Concert de nai de Ziua Armatei la Carei

• publicat la: 25 octombrie 2015
Concert de nai de Ziua Armatei la Carei

În sala Cavalerilor din Castelul Karolyi, naistul Nicolae Voiculeţ,  artist recunoscut la nivel mondial,  împreună cu Muzica Reprezentativă a Armatei a susţinut un recital de excepţie, la care au luat parte si ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, prefectul Eugeniu Avram, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef şi primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs.

Pentru concertul de la Carei, Nicolae Voiculeţ a pregatit  un program inspirat din folclorul românesc. Sub bagheta dirijorului lt.col.Aurelian Gheorghiţă, orchestra a intonat ,,Marşul”, Imnul de stat, ,,Treceţi batalioane române”, sau ,,Doina de jale”.

 Nicolae Voiculeţ este un artist internaţional, coordonator muzical şi producător, dar înainte de toate un maestru al celui mai mistic instrument al zeilor,   naiul.  Incurajat de tatăl său, s-a dedicat sunetului încă de la vârsta de 3 ani.  Sub îndrumarea maestrului Gheorghe Zamfir  şi-a dezvoltat propriul stil şi repertoriu cântând la nai şi la pian, naiul reprezentând punctul forte şi pasiunea lui.

Nicolae Voiculeţ promovează imaginea României la un nivel înalt de exprimare artistică, devenind astfel un ambasador al Identităţii Naţionale, făcând cunoscută tradiţia poporului său prin sunet, în sute de concerte, în diverse colţuri ale lumii.

A colaborat cu orchestre filarmonice din Viena, Praga, Bucureşti, Boston şi Stockholm.

În 2014 a fost desemnat Ambasador al Teritoriului Românesc alături de Ilie Năstase, Simona Halep şi alte 20 de mari personalităţi ale României.

A fost decorat de către Preşedintele României cu ,,Meritul cultural al României în grad de cavaler în anul 2008.În anul 2010 a primit Premiul Internaţional pentru cariera muizicală decernat de Academia Europeană pentru Relaţii Economice şi Culturale de la Roma, iar în 2011 a fost primul artist român care a primit ,,Darul Mărului” UNESCO , simbol de speranţă şi unitate în diversitate.

redactia

comentarii

de Mihai la 25 octombrie 2015 - 23:35

repede a dat jos panglica tricolora jenica al nost

de RUSINICA la 26 octombrie 2015 - 18:36

RUSINEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE organizatorilor ca nu au programat acest recital afara desi era timp foarte frumos oameni de rand nu au putut intra in castel doar armata politisti in civil si cativa cu pile au putut intra

Lasati un comentariu