Atacuri fără precedent la adresa BULETIN de CAREI

• publicat la: 30 octombrie 2015
Atacuri fără precedent la adresa BULETIN de CAREI

În municipiul Carei continuă să persiste situaţiile redate prin imaginile de mai jos.

imagini din blocul primăriei, din spatele Teatrului şi a Bibliotecii şi a noii Primării. Situaţie semnalată de peste 3 ani de zile! Şobolanii s-au înmulţit nu şi intenţiile de remediere a situaţiei locatarilor.

locuri de joacă din cartiere. Aşa arată după investirea a peste 700 mii euro  detalii,AICI, 

ce ironie să afişezi cum ar fi trebuit să arate locul de joacă iar tu să beneficiezi de cu totul alte condiţii….

imagini de la stadionul Victoria, grupurile sanitare din capătul curţii. Detalii Aici.

-drumuri din satul Ianculeşti ce aparţine de UAT Carei şi care este încadrat în zona 1 de impozitare.  Detalii aici

finisările Centrului social  proaspăt renovat din fonduri europene şi  recent recepţionat

– spatele  clădirii primăriei Carei, inaugurată la data de 25 octombrie 2014.

imagini de pe străzile Livezilor sau Zorilor, „după o ploaie mică” cum sunt persiflaţi . detalii aici

-strada Ştefan cel Mare

– priviţi vă rog clădirea unde funcţionează Biblioteca din mun.Carei. Angajatele cară coşurile cu lemne  pentru sobe.

Deşi nu sunt  secvenţe agreabile, ele există totuşi şi  nu sunt de azi , de ieri ci au mai fost semnalate de noi, constant. Stim că ele deranjează conducerea oraşului dar se pare că nu atât de mult încât să găsească remedii pentru soluţionarea lor ci caută doar modalităţi  pentru a împiedica Buletin de Carei să vi le prezinte în continuare.

Atacurile concertate ale celor trei jurnalişti din jurul primarului Kovacs, adică cei doi consilieri personali ai săi angajaţi la primăria Carei şi plătiţi din bani publici precum şi a  finului său tot jurnalist, încearcă să ne intimideze şi să ne scoată din peisajul local pentru ca să nu mai aveţi posibilitatea să  fiţi informaţi video şi scris despre şedinţele de Consiliu Local sau despre  derularea proiectelor europene sau despre cheltuirea banului public şi direcţia luată de acesta dar şi despre condiţiile de trai cotidiene din locurile unde nu există asfalt.

De ce credeţi că primăria Carei nu transmite şedinţele de CL? Dacă nu ar avea nimic de ascuns nu s-ar  eschiva de la a accepta transmiterea lor, că doar plăteşte generos  fiecare societate judeţeană de profil.

Atacurile  la adresa Buletin de Carei şi a colaboratorilor  săi  sau la adresa membrilor de familie  a administratorului Buletin de Carei nu au reuşit să ne intimideze!

Continuăm. Ce nu te omoară te întăreşte,  spune un vechi proverb românesc.

Ne propunem să semnalăm şi   să publicam în continuare toate situaţiile cu care se confruntă careienii, uneori de coşmar de-a dreptul. Incurajările careienilor  plătitori de taxe şi impozite, pentru care le mulţumim,  ne dau puterea de a merge mai departe!

Fiecare dintre cetăţenii acestui oraş are dreptul la condiţii decente de viaţă indiferent de pregătire, de  etnie, de condiţia socială. Cu toţii  contribuim la bugetul local şi de stat şi trebuie să fim conştienţi că avem şi drepturi  nu numai obligaţii !

 Daniela Ciută

comentarii

de Popa grigore la 31 octombrie 2015 - 10:40

Ce atacuri? Atacuri de panica? V-au atacat cu arme? Ati fost talhariti?
Nu va mai victimizati inutil. La fel faceti si dvs.vi se raspunde cu aceeasi moneda. Stim ca sunt probleme in oras, le repetati la infinit. Cred ca aveti deja vedenii. Calmati-va. Luati un extraveral sau un distonocalm.

de szabolcs la 31 octombrie 2015 - 11:08

sa fim seriosi si sa vedem ca numai de cand a inceput primarul cu discriminare in oras sunt aceste problemele.
de ce nu a lasat pe romanii sa puna bustul lui eminescu si pentru bratianu in oras?
de ce nu lasa pe regele ferdinand sa fie pusa in parcul din centru?
tot ce a scris pana acum buletinul a fost adevarat si inca mai este ce sa spune!
ati mutat si birourile pentru platit darile la primarie dupa ce a scris buletinul ca nu au ce sa caute la centrul social!
rusine pentru primar ca a aruncat sala de casatorie a orasului la centrul social si nu primeste la primarie pe mirii care se casatoresc!
mare frica aveti de presedintele ciuta ca va arata ca se poate trai si fara sa se fure de la orasul nostru.

