei de la tehnic…mai avem şi alte oferte, mai mari ( deşi lucrarea este deja în lucru, primarul vorbeşte cu nonşalanţă de oferte- n.r.).

Marţi, 8 septembrie 2015, de la ora 12,00, la sediul Primăriei Carei a fost convocată o şedinţă  extraordinară. Fără NICI o explicaţie, cu 1 minut înainte de ora  începerii şedinţei CL, primarul a  reintrodus pe ordinea de zi Proiectul  de hotărâre privind aprobarea studiului de fezabilitate:,,RENAŞTEREA CENTRULUI CULTURAL – GARD ÎN FAŢA TEATRULUI DIN MUNICIPIUL CAREI,,, FĂRĂ nici o modificare faţă de cel din luna august, scos de pe ordinea de zi de  la acea dată, bazându-se pe maşina de vot UDMR-PSD-PLR.

Speram că aţi reaşlizat că cifrele sunt greşite şi aţi revenit…deşi execuţia se continuă fără nici un fel de aprobare legală…... a menţionat consilierul Ciută,  încercând să tragă un semnal de alarmă faţă de dezmăţul pe bani publici practicat de administraţia careiană.

Pagina oficială a primăriei Carei nu oferă informaţiile de ordin financiar legate de execuţia acestui gard, lăsând impresia că este …doar un simplu gard ornamental şi nu o modalitate de a  oferi contracte de lucrări pe sume gigant, susţinătorilor.

Consilierii liberali au votat împotriva acestei sume nesimţite alocate pentru un gard de fier amplasat în faţa instituţiei de cultură care este Teatrul Municipal Carei, niciunul dintre aceştia nefiind dependenţi de favorurile oferite  de Primăria municipiului Carei.

redacţia

Filmarea sedintei

comentarii

de Marcu la 16 septembrie 2015 - 12:30

organele nu traiesc si ele din banii din comison, ce crezi tu frate ?
Lancea lui Horea trebuie scoasa si iesit in strada sa scapam de nemernicii si hotii din primarie care fura banii de la darile noastra !

de Horia Mărieș la 17 septembrie 2015 - 02:04

Breaking News:

Primarul Eugen Kovacs a luat poziţie, într-un ziar sătmărean de azi, în privinţa acuzaţiilor că ar fi împotriva amplasării unui bust al poetului naţional Mihai Eminescu în centrul municipiului Carei.
Primarul Kovacs dezminte acuzaţiile formulate la adresa lui și anume că ar fi șovin, pe care le cataloghează drept absurde. “Nu sunt împotriva amplasării unui bust al lui Eminescu în Carei”. Edilul şef al Careiului consideră că ar trebui urmată o procedură foarte clară în acest caz. “După părerea mea, intelectualii români din Carei ar trebui să constituie un comitet de iniţiativă în vederea amplasării unui bust sau chiar a unei statui a poetului naţional Mihai Eminescu. Acest comitet ar trebui să fie scutit de influenţe politice. Intelectualii din acest grup ar trebui să propună un amplasament adecvat. Eminescu nu poate fi înghesuit undeva, lângă o altă statuie sau chiar în spatele ei. Trebuie să găsim un loc special pentru el, un loc cu vizibilitate. Apoi, trebuie decis dacă se vrea un bust sau o statuie. Consider totuşi că Eminescu ar merita o statuie mai deosebită, modernă, nu doar un simplu bust. După ce se adoptă o decizie în acest sens, ar trebui lansat un concurs de idei adresat artiştilor plastici, pentru a putea alege cea mai bună variantă. Apoi, trebuie să vedem cine şi din ce fonduri finanţează realizarea bustului sau a statuii”, ne-a declarat primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs.

Nu sunt intelectual, sunt un inginer. Nu sunt un grup de inițiativă. Sunt scutit de orice influențe politice. Totuși, pot să propun un amplasament adecvat, un loc special, un loc cu vizibilitate. Optez pentru un bust, nu pentru o statuie și asta din din motive financiare. Organizarea concursului de idei, fondurile necesare realizării bustului sunt doar treaba Consiliului Local al Municipiului Carei. La o adică, pot contribui și eu, cu mare plăcere, cu o modestă donație.

