Şedinţa extraordinară a CL Carei

• publicat la: 27 septembrie 2015
Şedinţa extraordinară a CL Carei

O nouă şedinţă extraordinară a CL Carei va avea loc luni, 28 septembrie 2015, de la ora 13,00. Pe Ordinea de zi figurează 6 proiecte de hotărâri.
• Proiect de hotărâre privind privind aprobarea contractării unui împrumut în valoare de maximum 206.040 lei, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 2/2015 pentru modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi alte măsuri
• Proiect de hotărâre privind privind aprobarea contractării unui împrumut în valoare de maximum 138.040,23 lei, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 2/2015 pentru modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi alte măsuri
• Proiect de hotărâre privind privind aprobarea rectificării Bugetului Local de Venituri şi Cheltuieli al Municipiului Carei pe anul 2015
• Proiect de hotărâre privind privind aprobarea studiului de fezabilitate al obiectivului de investiţie : „Lucrări tehnico – edilitare la Blocuri de locuinţe pentru tineri str. Tireamului nr.86”
• Proiect de hotărâre privind privind desemnarea reprezentanţilor Consiliului local în consiliul de administraţie a unităţilor de învăţământ în anul şcolar 2015-2016
• Proiect de hotărâre privind privind revocarea H.C.L. nr. 144/2014 – asigurarea folosinţei gratuite a spaţiilor de studiu pentru funcţionarea unei filiale ale Universităţii din Nyiregyhaza, Institutul tehnologic şi de agronomie – în Carei
• Diferite probleme de urbanism

comentarii

de Horia Mărieș la 28 septembrie 2015 - 07:43

De admirat și de aplaudat la scenă deschisă eleganța cu care se înțolește mai nou primașul, adică foarte șifonat, atunci când are de stat in fața reflectoarelor. Are in mod cert costumul procurat din camioanele Soldatului Împușcat Versace Fall Winter 2015 Man, de undeva de la fund de tot. Sau te pomeni că s-a certat urât cu consoarta colocatară și dânsa refuză să-i mai calce nădragii, de acum încolo, câte zile o avea el. Ce-i drept, la țară, a vidékbe, la OktoberFest, merge chiar și așa.

de Horia Mărieș la 28 septembrie 2015 - 08:03

Apropo de poza șifonatului de mai sus. Nici nu mai știi mai nou cărui sifonator de bani publici careieni trebui să i te adresezi pentru drepturile de autor: anzixului sau opiniei. Este clar că există o foarte strânsă și bine coordonată colaborare intre acești jmekeri de provincie prăfuită pentru a menține în viață cele două vloguri. Prea seamănă ele ca stil, manere, obiceiuri, concepție, poze, textură, Bloguri la WordPress.com, etc. Se crede dăștept și isteț tare de tot grupul infracțional organizat de presă format din primaș, anzix și opinie. Mai lipsește din gașcă ștefangheorghistul. Nici o grijă, apare și el la împărțeala finală a sifonului cel zornăitor.

de Horia Mărieș la 28 septembrie 2015 - 08:14

P.S. Cele doua comentariii de mai sus constituie doar foarte timide imcercări de pamflet. Orice asemănare cu realitatea este exclusă. Ele au rolul doar de a everva bîțel și de a mai scoate din șlapi pe unii dintre consilierii ce vor adopta azi hotarârlle supuse discuțiilor în sedința Consiliul Local. Doar așa, din pură simpatie pentru ei.

de Horia Mărieș la 28 septembrie 2015 - 08:31

Îmi cer scuze față de eventualii cititori, dar cenzura care mi se impune până și pe aici pe la BdeC mă face să fiu neinteligibil.
Nici pe vremea lui Ceașcă nu mă aplecam in fața cenzurii. Am dovezi. N-o să o fac nici acum, asta să fie extrem de clar.
Poza cu șifonațul la care făceam referire mai sus este aceasta:

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/12027822_962440340484872_2777816246092142548_n.jpg?oh=2cf8af733e6b46b487659330d6f3e3db&oe=568C9B57

de Horia Mărieș la 29 septembrie 2015 - 01:29

Îmi plac glumele. Chiar dacă nu sunt printre cele mai bune.

