Nostalgii pozitive

• publicat la: 22 septembrie 2015
Nostalgii pozitive

Profesorul  pensionar Titus Doboş şi-a lansat duminică, 20 septembrie, ce-a de-a  doua carte, intitulată ,,Nostalgii pozitive”.

Evenimentul a fost deschis de Bogdan Georgescu, care a înmânat autorului o Diplomă de excelenţă din partea Primăriei Carei şi a Consiliului Local Carei, în semn de recunoaştere pentru activitatea desfăşurată şi creşterea actului cultural.

Manifestarea culturală a debutat  cu un moment  artistic, susţinut de Patricia Borbelyi, Niculina Pop, acompaniate de  Virgil Sava  şi Szucs Josef.

În cadrul evenimentului  au luat   cuvântul prof.ing.dr. Ioan Ardelean şi  prof. Adrian Ţineghe

 ,,Sunt mii de ani de când a apărut scrierea şi sute de ani de când Gutenberg a făcut primele instrumente de tipărit, a menţionat în alocuţiunea sa prof. Ardelean.

Mă bucur să pun mâna pe coperta acestei cărţi mai ales  că am descoperit că suntem neamuri cu Titus….Aş fi vrut să fi fost asistentul lui … am fi fost haveri… aş fi vrut să  asist la cursurile lui… are îndrăzneala să-şi dea cu părerea  într-un  limbaj potrivit care  redă atmosfera dintr-o  şcoală special din perioada descrisă….Pot spune fără să greşesc că  Titus Doboş  ,,nu e mare, dar e tare..

Prof Adrian Ţineghe a făcut apoi recenzia cărţii, spunând că   ,,Partea stilistică e uşor vulnerabilă. Această parte seamănă cu dare de seamă dar  dacă  priveşti în perspectivă istorică, atunci, peste ani, va fi o statistic pentru cine va consemna istoria  învăţământului careian, va fi o sursă bibliografică esenţială.  Această carte e scrisă  sub semnul cuvintelor lui Dalai Lama. Cei care  o veţi citi  până la capăt, veşi remarca  această pregătire interioară a autorului. Dacă Dumnezeu  e iubire şi din paginile acestei cărţi răzbate   iubirea, atunci autorul nu e atât de departe de Dumnezeu cum afirmă.  Găsim în carte  şi momente umoristice …. de exemplu  despre aventurile nocturne de după inspecţiile de  la şcoală…

Autorul a mulţumit  familiei sale , care   acceptă ,,rătăcirile mele de  la bătrâneţe’’ dar şi prietenilor prezenţi, celor care îi sunt aproape.

La final, toți cei prezenți au primit câte o carte, cu autograf din partea autorului.

redacţia

Lasati un comentariu