Constat însă că sunt fonduri berechet pentru garduri ornamentale in fața Teatrului (deși, dpdv arhitectural locul ar fi arătat mult mai bine fără nici un fel de gard fiindcă gardul încorsetează, dă senzația de micime, taie orice perspectivă) și deduc că atunci sunt si fonduri suficeinte la Primaria Municipiului Carei pentru un bust Eminescu.

In concluzie, propun acum doar „un amplasament adecvat, un loc special, un loc cu vizibilitate” adică locul care ce se potrivește 100% cu părerea edilului șef al Careiului, primarul Eugen Kovacs și anume propun ca amplasamentul pentru bustul poetului național Mihai Eminescu să fie pe platoul din fața Primăriei Municipiului Carei.
Nu există nici un alt loc mai potrivit in Carei!

https://www.facebook.com/PrimariaCarei/photos/a.1609600072594923.1073741827.1609599992594931/1609600062594924/?type=1&theater

de ghita la 17 septembrie 2015 - 07:40

se face de ras primarul cu dragostea lui pentru romani…el nu e sovin dar nu vine sa depuna coroana la bustul lui Avram Iancu..el nu e sovin dar nu si-a botezat copii la romani chiar daca are nevasta romanca..el nu e sovin dar din calitate de presedionte la udmr carei a lasat consilierii udmr sa voteze impotrica amplasarii bustului lui Eminescu.. el nu e sovin dar spune ca maghiarii nu iubesc monumentul din centru si tot pentru ca nu e sovin a impartit orasul in perimetre etnice pentru ca romanii sa nu poata sa isi pune busturile in parcurile din oras!!!
rusine domnule primar kovacs pentru ca mintiti cu nerusinare si ne desconsiderati !
sa va platiti datoriile prima data si apoi sa iesiti in fata oamenilor!

de sanyi la 17 septembrie 2015 - 08:25

Bine ca nu astia au construit gardul la granita Ungariei.Va dati seama cat costa?

de sanyi la 17 septembrie 2015 - 09:07

Cu acesti bani cumperi o casa mai mica cu tot cu gard.

de Horia Mărieș la 17 septembrie 2015 - 10:43

La Carei nu se fac interceptări, nu există stenograme, n-a pătruns încă în oraș tehnica înaintată? Ar cam fi cazul.

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Justitie/STENOGRAME+Sorin+Oprescu+ar+fi+platit+taxe+de+protectie+la+Curte

de Horia Mărieș la 24 septembrie 2015 - 19:59

Alte proiecte …. proiectate.

Săptămânalul tipărit pe o hârțoagă de calitatea celei igienice, ziarul de casă al RDMSz-ului (UDMR-ului) din Careii Mari/Nagykaroly/Grosskarol, de fapt ziarul personal al primașului Eugen Kovács Jenö, ne bagă și de data asta foarte tare în sperieți, prin pixul redactorului șef, ștefanghiorghistul Boros Ernő, în același timp și consilierul personal al primașului, plătit din banii contribuabililor careieni, adică și ai mei, chiar dacă domnia sa consilierul, nu trece de loc pe la slujbă, chiar dacă nu este cunoscut pe acolo pe la Őnkormányzat, fiindcă el își face veacul doar pe la etaj, în sediul RDMSz/UDMR-ului din Carei, aflat în clădirea mai verde decât prazul oltenesc, cea din str. Kőlcsey Ferencz.

Redactorul-consilier personal al primașului le povestește cititorilor în numărul de azi, care ne-a parvenit așa, din cea mai pură întâmplare, findcă ne place mie mert nagyon sok hüjeség van irva benne, o snoavă bine cunoscută încă din antichitate și anume că țiglele ce se desprind din când în când de pe Turnul de Apă (Viztorony), la câte o suavă adiere de vânt, de la peste 20 de metri înălțime, pun într-un real pericol viața careienilor.

Primașul încearcă să ne explice pe limba lui de lemn de plop de Ianculești, că această lucrare de reparație-problemă, de foarte mult timp cunoscută pe la primărie, nu a putut fi încredințată nici prin licitație publică și nici prin incredințare directă uneia din firmele “pretine” primarului; una la mână fiindcă toate firmele prietene primașului și UDMR-ului sunt azi cam falimentare, in stare de insolvență, cu patronii anchetați și suspectați penal sau având alte mici neplăceri nevinovate de acest gen, și, doi, fiindcă nimeni nu este nebun să se apuce să repare un acoperiș extrem de înclinat, aflat la peste 20 de metri înâlțime.