Imi place de exemplu și bancul ăsta:

*** Greu limbul româneşte *** 28/09/2015 : În unele localităţi din România, situate în judeţe cu o componenţă etnică mai diversificată, au loc nişte situaţii care pot inflama şi cele mai liniştite suflete. De exemplu, în al doilea municipiu al judeţului Satu Mare, ne referim aici la NagyKaroly sau – în traducere directă – Careii Mari, au loc unele situaţii care, dacă nu ar fi tragice, ar putea fi chiar comice. De acest lucru s-au convins câţiva românaşi, care au participat la sfârşitul săptămânii trecute la un eveniment de familie la unul dintre restaurantele din urbe. Mai exact la un local colorat în roşu şi maro, care arată bine, cu mâncare bună, dar cu servire… Ei, da! Aici apare problema. Românaşilor li s-a părut că mâncarea ar mai necesita niscaiva oţet, sare sau piper, motiv pentru care i-au cerut chelnerului o olivieră. Individul, care nu înţelegea decât limba lui Petofi, a sărit ca ars: “Nem ertem, nem ertem!” Ghinionul a făcut ca nici alţi comeseni să nu cunoască limba vecinilor de pe Tisa. De abia când i s-au arătat gesturi precum asezonarea mâncării a înţeles bravul ospătar despre ce este vorba. Adică, să nu vorbeşti limba ţării în care trăieşti este una, fapt cu care ne-am obişnuit deja, din păcate! Dar ca să nu cunoşti limba oficială a ţării şi să lucrezi şi în alimentaţia publică, să fii interfaţa dintre local şi client, asta este deja de netolerat! În curând vor apărea pretenţii aberante. De exemplu, în loc de “Servirea se face doar la bar” să se transforme în “Servirea se face doar în limba maghiară”. Sau, “Plata se face la bar” să se metamorfozeze în “Plata se face în forinţi”. Or, colac peste pupăză, “Ne rezervăm dreptul de a ne selecta clienţii” – de altfel o măsură profund ilegală – să devină “Ne rezervăm dreptul de a ne selecta compatrioţii”. ***

După ce am citit bancul, bag seamă că ar fi foarte interesant de aflat, de la același autor de „opinii” principiale, pe care-l bănuiesc (asta-i culmea!) că ar fi unul dintre „românași”: Oare ce părere-și bagă individul cel doct in limbul vorbit de consilierii majoritari, precum și de primaș si de viceprimar, în timpul ședințelor lunare ale consiliului local careian? Există înregistrări video, le poate studia limbustic. Ar fi foarte util să-i aflăm părerea fiindcă se pare că dânsul, chiar dacă are un nume de sas, este un extrem de mare specialist in limburile vorbite prin cârciumile pe care le frecventează foate des, dar poate chiar și in dat limburi.

P.S. Acest comentariu constituie o încercare de pamflet. Orice asemănare cu realitatea este exclusă.

de Horia Mărieș la 1 octombrie 2015 - 11:15

Tare-l mai aia grija pe sas, in bursa zvonurilor, de soarta șvabilor.
Câinele moare de drum lung și prostul de grija altuia;

„După ce o vreme s-au mulţumit doar să-i curteze pe cei de la Forumul Democrat German (FDG) în vederea încheierii unei alianţe pentru viitoarele alegeri locale, liberalii sătmăreni au schimbat placa. În primă fază, au devenit tot mai insistenţi. Apoi, au intervenit pe la conducerea centrală a FDG. Unii lideri ai şvabilor sătmăreni au îmbrăţişat ideea concubinajului cu liberalii, însă mulţi dintre ei consideră că aceasta ar fi o greşeală fatală. Există numeroase comune locuite preponderent de şvabi, mai ales în zona Careiului, în care potenţialii candidaţi ai FDG refuză să se asocieze cu liberalii locali, considerând că îşi vor prejudicia imaginea. Liberalii nu se lasă şi continuă să exercite presiuni asupra conducerii judeţene a FDG, cerându-i să rezolve problema îndărătnicilor. Suntem curioşi şi noi cum se va rezolva această treabă spinoasă, evitându-se demisiile cu care ameninţă îndărătnicii.”

Este înebunit individul sas, ca nu cumva șbabii maghiarizați, cum fi cei careieni conduși de Muller, să schimbe macazul interesului politic și să nu mai sprijine necondiționat RDMSz.
Face pe el de frică atât primașul de la önkormányzat-ul din Nagykároly cât si pupincuristul lui cel sas care mãzgãlește zilnic pamflete anonime prin gazeta lui govorică. Se cam apropie funia de gâtul spânzuratului, nu-i așa?

de Horia Mărieș la 1 octombrie 2015 - 18:32

M-am lămurit.

Panica primașului și a pupincuristului lui generator de opinii careiene izvorărește din declaratie lui Keiser Stefan, consilier judetean, vicepresedintele județean al FDG (vezi hârtia igienică tipărită de azi numită N&V) în sensul ca este posibil ca la alegerile locale din 2016, în Carei, Satu Mare, Tăsnad și in localitățile rurale cu populatie șvăbească semnificativă să se iasă „la bătaie” cu candidați proprii.

Eu nu cred că se va intâmpla acest lucru, fiindcă cu cca 460 alegători care s-au declarat șvabi în Carei, Johan Müller, cel care a ciocnit berea pe scenă cu primașul de OktoberFest, nu poate șantaja UDMR-ul (RDMSz), ci doar face pe nebunul.

Dar vom trăi și vom vedea.

Lasati un comentariu