de Popa grigore la 31 octombrie 2015 - 11:34

La Satu Mare taxele locale nu sunt separat? Starea civila nu e in cladire separata? E si normal ca activitatile respective sa se desfasoare in locatii unde sunt spatii. Ideea e f buna, doar ca numai fam Ciuta a fost deranjata.
Dar de ce e nevoie de bustul lui Ferdinand? Ca a trecut o singura data prin oras? E mai bine sa aruncam si de-al dracului cu busturi sa invrajbim oamenii. Asta e fam Ciuta. O fac numai ca asa se simt ei bine. Propun sa faca ei un parc, sa puna cate busturi doresc, sa planteze copaci, sa paveze fix la Ianculesti, ca doar e intravilan.

de emil la 31 octombrie 2015 - 15:56

pappgergely11:34
Din capul locului: orasul Carei se afla in ROMANIA, nu in Ungaria. Poate nu stii, de aceea si precizez. Prin urmare, personalitatile romanesti primeaza. In Ungaria primeaza personalitatile unguresti, nu altele. Nici in Carei, aflat in Romania, nu trebuie sa primeze personalitatile unguresti. Pe urma, Petrovics -Petofi, de cate ori a fost la Carei? De ce e nevoie de bustul lui? Mai ales ca a luptat impotriva intereselor romanilor, pentru mentinerea lor in stare de inferioritate, pentru un Ardeal unguresc, nu pentru unul independent sau multicultural. Mai ales ca a fost si un pic criminal. De ce e nevoie de bustul lui in oras? Numai fiindca e ungur, iar ungurilor, fie ei si sovini si criminali le este permis orice? Faptul ca intr-un oras din Romania nu este loc pentru personalitati romanesti, ci numai unguresti, aia nu este invrajbire! Abia cand vine vorba despre pus busturi de personalitati romanesti, hopa, abia atunci incepe invrajbirea? Nu busturile invrajbesc oamenii, ci sovinii unguri, care, in numele autonomiei locale vor sa faca orasul sa fie unguresc. Cat despre parc, de ce sa-l faca ei din banii lor, cand exista impozite si taxe la oras platite de ianculesteni, care stau toti pe strada principala, in zona 1 de impozitare, adica in conditiile cele mai bune? Bune, fara canalizare, fara apa potabila, fara asfalt, dar impozitul platit sa fie maxim? Asta dupa ce li s-aluat padurea, li s-a luat din pasune si li s-a furat lacul ca sa-l administreze UAT Carei! Pai nu mai bine ai face tu sex direct cu ..-ta?

de caraianul la 31 octombrie 2015 - 17:09

trebuie ca este o forta familia ciuta de care voirbiti daca si primarul se executa si muta taxele locale in alta cladire numai pentru ca familia ciuta a fost deranjata!
familia ciuta e unul prefect si unul presedinte de consiliu judetean ca se eexecuta asa de repede primarul? sau o fi adevarat ca a incurcat cladirile si a mutat fara temei legal serviciul de taxe in cladirea centrului social.
si la satumare este starea civila si sala de nunti in centrul social al orasului iar ziua se fac nunti acolo si seara e sala de rugaciuni?
familia ciuta e pe buzele udmereului nonstop.
oare sunt chiar asa complexati sau doar deranjati ca nu pot face iar din romani iobagi!

de andrei la 31 octombrie 2015 - 18:10

cand cineva face actiuni culturale in oras repede este atacat de cei care stau si sug banii fara sa faca nimic. ca sa nu ia amploare actiunile se critica organizatorii. la fel se intampla si la sedintele de consiliu unde tulipanii tac ca pestele de la balta ianculesti iar cei care vin pregatiti si sunt adevarati consilieri sunt atacati tot de cei inactivi.
cum familia ciuta a tot fost in centrul evenimentelor a inceput sa deranjeze mai ales pentru ca a aratat ca se pot face lucruri frumoase fara fonduri de zeci si sute de milioane din bugetul local sau judetean!
de ce nu faceti si voi actiuni cum face familia ciuta pe banii lor?
voi nu stiti numai pe bani multi si publici?

de lucretia la 31 octombrie 2015 - 21:21

orasul e un haos total si economic si social si sefimea se ocupa sa distruga buletindecarei care ii trage de maneca sa faca ceva!
cand va veni nota de plata pentru reparatiile la lucrarile facute din bani europeni si muncade primariecareiana va fi prea tarziu si ne vom goli buzunarele,
cine mai are intara asa un stadion cu weceurile alea din poze si cine a mai pomenit asa o biblioteca parlita??chiar nu este nici un intelectual prin primaria noastra de nu se intere nimeni de carte??? oare ce o fi/n sufletu oamenilor de pe strazile alea de ev mediu???
pentru ca publica poze cu starea orasului vreti sa scapati de buletindecarei?

