Primarul Sorin Oprescu, captura anului la DNA

• publicat la: 7 septembrie 2015
Primarul Sorin Oprescu, captura anului la DNA

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a fost reţinut de DNA, sâmbătă noapte, pentru luare de mită, după ce ar fi primit 25.000 de euro de la patru denunţători.

In faţa Tribunalului Bucureşti în momentul aducerii primarului s-au aflat câteva persoane care aveau afişe pe care scria: „Mulţumim, DNA”, „Oprescu, mulţumim că ai vrut să plăteşti taxele”.

Sorin Oprescu, reţinut în noaptea de sâmbătă spre duminică de DNA, a fost dus în arestul Poliţiei Capitalei, după ce în cursul dimineţii a fost prezent la percheziţiile care au avut loc la casa lui de la Ciolpani, judeţul Ilfov.

Potrivit referatului cu propunere de arestare preventivă întocmit de DNA în dosarul primarului general al Capitalei, sâmbătă dimineaţă Sorin  Oprescu s-ar fi întâlnit cu un alt suspect din dosar şi ar fi stabilit ca acesta din urmă să vină la el acasă să îi aducă o sumă de bani, în jurul orelor 19.00-19.30.

Anchetatorii spun că respectivul, şeful unei instituţii din subordinea primarului, i-ar fi remis lui Oprescu suma de 25.000 de euro, provenind din cei 60.000 de euro remişi de denunţători, totodată spunându-i „25 de la Mogoşoaia”, în condiţiile în care Primăria atribuise contracte pentru lucrări la Centrul Cultural „Palatele Brâncoveneşti” de la Mogoşoaia.

Reacţia lui Oprescu a fost aceea de a spune „Da, da, da! Mulţam!”, susţin procurorii în referat.

Ulterior, când ancheatorii l-au oprit în trafic, asupra lui Oprescu a fost găsită suma de 5.000 de euro, formată din trei bancnote de 100 de euro şi 94 de bancnote de 50 de euro.

integral pe mediafax.ro

Lasati un comentariu