Sindicatele au determinat Ministrul Educaţiei să retragă ordinul de normare a posturilor în învăţământ

• publicat la: 8 septembrie 2015
Sindicatele au determinat Ministrul Educaţiei  să  retragă  ordinul de normare a posturilor în învăţământ

Conform unui comunicat trimis redacţiei noastre de cele două sindicate reprezentative din judeţ, Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice a dat ordinul 4995/2015, care prevedea norme privind personalul didactic auxiliar si personalul nedidactic.

Dacă se aplica acest ordin, inspectoratele şcolare erau puse în situaţia de a face reduceri de personal, şi de diminuări sau tăieri de indemnizaţii.

În urma revoltei liderilor FSLI, şi in urma celor discutate la Colegiul Liderilor FSLI, din data de 3 septembrie 2015, Federaţia Sindicatelor Libere din Invăţământ a cerut Ministerului Educaţiei retragerea imediată a acestui ordin. în urma trimiterii în sistem a Ordinului MECS Nr.4995/2015 s-a creat o stare de profundă nemulţumire şi de agitaţie justificată, din cauza faptului că acest ordin a fost transmis fără precizarea că ,,punerea în aplicare a prevederilor acestui ordin nu va conduce la încetarea contractului individual de muncă  pentru nicio persoană din categoria personalului didactic auxiliar şi nedidactic”-aşa cum s-a angajat conducerea M.E.C.S. în urma discuţiilor avute la această metodologie. Astfel, preşedintele  Simion Hăncescu  a solicitat retragerea acestui ordin.

În urma discuţiilor care au avut loc şi după această dată, şi în urma presiunilor făcute de sindicate, domnul Ministru al Educaţiei Sorin Câmpeanu a retras acest ordin în cursul zilei de azi. Astfel Ordinul nu va mai apare in Monitorul Oficial, se arată în comunicatul remis redacţiei noastre.

Lasati un comentariu