de mirel la 31 octombrie 2015 - 21:24

udemeristi au fost deranjati ca cineva a avut curajul sa le spuna adevarul in fata si sa mai si faca activitati romanesti adevarate !

de udmr la 1 noiembrie 2015 - 09:03

Ce ar fi sa va ocupati cu treburile din curtea voastra. Cand veti conduce voi orasul atunci sa faceti cum vreti.Atunci totul se va derula prin AF Bucuresteanu.Este adevarat ca familia Ciuta este perfecta,lucru care mai trebuie demonstrat si careienilor care sa o voteze si atunci totul va fi bine. Ciuta pirmar.

de liberal la 1 noiembrie 2015 - 09:56

crezi ca daca udmr deruleaza bani d ela oras prin afacerile consilierilor lor care au firme atunci toti fac la fel?
de ce a fost sarit urmatorul consiloier de pe lista depusa la judecatorie dupa ce visnyai csaba si=a dat demisia ? de ce a intrat tocmai contabilul de la sectia de scaune?
careienii stiudeocamdata ca au un primar care nu plateste datoriile decat esalonat si poate ne mai gandim daca nu ar trebui sa cerem si noi sa platim taxele si impozitele esalonat!
vrem sa ne platim darile peste 10 ani daca se accepta pentru domnul primar asa un tratament.

de liberal la 1 noiembrie 2015 - 09:57

si cand nu mai puteti face fata cu informarile de la buletindecarei atunci veniti cu datul in judecata si cu vorbitul de maidan?

de gyongy la 1 noiembrie 2015 - 10:09

stim ca este frica de domnul ciuta la cei din udmr ca se afla ce afacerile au si cum traiesc de la banii de la oras .

de nenicu la 1 noiembrie 2015 - 10:41

pentru „Popa grigore” mare cretin mai esti,citeste si vezi cina a fost Ferdinanad I ( prostia cu ce se trateaza ?)

de stelu la 1 noiembrie 2015 - 10:57

nu e popa grigore ca e gergely si citeste decat cartile falsificate de istorie cu care sunt indoctrinati…sunt asa de bravi ca le este prea frica de bustul lui ferdinand ca sa il puna in parc indiferent in care

de filtre la 1 noiembrie 2015 - 15:10

pentr udmr 09.03:
OrasulCcarei nu este curtea udmr-ului si nici a viitorului primar, este orasul nostru al tuturor.Nu ar trebui condus de catre udmr,in felul in care este condus,ci ar trebui condus in folosul locuitorilor,indiferent de nationalitate si culoare politica.Dar voi,doriti totul pentru voi si pe ceilalti ii desconsiderati.Credeti ca noi nu vedem incompetenta si nu cunoastem pregatirea si valoarea consilierilor udmr robii si sclavii primarilor,in a caror ochi nu indrazniti si nici nu prea aveti dreptul sa priviti?.
Vedem si cate firme au venit in carei sub conducerea primarilor udmr,firme pe care le-au alungat din Carei si care au gasit loc in Tasnad ,Valea lui Mihai, Foieni sau chiar Satu-Mare.
Consilierii udmr considera ca orasul se conduce ca si vechile lor locuri de munca: FGH.UNIO,STARUINTA,DISPENSARUL VETERINAR,TEHN DENTARA,locuri de munca pe care nu au fost in stare sa le pastreze,considera ca au aptitudini de a conduce un oras?
Noi orasenii consideram ca rezultatele unei conduceri bune se vad, in locurile de munca create si in bunastarea cetatenilor orasului si nicidecum numai prin infrumusetarea orasului ,infrumusetare,care iar este discutabila.

de udmr la 1 noiembrie 2015 - 18:15

Aspectul orasului s-a schimbat de cand kovacs este primar. Este un ciclu inceput de Beko si continuat de actuala conducere. Asta vede toata lumea cine trece prin Carei ,ca este un oras cu aer occidental. Dar voi nu vreti sa observati acest aspect!

de marton la 1 noiembrie 2015 - 19:41

simtim aerul din centru inca, de unde ramanem cu tocurile intre pavaje si din spatele primariei netencuite dar cu banii dati la constructori si din spatele primariei de la blocul primariei unde sobolanii misuna la baie in voie si unde apa de la robinet are miros de urina de la conductele fisurate.
asteptati campania electorala ca sa dati apartamentele sociale si ca sa nu se vada cum dispar banii orasului pe lucrari trantite???
am vazut cum arata in orasul europena carei veceul de la stadion!
asta va este valoarea!