Aici îl cred pe primaș, fiindcă acum peste 50 de ani, zburătăceam împreună cu un foarte bun prieten din copilărie, cu Gabi Dobrai (care locuia în casa aflată vis-a-vis de Viztorony), porumbeii aciuiți deasupra rezervorului mare de apă, aflat exact sub acoperiș. Accesul până în vârful turnului se făcea pe atunci (și mai mult ca sigur ca acum situația este exact la fel, dacă nu cumva mult mai rea), pe niște scări de lemn putrede aflate in interiorul turnului și având o mulțime de trepte lipsă. Este clar că trebuia să fii complet nebun ca să îndrăznești să urci până în vârf.
Nu știu cum se mai simte Gabi azi, dar eu am rămas la fel de țăcănit.

În context, concluzia la care a ajuns primașul, după o extrem de lungă meditație, pentru care a trebuit să folosească din plin inclusiv timpul prețios consacrat mersului la budă, a fost aceea că o astfel de lucrare nu poate fi executată decât de alpiniști utilitari. Poate să aibă dreptate marele gânditor, chiar dacă acum cca două sute de ani, atunci când o fi fost construit turnul, nu era încă oficializată meseria de alpinist utilitar.

Doar o singură problemă majoră va avea primașul. Îi va fi foare greu să găsească o firmă “pretină” ce dispune și de alpiniști utilitari, fimă căreia să-i încredințeze direct lucrarea și care să-l răsplătească apoi, așa cum este legitatea-obiceiul în Carei, cu șpaga uzuală de 10-40% din valoarea lucrării.

Dar mai știi, te pomenești că primașul va găsi o astfel de firmă prin Ungaria!
Mai mult ca sigur că va găsi, fiindcă s-a mai întâmplat.
Escroci sunt și prin Ungaria, o grămadă.

de Dobra i la 25 septembrie 2015 - 06:24

Dobrai se simte bine.El nu este propagandist penelist ca tine.Cinste lui!

de Horia Mărieș la 25 septembrie 2015 - 07:18

@Dani la 25 September 2015 – 06:22 & @Dobra i la 25 September 2015 – 06:24

Am reținut. N-am timp acum, dar poate că o să-mi fac și o să mă ocup puțin și de mutra voastră de postaci anonimi, gádzsó, lași și jegoși. Oricum, până atunci, puteți să vă tot aplecați.

de Jutzi la 25 septembrie 2015 - 08:22

Vad ca Buletinul tot scrie despre afacerile de la gaska de udemeristi cu banii primariei noastre si inafara de comentarii jegoase impotriva celor care au dezvaluit afacerile nu sunteti in strare sa dovediti ca nu este adevarat.
Va bateti joc pana si de copii careienilor domnilor primari si acceptati locuri de joaca catastrofa dar platiti postaci ca sa injura pe cei care ne spun ce invartiti toata ziua in primarie!
Lasati minciunile deoparte ca si asa stim ca nu vaintereseaza orasul si numai pentru buzunarele voastre umblati. Este prea mic Careiul ca sa nu stim ce faceti si pe unde umblati si cu ce va ocupati timpul.

de werner la 25 septembrie 2015 - 10:20

juci=dobrai=dani asa e? tare va doare adevarul….cand veti plati datoriile la primarul kovacs pentru care ere retinere pe salarul de primar???/
cand veti da drumul la investitori in orasul carei inafara de fonix poluatorul??? cand veti renunta la discriminare si la sovinism si veti face reparatii si la camunul cultural din ianculesti si veti da inapoi la oameni padurea lor si lacul lor?//
postacii udmristi au frica mare ca pierd banii de la primaria carei si afla lumea de mafia din primarie si de soferul primarului vice care face trafic de tighi cu masina primariei

de jeno la 25 septembrie 2015 - 10:23

abba kellene hagynod ezt az ügyet tibibodeatanar ca astia afla tot si mai rau ne facem

de jumatate la 25 septembrie 2015 - 10:57

cam jumatate din comentariile de aici,postate sub diverse pseudonime de penelisti lasi,gen ghita werner sau celebrul deja emil sunt despre salariul taiat al primarului.sa facem un exercitiu:sunt oare chiar atat de multi careieni distincti care sa scrie exact in acelasi mod despre problema asta? ne credeti chiar prosti?
dar ce pretentii sa am intr-o tara in care cartile de istorie redactate de sistemul totalitar comunist il adulau pe penelistul ion i.c. bratianu,fondatorul unuia dintre cele mai abjecte si perverse partide din istoria europei.faptul ca comunistii (cacofonie acceptata pentru ca o merita) au vrut sa creeze impresia ca PNL este cel mai de soi si cel mai drept partid alaturi de taranisti arata clar cine facea parte din marea masa de nomenclaturisti din epoca ceausista.este rusinos si sfidator sa crezi ca in 2015 poti sa mai manipulezi in stilul in care PNL carei o face pe acest site-unealta politica. treziti-va domnilor si doamna.suntem in 2015,nu in 1975.avem acces la informatii,stim clar cine sunt PNListii pe care ni-i bagati insistent pe gat cum ca ar fi fii domnului.

de geo la 25 septembrie 2015 - 12:26

mare suparare ca udmeristiii comunistiu nu pot fura fara sa se afle…mare suparare ca ei nu il pot comemora numai pe criminalul de romani horti si ca se stie ca soferul primarilor face trafic de tigari cu masina primariei in ungaria….chiar mare suparare ca afla lumea toate furturile lor si ca primarul are salarul taiat pentru datorii…daca va supara asa tare de ce nu ii platiti datoriile ca sa nu pozeze in ultimul koldus din carei/?

de Wow la 25 septembrie 2015 - 12:50

@jumatate. chiar si cu jumatate de creier nu poti debita asemenea cretinisme.unde ai absolvit scoala?PNL a fost fondat de I.C.Bratianu in 24 mai 1875 si nu de baiatul lui Ion I.C.Bratianu cunoscut in istorie ca Ionel.DA esti chiar PROST si INCULT.

de liberal la 25 septembrie 2015 - 14:29

va tremura si matele in voi cand auziti de DNa mai baro penal.
La CAREi avem primar penal care e sef la UDMR CAREI , scrie despre dosarul sau cu suspendare pe cand lucra cu nelu onet la mobicrasna si furau materia primapt firma lor de mobila si tot au dat faliment cu ea la fel ca si cu celelalte firme….nu va e rusina sa furati orasul Carei si sa spuneti ca faceti ordine? mergeti si vedeti cum arata orasele din tara si apoi vorbiti!
ati furat la proiectul european de pe 1 decembrie si ati pus pavaj de calitatea a 3a si ati facturat de prima calitate si asa a iesit casuta din debrecen pentru jeno si inca una mai mica pentru vice la mateszalka…trafic de tigari cu masina primariei si trebuie sa intervina politia maghiara ,,,un primar penal si cu retinere pe salar e ala cu care va laudati? noi avem presedinte pe domnul ciuta care nu are la nimneni datorie si are casa lui si masinile lui si nu sta in gazda ca si primarul si nu trebuie sa treaca furturile pe numele copiilor ca sa nu il prinda ANAF…prmarul kovacs a ajuns sa angajeze in primarie membrii din biroul UDMR Carei ca sa poata fura linistit crede el!
ati saracit orasul si va bateti joc de copii cu locuri de joaca afganistane si va bateti joc de careieni cu alungarea invrestitorilor ca sa luati comisionul de la fonix la negru…lepre ce sunteti ca fara banii orasului nici macar o firma udemerista nu ar avea de lucru….ati ajuns lepra societatii si va iau imediat careienii cu pietre si cu huo ca numai sa furati stiti si invidiati liberalii care nu depund de posturi in primarie si nici de contractele cu primaria si au actele in regula!
singurul partid politic din oras care nu a beneficiat de la primarie de nici un ajutor pentru renovare sediu si tot PNL are cel mai frumos sediu de partid facut din banii liberalilor cinstit din Carei.
aia va doare pe voi ca nu sunteti capabili sa lucrati legal fara sa furati si sa mintiti.
Respect domnule CIUTA pentru ca demonstrati ca se poate trai bine si din munca cinstita si din a spune mereu adevarul!

Lasati un comentariu