de filtre la 1 noiembrie 2015 - 20:04

Aspectul orasului intradevar s-a schimbat,nu contesta nimeni acest lucru si vede toata lumea,fiecare cum vrea .Dar locurile de munca s-au inmultit?
Un oras bogat este un oras cu multe firme, locuri de munca,oameni harnici si gospodari.La acest capitol din pacate ne-a intrecut pana si Tasnadul.Cum intri in Tasnad vezi deja firme noi, vezi ca orasul prospera.
La noi vezi ca lucreaza altii din alte parti,iar careienii de altfel oameni harnici nu pot muncii in orasul lor.Din cauza cui? Din cauza celor care ii desconsidera si le dau de lucru si bani la altii.

de pentru udmr la 1 noiembrie 2015 - 20:53

udmr a votat impotriva postarii in carei a bustului lui eminescu si bratianu si a interzis bustul regelui ferdinand in parcurile orasuilui acolo unde acesta a fost cu regina maria.
busturile nu sunt facute din banii orasului asa cum a fost dat pentru bustul de grof si nici asa nu va este bine. voi nu stiti sa va intelegeti cu nimeni daca nu face cum vreti voi. nu inteleg de ce nu ati facut in ultimii 7 ani wc urile de la stadion ca sa nu va faceti de rusine orasul european al vostru

de mircea la 2 noiembrie 2015 - 08:36

udmr sau plr?
inca nu reusesc sa ma decid….tatasocru o sa imi spuna el mai bine ce sa fac si scapt de grija

de Horia Mărieș la 3 noiembrie 2015 - 05:33

Noul Cod Penal:
…………………….

Art. 369 Incitarea la ură sau discriminare

Incitarea publicului (cititor), prin orice mijloace (de exemplu prin intermediul unui blog personal de „opinii careiene”), la ură sau discriminare împotriva unei categorii de persoane (de exemplu împotriva unor membri ai unui partid aflat în „opoziție”) se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
……………………
Aviz amatorilor.

de sm la 3 noiembrie 2015 - 09:21

va incadrati perfect

de Horia Mărieș la 3 noiembrie 2015 - 09:58

@sm

Bravo sasule!
îmi place că incepi să inveți să fii ceva mai respectuoa și ceva mai politicos, puștiulică.

de hehe la 3 noiembrie 2015 - 21:43

Dar voi faceti mai bine??Daca voi o sa fiti conducatorii nici lasati sa vorbim pe lb maghiara sau cantam imnul ungariei !!

de hihihi la 4 noiembrie 2015 - 07:52

nu ai cum sa stii daca nu incerci~ dar ca si conducatori am vazut ca liuberalii isi au grija de angajati si le fac carte de munca ca sa nu se ascunda in depozit cand umbla controlul pe strada ecoului…iar limba maghgiara se poate vorbi oriunde in tara asa cum se vorbeste si in firmele liberale fara ca sa faca cineva caz de asta…si noi putem sa cantam imnul romaniei in ungaria asa ca ce e rau in asta?
de ce tot amenintati oamenii daca nu va e frica ca sa afla cu ce v/ati ocupat la, ..oras?

de opinie la 4 noiembrie 2015 - 12:48

ce se aude cu postul de manager spital carei scos la concurs????cine si-a depus candidatura ca doar mai este o zi pana la inchidere ..urne

de colonellul la 8 noiembrie 2015 - 12:27

Am citit totul cu atentie….concluzia „Puneti mina la munca ,si nu la intins mina”……asa se zicea in vremurile bune cind munca si buna intelegere era la loc de cinste peste tot in tara …deci inclusiv in orasul ,apoi municipiu CAREI…..Amin…..La multi ani …..va doresc tuturor….. PS…Si eu sunt fiu al orasului ….acolo m-am …am copilarit….dar soarta m-a purtat prin alte locuri ….dar dragostea si iubirea fata de locurile natale nu le-am parasit niciodata……Poate odata si odata cineva va avea initiativa sa organizeze o intilnire a fiilor orasului………cum fac de fapt…de acuma mai multe localitati……..ei le spun „FII SATULUI”…..poate cu aceasta ocazie ne vom revedea colegi, prieteni..cunostinte …..invatatori …profesori….sportivi…primari…..edili ai orasului…..etc etc…….ca doar acest oras nu a cazut din cer…..el este rodul muncii a numeroase generatii..din toate timpurile..si..de toate nationalilatile…..sigur au fost si perioade critice…..ele evident nu trebuie uitate in sensul ca sa nu mai fie repetate……..VA ASTEPT….poate si altii vor avea ceva de spus…..mai mult si mai bine…….

de colonellul la 8 noiembrie 2015 - 12:43

Scuze….nu sunt mare expert….asa ca am postat din gresala comentariul de doua ori……cu respect……inca odata scuze….

Lasati un comentariu